dissabte, 28 de juliol de 2012

Comunicat CGT Universitats Públiques Catalanes. 26-7-2012


Salvem el delta del llobregat: aturem Eurovegas. Les cartes marcades de sheldon adelson

Salvem el delta del llobregat: aturem Eurovegas:


Les cartes marcades de sheldon adelson. Aturem Eurovegas:

Pèsol Negre número 57. Abril-agost 2012

Comunicat sindicats Ferroviaris: negociació sí..però amb condicions


Diptic previ a la Vaga General. CGT Catalunya


Article d´opinió sobre Reforma Llei de l´avortament: Sàdics al govern de l´Estat


BOE R.D. 7/2012 Finançament proveïdors que s´acolliran pel rescat de Catalunya i País Valencià


Vaga Indefinida.Comunicat Comitè CRE-A. Rotativa del Grup Godó


Perfils comunicatius i xarxes socials CGT catalunya


Homenatge Josep Lluis Facerias 30 agost 2012


[28 i 29 de juliol] XV Marxa-Homenatge Maquis (Berga-Peguera-Capolat-Berga)

Dissabte 28 a les 8h, al Centre d’Estudis Josep Ester Borràs (c. del Balç 4 Berga). Pujarem a Queralt i ens dirigirem cap a Peguera per l’Estany. Parlarem del maquis, de la revolució i de la guerra. Arribarem a Peguera entre el migdia i primera hora de la tarda. I allà parlarem de la insurrecció de Fígols de 1932, d’en Ramón Vila Capdevila (que és fill de Peguera) i de l’actual macrocomplex turístic que es vol fer en aquest mateix paratge. Dormirem a Peguera.
Diumenge 29 sortirem a les 7h de Peguera, baixarem pel Coll de l’Oreller, cap a Espinalbet on tornarem a parlar de Maquis, després al Portet i al cementiri de Coforb, on hi ha fosses comunes del final de la Guerra. Esperem arribar a Coforb cap a les 13h i a Berga, a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, per dinar.
És una caminada apta per a tothom. Cal portar tendes si us quedeu a dormir i menjar per tot el dissabte. També portar l’esmorzar de diumenge, però el dinar a Berga el farem a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat. No carregarem amb tota la motxilla: dissabte ho deixarem al sortir i al vespre ens ho portaran. Això sí, pel menjar i l’aigua, porteu una motxilleta petita pel camí. Per més informació: cejeb@cejeb.org

Revista Catalunya nº141 Juliol 2012


Valoració de les mobilitzacions #19J a Catalunya. Secretaria d´Acció Sindical


Riuada humana de 500.000 persones a Catalunya el #19J


Valoració informativa R.D.Llei 20/2012 de reformes en matèria laboral i Seguretat Social del Magistrat TSJC Carlos Hugo


Cap a una VAGA de la societat ... en GENERAL. Comunicat Secretariat Permanent CGT Catalunya


Resolució de la CGT davant el plà de mesures del govern del PP


BOE 14/7/2012. Mesures de retallades socials govern PP


dijous, 19 de juliol de 2012

Mobilitzacions de CGT Catalunya el 19 i 21 de Juliol davant les retallades massives del PP


