dimarts, 29 de maig de 2012

CGT convoca una manifestació contra la Repressió, la Reforma boral i les Retallades Socials, el 16 de juny a Barcelona


Les retallades socials aplicades pels diferents governs i administracions públiques en tot l’Estat espanyol i la reforma laboral aplicada pel govern del PP i donat suport amb entusiasme pels seus socis catalans de CIU, han vingut contextualitzades per un clima general de repressió a tots els nivells, que ha suposat en molts llocs de la nostra geografia, i molt especialment en la ciutat de Barcelona, la detenció, arrest, i empresonament d’estudiants, sindicalistes i activistes socials des de la jornada de vaga general del 29 de març. Al costat d’això s’han produït centenars d’identificacions i nombrosos ferits en les diverses manifestacions, per no parlar del penós episodi de la pàgina Web dissenyada per la Conselleria d’Interior.
Mentre escrivim aquestes línies la màquina repressora no descansa i han estat detingudes cinc persones més a Sants, Sant Andreu i Reus, al mateix temps que se cita a altres per a personar-se en comissaria i jutjats. Xavi, Dani, Isma, i la nostra companya Laura, són noms propis que concreten una actuació policial i fiscal que suposa que, en aquests moments, i encara estant tots ells en llibertat provisional, pesi sobre ells la possibilitat de la seva tornada a presó si surten endavant les absurdes i desmesurades peticions d’acusació i fiscalia.
La repressió i la violència tenen moltes formes d’encarnar-se. Des de CGT entenem que la lluita sindical i social ha de ser una, perquè som treballadors i treballadores i també ciutadans i ciutadanes. Les retallades en quiròfans i llits dels hospitals, reduccions de plantilla en els hospitals i la consegüent degradació de l’atenció i la cura de la gent gran i els nostres malalts, el tancament d’escoles públiques, l’amuntegament d’alumnes en les aules, la pujada dels preus i taxes de les universitats, etc, ens afecten a tots i totes com a persones, i la pèrdua dels nostres drets laborals i especialment dels nostres llocs de treball no fan sinó agreujar i fer més dramàtiques i doloroses aquestes retallades, empobrint cada vegada més a la classe treballadora en benefici de banquers, especuladors i lladres.
Per això, la CGT ha convocat a nivell estatal a tota la seva afiliació i sindicats a una manifestació a Barcelona el pròxim 16 de juny a les 11.30 hores, contra la repressió, la reforma laboral i les retallades socials, que sortirà de l’encreuament del carrer Diputació amb Passeig de Sant Joan.
La CGT de Barcelona, convençut/des que en aquests moments la lluita és de tots i totes, fem una crida als moviments socials, acampades, assemblees de barri, organitzacions i sindicats d’estudiants, i a la resta de sindicats alternatius a participar en aquesta manifestació.
Federació Local de CGT de Barcelona
>>> Us podeu descarregar les octavetes de la manifestació en català i castellà al webhttp://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/manifestacion-confederal-16-junio-en-barcelona-contra-la-represion-la-refor

divendres, 25 de maig de 2012

Un fruitosenc, en vaga de fam a la plaça Sant Jaume de Barcelona reclamant la universalitat de la sanitat

Adrià Torres ha començat la seva reivindicació reclamant la universalitat de la sanitat aquest dimarts després de l'assemblea del 15M

Adrià Torres a la plaça Sant Jaume de Barcelona durant la vaga de fam. Foto: Marc Forradellas
Adrià Torres, veí de Sant Fruitós de Bages, és un llicenciat en Història de l'Art, que aquest dimarts al vespre ha començat una vaga de fam a la plaça Sant Jaume de Barcelona després d'assistir a les assemblees del 15M que es van celebrar a la capital catalana. Torres ha decidit emprendre aquesta acció de protesta contra les retallades en sanitat per tal de conscienciar la ciutadania. Ha participat a les assemblees del moviment dels indignats des de l'inici i també ha format part de les assemblees que s'han celebrat a Sant Fruitós de Bages. Torres és pintor i està involucrat en la cooperativa la Guixa.

Mi dinero ya no es mío. El escándalo de las participaciones preferentes

La CGT denuncia que Laura Gómez s´hagi passat 23 dies a la presó


  
Lluís Martínez
Lluís Martínez F. G.
En nom de la CGT, Lluís Martínez, va parlar al ple municipal, fent ús del reglament de participació ciutadana, per criticar públicament el fet que la secretària d'organització del seu sindicat hagi passat 23 dies a la presó per la seva participació en els incidents de la vaga general del 29-M.
Martínez hi va poder intervenir gràcies a la presentació d'una moció de la CUP sobre el tema i va lamentar una mesura d'aquest ordre per cremar papers davant de l'edifici de la borsa mentre hi ha una pila de corruptes en llibertat.

FONT: Regió7

Esmenes presentades a la Reforma Laboral del PP al Congreso

Adequació pacte drets sindicals en l´àmbit de l´administració de la Generalitat

Curs de Formació Sindical: Nova reforma negociació col.lectiva 2012

Introductori i bàsic del delegat sindical de la CGT

Informe: El complexe militar-Industrial. Un paràsit a l´economia espanyola

Revista Catalunya - Papers número 139 (Maig 2012)

Subvencions rebudes organitzacions sindicals Catalunya 2009. Informe 12/2012

El següent informe elaborat pel síndic de greuges de la liquidació de l´any 2009, constata que el 97% de les subvencions a sindicats han estat atorgades a CCOO i UGT:Subvencions rebudes organitzacions sindicals Catalunya 2009. Informe 12/2012
View more documents from CGT Catalunya

Principis reforma partits judicials CGPJ per eliminar jutjats a Berga i Igualada

CGT Ensenyament: Hem de respondre a la nova agressió amb un pla de lluita sostingut i contundent

Vaga ensenyament 22 maig, CGT entre els convocants

Adjudicacions provisionals al personal docent funcionari interí ensenyament estiu curs 2012

CIU I PP condemnen a l´atur a més de 2000 docents catalans

diumenge, 20 de maig de 2012

Nou triomf del #novullpagar al Bages

Els vehicles convocats per a les 12 del migdia tornen a viure els típics col·lapses al peatge de Castellbell de l'Autopista Terrassa – Manresa

Vehicles esperant passar el peatge de Castellbell de tornada. Foto: Lluis Oliveras
Catalunya viu aquest diumenge una segona convocatòria popular del #novellpagar en dues tongades. La primera ha estat a les 12 del migdia amb una munió de vehicles convocats prèviament que al Bages ha tornat a col·lapsar, primer en sentit descendent i després de tornada, el peatge en direcció a Manresa de Castellbell i el Vilar. Aquesta tarda està convocada la segona passada del #novullpagar a tots els peatges de Catalunya.
Els vehicles s'han aplegat a tots els peatges de Catalunya. Foto: Marc Gès
FONT:  MANRESAINFO

diumenge, 13 de maig de 2012

Mor un treballador a la mina de Súria

L'operari ha caigut des d'una altura d'entre 70 i 80 metres

Un treballador ha mort dissabte a la matinada en una de les mines de Súria. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, l'accident s'ha produït a dos quarts de quatre de la matinada quan el treballador, per causes que es desconeixen, s'ha precipitat a un pou des d'una altura d'entre 70 i 80 metres.