dimecres, 26 d’octubre de 2011

Relació de cursos de formació sindical per a afiliats i afiliades organitzats per la Secretaria de Formació de la CGT de CatalunyaA partir de l’experiència d’anys anteriors, per al període 2011-2012 des de la Secretaria de Formació s’han programat els següents Cursos de Formació Sindical, incorporant nous cursos als quals en etapes precedents ja es van realitzar.
Les Federacions Territorials, Sectorials, Sindicats i Seccions Sindicals podran sol·licitar-los, en funció d’un mínim de participants i de la disponibilitat dels formadors, efectuant-se en els àmbits i territoris propis o més propers.
El llistat queda obert a altres cursos que més endavant especificarem, així mateix, a la formació pròpia segons les necessitats dels ens que ho requereixin.

Llistat de Cursos:
* Curs introductori i bàsic del delegat sindical de la CGT
* Prevenció Riscos Laborals 50 h.
* Contracció, Nòmines i Liquidacions
* Negociació Col·lectiva i Acció Sindical
* Sistema Públic de Pensions
* Novetats de la nova Reforma de les Pensions
* Novetats de la nova Reforma de la Negociació Col·lectiva
* Novetats de la nova Reforma Laboral
* Novetats de la nova Reforma dels Expedientes de Regulació d’Ocupació
* Tècniques de Comunicació
* Tècniques de Negociació
* Comptabilitat: Nocions bàsiques / Gestió de Ens Organitzatius / Introducció de Balanços d’empreses
* Expedients de Regulació d’Ocupació, anàlisi i coneixement de les Empreses
* Que és la CGT. Estatuts i organització
* Organització i funcionament dels Comicis de la CGT
* Senyals d’identitat i Història de la CGT
* Ofimàtica Bàsica: Texts i documents (Word) / Full de càlcul i taules (Excel) / Gestió bases de dades (Access) / Presentacions (PowerPoint)
* Internet: correu electrònic i navegació
* Creació de pàgines Web Sindicals
* Publicació amb WordPress
* Introducció a les Xarxes socials com eina sindical
* Bàsic de Comunicació i relació amb els Mitjans de Comunicació
* Formació en Perspectiva de gènere
* Formació de Formadors/es de la CGT
Adjuntem formulari per realitzar la petició de cursos.
Pepe Berlanga García, Secretaria de Formació CGT de Catalunya
formacio@cgtcatalunya.cat
 
Documents adjunts a aquest article :

Posa la capsa del Twitter @CGTCatalunya al web i blocCopieu i implementeu el següent codi html a webs, blocs socials i sindicals, sectorials i territorials si voleu tenir el widget del Twitter de la @CGTCatalunya amb les piulades sociolaborals al moment, al vostre web i bloc.
Podeu baixar el codi al següent enllaç del grup de Facebook de la CGT de Catalunya:

dimarts, 25 d’octubre de 2011

Solidaritat amb les treballadores del Bar Polònia d´Artés

Des de la Federació Local de CGT Manresa, ens solidaritzem amb les treballadores del Bar Polònia d´Artés, en la seva lluita per dignificar la seva situació laboral de vulneració de drets fonamentals.

dimecres, 12 d’octubre de 2011

CGT Manresa convoca concentració per assistir a la manifestació del #15O a BarcelonaLa Federació Local de CGT Manresa, realitza concentració pròpia , a les 15.30h, al local del Carrer Circumval.lació , 77 2a Planta per prendre part, a totes aquelles persones que vulguin assistir conjuntament a la manifestació mundial, per desplaçar-nos tots/es plegats, en direcció a Barcelona, que tindrà lloc a les 17:00 hores.
Fem una crida a la gent de Manresa, el Bages i del conjunt de la Catalunya Central perquè participin a una mobilització global. El 15 d´Octubre, prenem els carrers!

Manifestació, des de la Plaça Catalunya fins a Arc de Triomf (més informació i materials a: www.acampadadebarcelona.org/)

A tota la CGT de Catalunya: el 15-O prenem els carrers


El 15 d'octubre milers de nosaltres volem passar de la indignació a l'acció. Des de la CGT de Catalunya fem una crida, tots i totes les afiliades i simpatitzants, a promoure, difondre i participar activament a les mobilitzacions d'aquest dissabte 15 d'octubre que tindran lloc a prop de 50 països.
Una vegada més, torna a ser l'hora de sortir al carrer. Ho farem amb la força de saber que som milers i milers arreu els i les que hem perdut la por, milers i milers els i les que reclamem poder decidir directament sobre nosaltres i el nostre futur, amb la lluita i, sobretot, amb la transformació radical d'un sistema polític i econòmic injust.