A Barcelona, Girona, Mollet, Reus,Tarragona, Terrassa..
Suma´t a les Convocatòries i esdeveniment a Facebook:
https://www.facebook.com/events/462806137071282/?notif_t=plan_user_joined
- BARCELONA (18h. Concentració convocada per CGT a la seu de CiU (Còrsega / Pau Claris):
CONTRA LES RETALLADES I PRIVATITZACIONS
Dijous 19 de juliol de 2012 a Barcelona
A continuació es baixarà pel c/Pau Claris fins al punt d’inici de la manifestació sindical unitària.
19h. Manifestació unitària a Pau Claris / Urquinaona
La CGT convoca a aquesta manifestació, igual que altres forces sindicals, per a protestar contra les noves mesures decretades pels banquers europeus, acatades i assumides pel govern de Rajoy.
Sembla ser que per a salvar als banquers i al sistema, cal seguir aplicant sacrificis als més desfavorits. Aquesta vegada toquen directament als desocupats, els afectats per les lleis de dependència, els empleats públics i a tota la població mitjançant les pujades de l’IVA i increment en els preus dels medicaments.
Mentre ens retallen a tots sous i drets, ens segueixen parlant de salvar i d’injectar diners al sistema financer, com si el benestar de la majoria de població depengués d’una “economia bancària sanejada” en lloc d’una economia domestica suficient per a viure.
L’atac als empleats públics s’emmarca dintre de l’estratègia del govern de seguir retallant drets a tots els treballadors, intentant justificar-lo amb l’excusa que “tenen treball per a tota la vida”, això ho diuen els que han desregularitzat el mercat laboral i acabat amb l’estabilitat en l’ocupació, treure una paga extra a empleats públics que cobren uns mil euros, treure dies d’assumptes propis que s’havien donat en canvi de diverses congelacions i rebaixes salarials durant diversos anys, etc, ens sembla un nou abús.
La reforma laboral que abarateix l’acomiadament, l’atac als empleats públics, als pensionistes, als més desfavorits que necessiten dels serveis socials i d’una sanitat pública eficient, l’anunci de noves privatitzacions, les pujades de les taxes als estudiants, l’increment de l’IVA; la reducció de la taxa d’atur, etc. demostra que els interessos dels bancs i dels polítics són totalment oposats als de la població i mereixen una resposta contundent.
La CGT convoquem mobilitzacions d’empleats públics i seguim treballant per a la convocatòria d’una Vaga General àmplia, que canviï les polítiques empreses pels organismes econòmics com el Fons Monetari, el Banc Europeu i resta d’institucions econòmiques i polítiques que estan destruint drets que van costar molta sang als nostres avantpassats. No anem a permetre ni més reculades ni que se’ns dugui al segle XIX.
Pel repartiment del treball i de la riquesa. El 19 de juliol uneix-te a la concentració enfront de la seu de CiU i acompanya’ns a la manifestació unitària.
CONTRA LES RETALLADES ALS EMPLEATS PÚBLICS
CONTRA LES PRIVATITZACIONS I PEL MANTENIMENT DE L’OCUPACIÓ
CONTRA LA PRECARIETAT I LES RETALLADES SOCIALS
Cap a la vaga general!
Convoca: Federació Local CGT Barcelona
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7530
- GIRONA: Dijous 19 de juliol ★ 19:30h ★ Plaça Independència:
Contra el CAPITAL: Guerra SOCIAL !
Ni RETALLADES! Ni REPRESSIÓ! Ni POLÍTIQUES ANTIPERSONA!
EL #19j FAREM CAURE EL MAL GOVERN
NO SERÀ NOMÉS "UNA ALTRA MANIFESTACIÓ"...
