dijous, 28 d’abril de 2011

CGT Manresa commemora l'1 de maig inaugurant web del Centre d'Estudis Pedro Flores

Enguany més que mai cal recordar la memòria d'aquells que varen lluitar per conquerir drets socials i laborals, que en l'actualitat es pretén dilapidar via ajustos econòmics, de plantilles i retallades per l'actual govern de la Generalitat.
Des de CGT Manresa, emplacem a participar a les diverses convocatòries nacionals de l'1 de maig organitzades per la CGT Catalunya.
En el concret hem fet un pas , vist la manca de cobertura o la sovint ocultació d'un llegat del moviment llibertari, hereu dels milers de treballadors de la Ctalunya central que militaven a la CNT i que molts noms han restat en l'anonimat, hem fet un pas per visibilitzar i posar a la xarxa un primer pas, que és detallar un seguit de ressenyes de llibertaris de la Catalunya Central, a través del Centre d'Estudis Pedro Flores, que estrena weblog:

http://centreestudispedroflores.blogspot.com


Progresivament anirem incorporant informacions, recerca històrica i més biografies ampliades. Trobareu des del darrer Alcalde de la CNT a Manresa a persones llibertàries del tot anònimes:


BIOGRAFIA OBRERS CATALUNYA CENTRALI un seguit d'enllaços sobre el moviment llibertari històric:

HISTÒRIA SOBRE MOVIMENT LLIBERTARI


REFERENTS MOVIMENT LLIBERTARI

El Centre d'Estudis Pedro Flores, està obert al conjunt de la societat manresana, del Bages i de la Catalunya Central que vulguin fer aportacions feacents, documentals, familiars, fotografIes,gravacions,per anar engruixint la memòria històrica llibertària més propera a través del Centre d'Estudis Pedro Flores, i que no es cometi la injustícia històrica de difondre la història de l'obrerisme tan sols la versió edulcorada del sindicalisme institucional domesticat al govern de torn que tolera retallades socials i firma acords que dilapiden uns drets pels que molts varen lluitar per fer-los possible.

Us podeu posar en contacte dirigint-vos a la CGT Manresa a la seu al C/Circumval.lació, 77 i alhora seu del Centre d'Estudis o via correu electrònic cestudispedroflores@gmail.com

diumenge, 24 d’abril de 2011

Manifestacions i convocatòries de la CGT de Catalunya pel 1r de Maig 2011


  • Barcelona
La manifestació del dia 1 de Maig començarà a les 11:30 a Via Laietana amb la Plaça de l’Àngel (una mica més amunt dels locals de la CGT a Barcelona).
Organitza: CGT Barcelona
  • Girona
Actes del 1r de Maig a Girona. Punt de Trobada a la Rambla de la Llibertat de Girona.
11:00h Esmorzar Popular.
12:00h Parlaments.
12:30h Manifestació.
14:00h Dinar Popular.
(Preu: 5 Euros, Amanida, Fideuà, Pa i Vi. Tickets a la Venda a CGT Girona, La Màquia, Kan Kolmo Girona).
Organitza: Mesa Cívica Girona.
  • Tarragona
Manifestació amb sortida a la plaça Imperial Tarraco a les 19 h.
Convoca: CGT i Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
  • Terrassa
Manifestació a les 11 h. a la plaça 1r de Maig de Terrassa.
Pels drets laborals i socials, per un 1r de Maig combatiu.
Vallès no callis!
Convoca: l’Assemblea Popular de Terrassa (en la que participa la CGT).
  • Lleida
Manifestació 1r de Maig convocada per la CGT de Lleida
12:00 hores a la Plaça del Treball fins a la Plaça La Pau
Dinar de l’1 de maig: Després de la tradicional manifestació del primer de maig enguany recuperem el dinar de germanor que s’ha fet alguns anys organitzat per la CGT de Lleida i cuinat per les companyes del CSA La Maranya.

dilluns, 18 d’abril de 2011

Objecció Fiscal 2011 - Donem el pas …Fa 10 anys que va desaparèixer a l’estat espanyol el servei militar obligatori, eliminant l’obligatorietat de realitzar 9 mesos de mili o de Prestació social substitutòria. Lluny, molt lluny, de ser el regal d’un govern comprensiu, va ser el fruit d’una campanya de desobediència civil portada a terme per milers de persones al llarg de gairebé 30 anys, ja des de principis dels anys 70. Hem de ser conscients que sense insubmissió la mili no hauria deixat d’existir.
Les polítiques militaristes dels successius governs han facilitat pràctiques polítiques com que La R + D militar sigui més de tres vegades superior a la dedicada a la investigació sanitària o que, dels crèdits concedits a la indústria militar espanyola en els últims 15 anys, només hagi estat retornat l’1% d’un total de 14.205,7 M €. També és important saber que la despesa militar per cada habitant de l’estat és de ni més ni menys que 374 euros l’any.
En aquest estat de coses la campanya d’objecció fiscal a la despesa militar proposa, des de fa gairebé 30 anys, que si no volem la guerra ni desitgem plegar-nos a una lògica militar de construir la societat hem de començar per no finançar-la. La campanya és, en aquest sentit, directa i contundent: implica deduir en la declaració de la renda la part corresponent a la despesa militar.
Es tracta d’un gest que és al mateix temps una acció de desobediència civil, que no et portarà més d’una estona fer i al que possiblement mai li hagis donat importància. Potser perquè mai t’hagis plantejat que passaria si milers i milers de persones li diguéssim alt i clar a l’estat que no volem de cap manera finançar la indústria militar ni el model de societat que defensa.
No hem de menysprear la potència d’aquesta acció aparentment simbòlica: si els milers de persones que vam acudir a les manifestacions contra les guerres, en la lluita anarcosindicalista del dia a dia, en la defensa de postulats antimilitaristes, féssim aquest gest, aquesta acció de desobediència civil , estaríem davant d’una campanya que podria tenir semblant repercussió (fins i tot més àmplia) a la que va acabar amb una estructura tan aparentment ferma com la mili.
Informa’t, pregunta’ns, trenca la teva por, practica aquest plaer desobedient que agrairan les generacions futures. I recorda que no estàs sol @: cada any milers de persones objectores fiscals trenquem la norma i ens atrevim a cridar NO A LA GUERRA, A CAP GUERRA. Soles no podem i no té sentit, juntes és més divertit i efectiu.
Secretaria d’Acció Social Comitè Confederal CGT