A Catalunya, hi ha 5 convocatòries pel dia 15-0. Són:

- Barcelona: 17:00 hores, Manifestació, des de la Plaça Catalunya fins a Arc de Triomf (més informació i materials a: www.acampadadebarcelona.org/)

- Girona: 17:00 hores, Taller de Pancartes, Plaça Catalunya. 18:00 hores, Manifestació, des de la Plaça del Barco (més informació i materials a: http://acampadagirona.org/)

- Lleida: 18:30 hores, Manifestació, des de la Plaça Ricard Vinyes (més informació i materials a:http://acampadalleida.blogspot.com/)

- Reus: 11:00 hores Trobada al Punt d'Informació 15-M (C/Sant Joan). 18:00 hores, Manifestació, des del Punt d'Informació 15-M (més informació i materials a: http://assembleareus.info/)

- Tarragona: 17:00 hores, marxes prèvies des de la rotonda de Bonavista, la Rambla de Sant Pere i Sant Pau i la rotonda de la gasolinera de Sant Salvador. 18:00 hores, Manifestació, des de la Plaça Imperial Tarraco (més informació i materials a: http://acampadatgn.wordpress.com/)

Comitè Confederal - Secretariat Permanent.
Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).

divendres, 7 d’octubre de 2011

Alberto Pericas Riu: Un "animal" a l'Ajuntament de Manresa

Extracte del Pèsol Negre número 40 del 2008, advertint sobre Alberto Pericas Riu
http://www.berguedallibertari.org/pesolnou/wp-content/uploads/pdf/40.pdf

Manresa, novembre 2008 Amor Machete
Alberto Pericas Riu, conegut "popularment" com Animal, va prendre possessió com a regidor de Plataforma per Catalunya, passant a ser la representació d'aquest grup polític a l'Ajuntament de Manresa. Ell i els seus amics …eren els màxims exponents de l'ultradreta de xoc als carrers de la comarca (FN, Falange…). Es dedicaven a fer agressions de tota mena, rebentar festes majors i/o populars, concerts… Res millor que una història viscuda per l'autor de l'article l'any 1991 per tal d'il·lustrat qui és Albert Pericas Riu.
Amb el titular no hem refereixo a què les membres que ocupen càrrecs municipals de Manresa s'hagin acostat a les idees d'alliberament animal, sinó que des del passat 17 de novembre, Albert Pericas Riu, conegut "popularment" com “Animal”, va prendre possessió com a regidor de Plataforma per Catalunya, passant a ser la representació d'aquest grup polític als plens de l'ajuntament i a les comissions de seguiment.
Moltes hem sentit a parlar sobre l'Animal, altres ens en recordem bé de la seva cara, i algunes l'hem patit en primera persona. Corrien els inicis dels 90 i el clima a Manresa (com arreu) no era tan tranquil com a l'actualitat. Hi havia certa conflictivitat al carrer i certes nits la situació es tensava fins a punts que avui en dia són impensables.
Albert Pericas primer treballava per la Matutano i després per l'empresa de transports i paqueteria TNT. Ell i altres com el Morte, Mazinger, Cacahuete, Isma, Baldufa…eren els màxims exponents de l'ultradreta de xoc als carrers de la comarca (FN, Falange…). Amb diferents estètiques (motards, skin-heads…), tots amb insígnies nazis i feixistes es dedicaven a fer agressions de tota mena, rebentar festes majors i/o populars, concerts… Òbviament, eren més que els atacats, jugaven amb el factor edat i preparació, alguns d'ells anaven armats, i no només amb navalles.
Per no allargar el tema, descriuré el que podia passar una nit qualsevol en la que et podries trobar amb aquest actual membre de la democràcia manresana, més que això, explicaré breument el que em va passar a mi una nit de l'estiu del 91 a la porta de l'institut Lluís de Peguera de Manresa, a uns 150 m de la comissaria de la Policia Nacional.
Tornava cap a la plaça amb una companya i un company, era força tard. Tot i que sempre anàvem vigilants, va aparèixer des de la plaça 11 de setembre la furgo de la TNT, o sigui la de l'Animal, a tot gas. Vam començar a córrer, però per mi va ser tard. Vaig sentir la porta lateral de la furgo i a l'entrada de l'insti vaig rebre el primer cop al cap que em va enviar a terra. Em vaig posar en defensa de les parts importants del cos mentre sentia els passos de les martins i rangers que s'acostaven i uns crits femenins que cridaven des de la furgo "matar a ese cerdo…". A partir d'aquell moment em van començar a ploure patades de com a mínim 4 i no recordo gran cosa més fins que vaig sentir "ahora estamos solos, levantate!!!" cosa que vaig fer ple de ràbia i inconsciència.
Llavors vaig veure un tio immens davant i la furgo carregada de gent darrera amb la porta lateral oberta. No vaig tenir temps de reacció quan vaig sentir un cop molt fort al cap i ja era de nou al terra. Sense aixecar-me vaig veure desaparèixer la furgo girant a la dreta, passant davant de la policia.
El següent que recordo era el meu pare aixecant-me. Jo tenia 17 anys, anava a peu i estava sol. Ells i elles eren un mínim de 6, tots superaven els 18-20 anys i un va ser detingut per assassinat a Saragossa mesos més tard.
Aquella nit “l'Animal” era el conductor, altres nit també l'he vist picar, per sort també l'he vist córrer i ser picat. Avui ell està assegut de representant d'un partit polític.
Jo aquella nit era un jove amb inquietuds polítiques, em va tocar córrer i vaig rebre, altres nits vaig picar jo.
Avui les inquietuds han evolucionat cap a ideari, estic preparat mental i físicament i no em crec aquesta democràcia i el joc dels partits que et permeten els espais en ella. Per això et dic Albert que no et tinc por, ni a tu ni als que tens darrera teu, sigui qui sigui, ni als altres partits que comparteixen espais amb feixistes excusant-se en un hipotètic boicot polític.
No us tinc por, però tinc memòria… Mort al feixisme i als seus còmplices i visca la llibertat!!!

CGT Catalunya aposta per les Xarxes Socials