Soles no podem contra el CAPITALISME SALVATGE: Ens faltes TU.
Ni les retallades, ni la repressió, ni la censura, ni les privatitzacions, ni els repagaments de drets fonamentals, ni les taxes abusives, ni els desnonaments, ni les repatriacions, ni els embargaments, ni els rescats bancaris, ni els EROs, ni els acomiadaments, ni les rebaixes salarials, ni la desaparició de prestacions socials, ni els retrocessos en garanties democràtiques, drets i llibertats de les persones, els pobles i les cultures, ni la recentralització, ni la corrupció, ni la prevaricació, ni la brutalitat policial, ni la impunitat pel racisme, el sexisme, l’homofòbia i el feixisme, ni l’ús repressiu de fitxers policials dels moviments socials, ni els tribunals d’excepció, ni (per descomptat!) l’extrema mediocritat d’una classe política covarda i mesella, que només fa clientelisme com a titella dels grans grups financers d’especulació...
AIXÒ NO ÉS EL QUE ENS CAL. I NO HO VOLEM: SOM EL POBLE I TENIM EL PODER.
Per això, aquesta vegada, una gran pancarta tota negra encapçalarà la manifestació juntament amb una representació de tots els moviments, associacions, sindicats i altres col·lectius que, de manera més unitària que mai abans, s’han sumat (o es sumaran de seguida) a aquesta convocatòria.
El símbol de la pancarta negra s’inspira directament en la lluita exemplar, ferma i completament unitària de la Mineria. Però també és un símbol de dol pel brutal genocidi social que s’està produïnt i, finalment, també representa la suma absoluta de tots els lemes i reivindicacions que tenim en curs: les causes, les raons i els greuges contra el poble s’acumulen i ja no hi ha espai en una sola pancarta per contenir totes les nostres veus.
I, per fer més evident la simbologia: us convidem a escriure les vostres reivindicacions i/o propostes (anvers i revers va molt bé) en cartells individuals o de grup, a portar les vostres indumentàries professionals o altres distintius i/o disfresses reivindicatives (policlowns, etc...), a portar, no només per a vosaltres sinó també per repartir tot l’anterior i també xiulets, kazoos, tabals, cassoles, bocines, bengales, torxes, adhesius... Estaria molt bé que un veritable mar de propostes i reivindicacions, tots els colors i sectors de la precarietat, una UNITAT POPULAR mai vista abans a Girona... tant de bò una veritable MASSA CRÍTICA.
Quan un vaixell (el capitalisme) s’enfonsa enmig d’una tempesta (de contradiccions, de fracassos, d’abusos...) hi ha molts matisos i fins consideracions més fermes, que cal deixar de banda si el que es vol és salvar la tripulació, el passatge i fins i tot la càrrega:
Cal una generosa i imaginativa unitat d’acció, moltíssima solidaritat, perseverança i una ferma convicció:JUNTES, les persones del món, PODEM millorar les coses.
UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE: CONSTRUÏM-LO
NO PASSARAN: NI UN PAS ENRERE! Solidaritat, lluita, dignitat!
Dijous 19 de juliol ★ 19:30h ★ Plaça Independència (Girona)
NO SERÀ NOMÉS "UNA ALTRA MANIFESTACIÓ": FAREM HISTÒRIA!
Acampada Girona
https://www.facebook.com/acampadagirona
https://www.facebook.com/events/398630013517509/
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7531
- MOLLET DEL VALLÈS 19 de Juliol (Convoca CGT Vallès Oriental. A les 20h davant de l´Ajuntament de Mollet del Vallès)