Documents adjunts a aquest article :

divendres, 15 d’abril de 2011

1er de Maig: Pensionàs, pacte social, retallades... Mobilitza't !!!

El 1r de Maig és una data especialment simbòlica per a la classe treballadora de tot el món. Amb ella recordem i recuperem l’heroica lluita de treballadors i treballadores assassinats per la patronal a Chicago per demanar la jornada de vuit hores, allà per l’any 1886.

Avui, les i els treballadors hem de seguir la lluita amb la mateixa contundència perquè l’atac que estem patint per part del capital recorda el salvatgisme patronal del segle XIX.

La classe treballadora, les classes populars, els col.lectius socials més desfavorits, dones, migrants, joventut, gent gran, estudiants, el poble, patim en primera línia l’explotació laboral i social, la despulla dels drets més bàsics, l’exclusió, la precarietat, la temporalitat, la marginació, l’atur … en un sistema capitalista sostingut i gestionat pels governs i polítics professionals, la patronal, les grans multinacionals i el sindicalisme institucional que ens ven miserablement per meres engrunes.

Estan degradant i retallant tot tipus de drets laborals, socials, sindicals i humans. Avui hem de treballar més per cobrar menys, hem de treballar més anys per tenir dret a una menor pensió pública, ens obliguen a signar contractes en blanc pot acomiadar lliurement i sense indemnització, han eradicat el referent dels convenis col.lectius que posaven fre als excessos i abusos de les empreses.

No podem seguir suportant que la política econòmica i antisocial la pacti Zapatero i el seu govern amb els grans empresaris d’aquest país, com si van ser els amos de les nostres vides, tot això sense cap legitimitat democràtica.

Des de la CGT, els homes i dones diem no a aquesta societat violenta, masclista i agressiva. No a aquesta societat segregadora, racista i xenòfoba. No a aquest sistema consumista i desenvolupista que anteposa els interessos privats, les plusvàlues, la competitivitat, la productivitat, als drets humans ia la pròpia vida, que accepta la sinistralitat laboral com una cosa natural, que ens utilitza a les persones com a meres mercaderies.

Diem no a un sistema que censura la llibertat d’expressió, la llibertat de comunicació, la llibertat d’associació, que privatitza els serveis públics, que negocia amb les dictadures, una societat a la qual se li imposa l’oblit de la seva memòria històrica, que no anul les sentències franquistes, que fonamenta el seu funcionament en la por i la repressió cap als qui s’oposen i lluiten per la dignitat, per la justícia social, per la llibertat.

Des de la CGT diem no a l’energia nuclear perquè no hi ha cap raó per acceptar el més mínim risc que posi en perill la vida de l’ésser humà i el planeta. Diem no a la guerra com a mètode de resolució de conflictes, no a l’intervencionisme militar.

Per a la CGT és l’hora de prendre la paraula i l’hora de passar a l’acció per construir un societat justa i lliure. És l’hora de la mobilització social i laboral perquè siguin els treballadors i les treballadores els protagonistes del seu futur.

VISCA el 1r de MAIG.

Salut i anarcosindicalisme

1r Maig 2011

Confederació General del Treball (CGT)


dimecres, 6 d’abril de 2011

CGT obté el suport majoritari de la taula de personal laboral a l'Ajuntament de Manresa, amb 3 Delegats 
CGT OBTÉ EL SUPORT MAJORITARI DE LA TAULA DE PERSONAL LABORAL A L ´AJUNTAMENT DE MANRESA, AMB 3 DELEGATS

Ahir 5 d´abril, va tenir lloc les eleccions a l´Ajuntament de Manresa.
Per primera vegada, després de la constitució de la secció sindical de CGT a l´Ajuntament de Manresa, recentment en aquests darrers 2 mesos, finalment varem poder presentar candidatura a la taula de personal laboral d´obrers i qualificats de l´Ajuntament de Manresa.

Fruit de la implicació dels representants de CGT a l´Ajuntament, amb una clara exposició de les necessitats als treballadors/es de l´Ajuntament, finalment ha tingut els seus fruits , malgrat la campanya de calumnies i desqualificacions per part d´alguns membres d´altres sindicats, obtenint uns resultats espectaculars: s´obté el 55% dels vots a la taula de personal presentada, obtenint 3 representants per part de CGT, dels 5 que podia aconseguir en el seu col.legi electoral.

Cal tenir present, que CGT, finalment no ha presentat llista a la junta de personal funcionari,  ja que vam decidir donar suport a la candidatura d´independents “Lluita”, que ha obtingut uns  excel.lents resultats , amb 6 delegats a la Junta de personal.
El balanç global del conjunt del comitè i junta de personal , dóna un resultat de:

- CCOO: 9
- LLUITA: 6
- CGT: 3
- SIFP: 3
- UGT: 1
Facebook Secció Sindical CGT Ajuntament de Manresa:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002164158663&sk=wall