- REUS (21 de juliol sortida serà la Plaça de les Oques, a les 12h. del migdia):

Després de la concentració del passat divendres davant del local del PP a Reus, es va proposar la convocatòria d’una manifestació unitària el dissabte 21 de juliol a Reus, per tal d’expressar la protesta social i laboral contra les últimes mesures econòmiques i retallades aprovades pel govern espanyol.
El punt de sortida serà la Plaça de les Oques, a les 12h. del migdia.
Es tracta d’una convocatòria unitària oberta a sindicats i col·lectius, plataformes i moviments socials que lluiten contra les retallades i contra la crisi, els seus culpables i els seus efectes, una convocatòria ciutadana sense protagonismes ni sigles.
No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!
L’estat espanyol està aplicant un pla d’ajustament i una política de retallades que suposa un empobriment generalitzat de la població. Noves mesures d’un govern que diu que no te marge de maniobra ni llibertat de moviments, una forma suau de dir que som un estat rescatat i una economia intervinguda, plegada als interessos de la banca i el capital, sotmesos als dictats de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i els organismes del capitalisme internacional. Si no tenen marge de maniobra, que dimiteixin el sr. Rajoy i el seu govern.
Amb aquestes polítiques de caire ultra-neoliberal s’està agreujant la recessió, empobrint a la població, destruint ocupació, privatitzant serveis públics, rebaixant salaris, retallant la protecció social i provocant que cada vegada més gent tinguem problemes per a subsistir. Augmentar l’IVA, atacar les prestacions socials o retallar els salaris en el sector públic són polítiques injustes que fan que la crisi la paguem qui no tenim responsabilitat en la mateixa.
Aquesta política de l’estat suposa el transvàs de quantitats ingents de diners públic per a la banca al mateix temps que s’imposen a la població mesures antisocials draconianes, és inadmissible que es regalin 100.000 milions d’euros a la banca i que, simultàniament, es retallin les prestacions per desocupació o dependència, les pensions i els salaris.
És inacceptable que es rebaixin les cotitzacions socials a les empreses i s’apugi l’IVA al conjunt de les classes populars. S’està realitzant un enorme transvasament de renda per afavorir una minoria de la població i aquest saqueig compta amb la connivència del poder polític, econòmic i financer. Les mesures ultra-neoliberals només afavoreixen als qui s’enriqueixen gràcies a les retallades salarials i socials i les privatitzacions.
Un cop més, ni rastre de mesures progressives, com ara increment impositius a les rendes del capital, a les Sicav o apujar l’IRPF a partir de certs nivells. Funcionaris, aturats i consumidors, seran les principals víctimes de la tisorada salvatge de Rajoy. Res de tocar les grans fortunes, res d’acabar amb el frau fiscal, res d’apujar impostos als que més tenen, res d’acabar amb els paradisos fiscals, res d’acabar amb la corrupció que domina els estaments polítics i empresarials.
Ja n’hi ha prou d’aquest robatori organitzat, ja n’hi ha prou de regalar diners a la banca i governar en benefici de la patronal, ja n’hi ha prou de fer fora a la gent de les seves cases, ja n’hi ha prou d’enviar a la gent a l’atur, la precarietat i la misèria
Qui governa treballa a favor d’una minoria poderosa, aquest 1% que agents socials de tot el món assenyalem com a responsables i exclusius beneficiaris de l’actual situació econòmica i social.
Per això, és imprescindible la mobilització social contra les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol. Hem de seguir lluitant i ocupants els carrers per fer sentir la nostra veu fins aconseguir forçar als governs a retirar les mesures adoptades i les retallades.
Cap a una nova vaga general i indefinida.
Assemblea Popular de Reus
http://www.primaverareus.cat/
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7525
- TARRAGONA ( #19j sortirà de la plaça Imperial Tarraco a dos quarts de vuit del vespre, recorrerà el centre de la ciutat i finalitzarà davant l’Ajuntament):
Entitats ciutadanes i sindicats, agrupades sota el paraigües de la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, fan una crida a la participació a la manifestació convocada per aquest dijous 19 de juliol a Tarragona, en contra de les mesures d’ajust del govern espanyol i en defensa dels drets socials i laborals.
La manifestació unitària sortirà de la plaça Imperial Tarraco a dos quarts de vuit del vespre, recorrerà el centre de la ciutat i finalitzarà davant l’Ajuntament.
L’acció s’emmarca en una convocatòria a nivell estatal per les retallades de Rajoy. Tarragona i Tortosa han convocat manifestacions per dijous, mentre a Reus tindrà lloc dissabte, per no coincidir amb la de Tarragona.
S’acosta una tardor calenta, han advertit en roda de premsa des de la plataforma, que aplega prop d’una cinquantena d’entitats, entre elles la CGT, que entenen que les mesures del PP mereixen una resposta contundent i avisen que les accions es radicalitzaran.
Comunicat CGT Tarragona
Desde la Federació Intercomarcal de Tarragona de la Confederació General del Treball (CGT), ante les noves mesures adoptades per el gover del Partit Popular
DECLAREM:
1º – REBUIG RADICAL DE LES MESURES. La CGT rebutja aquet nou paquet de mesures ja que constitueixen la major retallada social de tota la democràcia (65.000 milions), suposen un nou atac frontal i definitiu als drets socials, econòmics i laborals contra la població en general i contra la classe treballadora en particular, s’acumulen a la resta de reformes anteriors contra les quals venim lluitant des de fa anys (reforma laboral, negociació col·lectiva, reforma pensions, repago de la sanitat, privatitzacions, retallades en despeses socials, retallades als Pressupostos Generals de l’Estat, etc.)
2º – UNITAT D’ACCIÓ. La CGT davant aquesta importantíssima agressió declara que és necessari buscar la major de les confluències en el conjunt de la societat, entre les organitzacions sindicals i socials, per aconseguir frenar aquest atac ideològic i estratègic que ens va a fer retrocedir dècades en els nostres drets i en el desenvolupament econòmic i social d’els qui vivim i treballem en aquest país.
3º – MOBILITZACIÓ PERMANENT. Desde aquet moment, la CGT comunica a tota la societat que continuara en lluita fins a acabar per revertir totes i cadascuna de les mesures antisocials i econòmiques adoptades pels diferents governs des del començament de la crisi.
4º – CRIDA A LA PARTICIPACIÓ. La CGT fa una crida a tota la població, en actiu o parada, pensionistes, estudiants, joves, dependents, migrants... a de participar en totes i cadascuna de l’accions i mobilitzacions que es van a seguir engegant en els propers dies, setmanes i mesos, per part de las organitzacions socials i sindicals, contra les mesures instaurades per aquesta classe política que pretén enfonsar definitivament els drets conquistats durant generacions de lluita i s’ha replegat definitivament als interessos dels mercats, especuladors, banquers del nostre país i de la UE.
5º - VAGA GENERAL A TARDOR. Desde CGT fem una aposta per la confluència de totes aquestes mobilitzacions en la convocatòria d’una nova Vaga General a la tardor capaç de donar resposta a la classe treballadora i al conjunt de la societat davant aquest atropellament social que patim els qui no hem generat cap crisi.
Federació Intercomarcal CGT Tarragona
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7534
- TERRASSA . Manifestació unitària 19 de Juliol a les 19h sortida de la Plaça Lluís Companys
Cap a una VAGA de la societat ... en GENERAL Comunicat del Secretariat Permanent CGT Catalunya
Ja fa temps que la CGT comparteix amb sindicats alternatius i de base i amb moviments socials d’esquerres la clara i absoluta necessitat de treballar i, millor encara, de treballar plegats per a establir un marc d’oposició constant i efectiu contra les polítiques regressives i destructives que els últims anys els parlaments europeu, espanyol i català ens estan imposant sota la justificació de la crisi econòmica.
No importa si és el sistema capitalista o les polítiques neoliberals les que determinen que tot ha de funcionar sota l’únic imperi dels diners i de l’acumulació d’aquests, tant se val. El que importa és que aquells que s’omplen la boca dient que ens representen i que són demòcrates perquè es presenten a eleccions cada quatre anys, estan sota la pressió d’uns altres que ningú no ha escollit i que són els que posseeixen el poder econòmic, al qual els primers se sotmeten tot elaborant les lleis que a nosaltres ens ofeguen.
Som la gran majoria dels ciutadans, els que vivim, o vivíem, d’un sou mensual els qui rebem les garrotades de les retallades; som els cuidadors de tercers que no rebem l’ajut promès; som les malaltes que confiem en el sistema sanitari públic les qui hem de pagar més cares les receptes i hem de patir retallades a l’atenció dels CAP o a les intervencions als hospitals; som els discapacitats que ens retallen la nostra integració; som els estudiants que patim la pujada de les matrícules; som els ecologistes que veiem que ens destrossen el litoral per poder edificar ports nàutics o més xiringuitos a costa de la costa; som les treballadores de l’empresa pública que veiem com el nostre sou es congela primer i es rebaixa després en tant que els nostres caps continuen en cotxes oficials per anar a sopars de ric; som els empleats no funcionaris de les empreses públiques que patim les mateixes retallades econòmiques i encara més tisorades de condicions laborals; som els de les empreses privatitzades del transport que fem la mateixa feina que els de la pública, cobrem menys i tenim menys garanties; som els desnonats perquè un dia vam creure el que se’ns deia que podríem comprar i després ens han deixat sense poder pagar; som les acomiadades després de 30 anys a l’empresa perquè no som rendibles i som barates de substituir; som els qui ells anomenen antisistema perquè a més de no voler que ens retallin sous tampoc volem que ens retallin drets i llibertats i se’ns pixin a sobre; som els treballadors vinguts de fora, usats com a mà d’obra barata i als que, al drama de les retallades, s’hi afegeix la negació dels drets bàsics de ciutadania i, ara, també de l’assistència sanitària; som...
Per tot això refusem frontalment totes les mesures econòmiques d’aquest i de l’anterior govern: perquè no són per a la defensa del nivell i qualitat de vida de la població sinó de l’economia d’uns pocs. Considerem positives totes les accions que es facin per cercar unitat d’acció entre aquells que, d’una manera o una altra, sabem que aquest no és el nostre sistema social i en volem un altre. Estem segurs que cal una mobilització permanent, diversa, imaginativa, sorollosa i creativa per tal de fer que la societat tota vagi prenent el tren de no deixar a les mans d’altres la gestió de la seva vida. Ara mateix, totes les convocatòries que rebutgin les retallades i el manteniment de l’estatus de poder establert les hem de sentir com a nostres. Hi hem de participar en la mesura de les nostres possibilitats, no de les nostres afinitats.
Ja hi ha preparades mobilitzacions i vagues per al juliol i setembre, a empreses, barris i sectors; també vagues de consum. Tot això pot crear bones condicions per a una vaga general -cap a la tardor- real, forta i efectiva. Una vaga que aplegui a qui treballa i a qui ha perdut la feina, a qui estudia i a qui té cura de la llar, a qui rep la pensió i a qui no té contracte...
La vaga general no és l’acció d’un sol dia ni resol res per ella mateixa: funciona i té sentit si és la culminació d’un procés i la demostració de què junts podrem arribar a canviar les coses.
Aquesta darrera tongada de retallades ha deixat palès que aquest govern, més que cap altre, només té els ulls posats en els bitllets que hi ha a les seves butxaques i a les dels seus amics i/o propietaris. No té cap respecte per a l’ésser humà, sigui migrant, malalt crònic, pensionista... No té respecte per cap pacte social que estableixi que qui treballa és un ésser digne que no hauria de poder ser despatxat, sense avís, només perquè el cost, en diners, de fer-ho és pràcticament zero. Ja només faltava el ¡que se jodan!, ara ja ens ho han dit alt i clar.
Som-hi tots i totes, cadascú a la seva manera i amb les seves propostes, però tots cap a aturar aquestes malifetes i a sentir-nos capaços de rellançar les alternatives que tant de temps fa que la societat, i nosaltres dins d’ella, proclamem. Exigim, defensem i creem: cooperatives econòmiques i socials, horts urbans i agraris que fomentin l’autoconsum ecològic, centres socials ocupats, banca ètica, energia neta, serveis públics de qualitat, empreses públiques al servei de la població, recuperació d’espais públics a les ciutats, una agricultura al servei de la sobirania alimentària de les persones...
Tot això és el que realment motiva i el que s’aconsegueix amb una vaga general: revertir la situació des de la negativa crisi que ens imposa el Capital a la positiva societat amb justícia social i llibertats individuals i col·lectives que serem capaços de fer si som els amos de les nostres pròpies vides.
Secretariat Permanent CGT Catalunya, a 15 de juliol de 2012
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7515

Per compartir i difondre:

 
Post Scriptum :
Cartell #19J a Barcelona:

divendres, 13 de juliol de 2012

Comunicat S.P. CGT Catalunya: Pel rescat als bancs,volen empobrir el poble.aturem aquesta barbàrie ara mateix

CGT Ensenyament: Convocatòria de vaga a l´ensenyament públic. La lluitaens dóna el que la consellera ens pren!

Front comú contra l'ordenança de civisme

Disset entitats presenten al·legacions a un text que consideren que criminalitza la pobresa i incorpora elements de "puritanisme religiós"

Representants de les entitats que han presentat al·legacions a l'ordenança de civisme de Manresa. Foto: Estefania Escolà
Tots Fem Bages, CCOO, EUiA, Somiatruites, ICV, CGT, Endavant, JEI, CUP, CAE, l'AMPA de la Renaixença, les Escodines, Acció Lila, Club Català de Naturisme, La cosa es mostra, Manresa Antifeixista i Zona Roja-Penya de Bàsquet han presentat al·legacions contra la nova ordenança de civisme que l'Ajuntament de Manresa va aprovar en el ple d'abril amb els vots a favor de CiU, ERC, PP i PxC, l'abstenció de PSC i el vot en contra de la CUP.

Les disset entitats i partits han presentat al·legacions per separat ja que consideren que el text sobrepassa les competències de l'Ajuntament, criminalitza els sectors més pobres de la societat i incorpora elements de "puritanisme religiós". L'Ajuntament haurà de respondre les al·legacions i el text s'haurà d'aprovar en el ple municipal amb les al·legacions que hagin estat incorporades.

Excepte la CGT, Endavant i JEI, que han presentat esmenes a la totalitat del text, la resta d'entitats han presentat al·legacions contra punts concrets de l'ordenança. Pel que fa a la CUP, el seu regidor, Jordi Masdéu, ha destacat que la nova ordenança és "innecessària i absurda". En concret, considera que no té la intenció de solucionar els problemes socials de la ciutat, com és el cas de la prostitució o la mendicitat, i "només vol amagar-los".

D'altra banda, Masdéu ha assegurat que l'ordenança criminalitza la gent més pobre de la ciutat i, en aquest sentit, ha dit que "afectarà els nens dels barris més populars, que han de jugar a les places, i la gent que no té recursos i ha de dormir al carrer o rentar-se a la via pública".

Des de CCOO, Santi Vidal ha explicat que l'ordenança busca sancionar i no ofereix solucions. En aquest sentit, ha posat d'exemple la penalització per llençar la cigarreta a la via pública. "La ciutat no té cendrers als carrers, però en canvi multarà per llençar la burilla al terra", ha dit.

Per altra banda, el CAE considera que l'ordenança va en contra dels seus plantejaments. "Portem deu anys intentant difondre que el carrer és un espai que podem recuperar per al joc i ens sobta que l'ordenança prohibeixi el joc o el condicioni", ha destacat.

Manresa es concentrarà contra les mesures de Rajoy

CGT Manresa s´adhereix i crida a la participació

Tindrà lloc aquest divendres a les 7 de la tarda a la plaça Major

El president espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN
Manresa es concentrarà aquest divendres a les 7 de la tarda a la plaça Major contra les últimes mesures anunciades pel president del govern espanyol Mariano Rajoy amb el lema "Ja n'hi ha prou! Lluitem pels nostres drets!" en defensa dels drets socials, democràtics i nacionals.

La convocatòria és oberta a tota la ciutadania, ja compta amb el suport de CCOO Bages - Berguedà, UGT, CGT, la CUP, ERC, EUiA, PSC i ICV, Bages per a Tothom i es preveu que al llarg de les properes hores s'hi sumin altres organitzacions.

dimecres, 4 de juliol de 2012

La CGT DE Catalunya tria nou Secretari General,Àngel Bosqued i Secretari de Comunicació,Moisès RialLa CGT de Catalunya ha renovat la secretaria general i la secretaria de comunicació en el congrés extraordinari celebrat avui dissabte 30 de juny a la localitat de Santa Margarida de Montbui, a L'Anoia.

Àngel Bosqued Tapia, afiliat al Sindicat de Banca de la CGT de Barcelona, ocuparà la Secretaria General en substitució de Bruno Valtueña Sánchez.

Moisès Rial Medina, afiliat al Sindicat d'Activitats Diverses de la CGT de Manresa, ocuparà laSecretaria de Comunicació en substitució de Paco Martín Castillo.

Entre les tasques del nou secretariat hi ha continuar promovent i articulant el creixement territorial sectorial i continuar l'enfortiment de vincles amb els moviments social, així com la preparació de la nova convocatòria de vaga general que la CGT, a nivell estatal, promourà per la propera tardor contra la recent aprovada reforma laborali les retallades socials.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal.
CGT de Catalunya.

Congrés Extraordinari de CGT Catalunya, 30 juny 2012 a S.Margarida de Montbui

El Bages, líder... en prestació social

La renda per habitant a la nostra comarca és de 16.900 euros, mentre que la mitjana catalana és de 17.400. El Bages se situa al capdavant de Catalunya quant a prestacions socials (24,7% sobre el total) i és una de les de la cua quan a excedent brut d'explotació (18,5%)

Una oficina de Treball de la Generalitat. Foto: Arxiu ND
Segons l'Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la renda familiar al Bages, elaborada amb la nova base comptable 2008, és la novena més baixa de tot Catalunya. La renda per habitant al Bages és de 16.900 euros, 100 euros superior a l'any passat, i 500 euros per sota de la mitjana catalana, que és de 17.400 euros. La comarca amb menys nivell de renda, amb 15.800 euros, és l'Anoia. El rànquing negatiu el segueixen el Baix Llobregat, amb 16.000 euros, i el Vallès Oriental, amb uns 16.200, una mica per sota d'Osona que també marca aquesta xifra.

La Val d'Aran continua sent la comarca amb més renda per habitant de Catalunya, amb 20.300 euros per habitant, i supera en un 16,2% la mitjana catalana. La segueixen el Pallars Jussà amb 19.300 euros, i el Ripollès amb 19.100 euros, totes dues amb una renda un 10% per sobre de la mitjana.

En general, l'any 2009 es detecta que els ingressos procedents de prestacions socials guanyen pes en la renda familiar de Catalunya en detriment tant dels procedents de la remuneració d'assalariats com de les rendes procedents de les activitats professionals i empresarials (excedent brut d'explotació). Al Bages, aquesta tendència és on més es nota, ja que les prestacions socials representen un 24,7% del total de la renda, quan a Catalunya només és del 18,1%. Pel que fa als salaris, el percentatge a la comarca és més baix que a la resta de Catalunya, 2,5 punts (56,9% per 59,3%). El que és més baix al Bages és l'excedent brut d'explotació (activitat empresarial), que representa un 18,5% del total, quan a la mitjana del país és del 22,6%.

També cal dir que aquestes dades, a hores d'ara, segurament són encara més negatives, ja que en els últims anys la crisi s'ha accentuat amb virulència.

Carta oberta al president mas. Federació Catalana d´ONG´s

Banco de españa : Resultados de la evaluación independente sobre la banca

CGT Ensenyament: Cal mobilitzar-nos aquest curs i el proper, amb contundència i continuïtat!

Reial Decret-llei sobre mesures de la Sanitat que pot excloure drets a discapacitats

CGT Ensenyament: al setembre buidem les aules

Sanfeplast tanca una part del procés de producció i acomiada 27 treballadors


L’empresa de Sant Feliu Sasserra presenta un pla de viabilitat i un expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Finalment, la situació a Sanfeplast de Sant Feliu Sasserra sembla que s’ha desbloquejat. La solució, però, i tal com ja va anunciar Lluçanès.com, passa per aplicar mesures dràstiques. En concret, l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que afectarà 27 dels 72 treballadors, que aniran al carrer.

Recordem que els treballadors fa tres mesos que no cobren, des del passat mes de març. L’empresa, que es dedica al reciclatge i fabricació de bosses de plàstic i escombraries, ha presentat, conjuntament amb l'ERO, un pla de viabilitat que contempla la supressió de la part del rentat dels productes, que no és rendible, i que comportarà l’acomiadament de 27 treballadors. Segons Sofeplast, si s’apliquen aquestes mesures, un estudi econòmic avala la viabilitat de l’empresa.

Els treballadors han acceptat la proposta, sempre i quan l’empresa es comprometi a començar a pagar els salaris endarrerits. Així, si no hi ha res de nou, el sou de març es farà efectiu el proper 5 de juny, tal com s’ha pactat amb la direcció de l’empresa. Si Sanfeplast no paga, els treballadors retiraran el seu suport a l’ERO i al pla de viabilitat.

“No som gaire optimistes”, reconeix Lluís Blasi, advocat d’alguns dels treballadors. “Però, com diuen, mentre hi ha vida hi ha esperança”, afegeix.