divendres, 31 d’agost del 2012

CGT ha convocat una vaga als centres educatius, per als dies 12 i 13 de setembre, els dos primers lectius a la primària i a l’ESO, i per al 19, el primer dia de classes als cicles formatius. CGT exigeix a la Generalitat no emprendre acomiadaments de personal docent, la cobertura del 100% de les substitucions mantenint el salari dels docents i un calendari de negociació



La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones, en representació dels docents de Catalunya, han presentat aquest dimarts 10 de juliol la convocatòria legal de vaga pels dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu d’Infantil i Primària, Secundària i FP, respectivament) i pel 26 i 27 de setembre, i posteriorment dos dies de cada setmana indefinidament.
- Vaga del primer dia lectiu
Infantil i Primària: 12 de setembre
Secundària/CFGM: 12 o 13 de setembre (en funció del calendari de cada centre)
CFGS/Adults: 19 de setembre
- Vaga Indefinida discontínua
26 i 27 de setembre
D’aquí en endavant definir les dates de les convocatòries setmanals següents prèvia valoració.
En roda de premsa, la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones ha rebutjat la nul·la voluntat negociadora del departament d’Ensenyament i pretenen fer dos dies setmanals de vaga fins que la Generalitat escolti els professors.
El principals punts que motiven la protesta són l’acomiadament del professorat interí, i tot l’empitjorament de la qualitat del servei educatiu que això suposa, en disposar de menys plantilla, la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del salari i l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes.
Aquesta convocatòria s’ha realitzat d’acord amb unes enquestes fetes entre 5.000 professors, dels quals 3.600 es van posicionar, i el 55% ho va fer a favor de la vaga el primer dia de curs. Aquest calendari de mobilitzacions s’ha plantejat als altres sindicats, que no s’han sumat a la convocatòria.

Federació d’Ensenyament CGT Catalunya
http://cgtense.pangea.org/

600.000 catalans fora de la sanitat pública. Enllaç per comprovar si encara tens dret a l´assistència sanitària



Les persones indocumentades hauran d’acreditar tres mesos de padró i que no tenen ingressos suficients per acudir a la sanitat privada. El departament de Salut crearà un nou document per a aquests casos El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat dijous la creació d’una nova tarjeta sanitària destinada a les persones que han quedat fora de la cobertura de la sanitat pública arrel del decret aprovat pel Govern espanyol. Salut calcula que unes 600.000 persones han perdut el dret a l’atenció sanitària pública, de les quals 180.000 són estrangeres. La Generalitat havia advertit que no deixaria a ningú sense atenció sanitària, però les condicions d’aquest nou document no són les més senzilles per accedir-hi.
En primer lloc, els qui perden el dret a l’atenció sanitària pública per no tenir permís de residència hauran d’acreditar tres mesos de padró a Catalunya i que no disposen d’ingressos suficients per pagar la sanitat privada. Aquestes dues premises els permetran obtenir la nova tarja sanitària, d’un any de duració i que permetrà l’accés a l’atenció primària i la urgent, però no a l’atenció especialitzada. Al cap d’aquest any, si renoven la tarjeta, ja podran rebre l’atenció especialitzada.
Aquest nou document tardarà força temps en ser implantat, pel que el Govern ha establert un període transitori d’un any abans d’aplicar-lo definitivament, durant el qual el servei públic de salut continuarà atenent a tothom com ha fet fins ara. En una demostració de poca previsió, el conseller de Salut, Boi Ruiz [a la imatge], ha assegurat que no creu que les condicions catalanes per a les persones indocumentades generin un efecte crida, però que, si es produeix, “ja l’abordarem”.
FONT: ELTRIANGLE.EU
WEB DE LA SEGURETAT SOCIAL PER COMPROVAR SI TENS DRET A L´ASSISTÈNCIA SANITÀRIA.
Amb el nou decret del govern del PP, des de l´1 de setembre 600.000 persones a Catalunya, especialment persones que han esgotat la prestació d´atur i les persones residents d´origen estranger es poden quedar fóra de la cobertura pública a l´assistència sanitària. Comprova´n el teu dret a l´assistència sanitària, clicant enllaç accés al servei:
https://sede.seg-social.gob.es/Sede_1/ServiciosenLinea/Ciudadanos/index.htm?ssUserText=169207
En cas de no garantir-te´n el dret, pots demanar cita prèvia a la seu de la Seguretat Social més propera:
https://sede.seg-social.gob.es /Sede_1/ServiciosenLinea /Ciudadanos/164993

Entrevista a Àngel Bosqued, Secretari General de CGT Catalunya: "El temps dirà si s’articula un tercer espai sindical capaç de disputar l’hegemonia a CCOO i a la UGT" Entrevista del setmanari El Triangle


Entrevista a Àngel Bosqued, Secretari General de CGT Catalunya: "El temps dirà si s’articula un tercer espai sindical capaç de disputar l’hegemonia a CCOO i a la UGT"
Entrevista del setmanari El Triangle
divendres 31 d'agost de 2012
per S Comunicació CGT Catalunya
popularitat : 100%
Per compartir i difondre:
Entrevista a Àngel Bosqued, Secretari General de CGT Catalunya:
- Vostè és un dels primers dirigents sindicals que prové de la banca, la principal responsable de la crisi. Com ho ha viscut?
La culpa recau en els bancs per les pràctiques abusives que han comès mitjançant les hipoteques i les participacions preferents. Però també recau en les companyies asseguradores, les quals s’han enriquit especulant amb aquestes operacions. No participen de l’especulació directa del préstec ni de la hipoteca, d’acord, però són actives en els mercats i en dictar les retallades que avui aplica el poder polític. Els inversors que tenen participacions en els bancs, en les asseguradores o en les controladores del ràting marquen aquestes mesures que, com a treballadors, patim de forma dramàtica.
- Per als qui treballeu en aquest sector, com es percep la precarietat mentre observeu com s’actua sense escrúpols posant en venda productes tòxics?
Com a empleat, és difícil enfrontar-s’hi. Fa anys ho escoltàvem dels treballadors de l’automoció, quan explicaven la contradicció de fabricar cotxes que contaminen, així com dels empleats de la química o de la telefonia. Alguns dels assalariats de la banca intuíem què passava, però el problema rau en la indefensió laboral. Per sobreviure a la feina, a vegades t’has d’aplicar una certa autocensura i, només si haguéssim tingut dades fiables d’aquests abusos, hauríem fet insubmissió. Però no ha estat així. Just ara els moviments socials comencen a actuar davant d’activitats que feia anys ningú no s’imaginava.
- En aquest context, cal posar l’accent a denunciar aquestes perversions?
Entenc que avui hem d’avantposar les coses urgents a les importants, perquè hem de poder menjar, anar a cal metge, garantir els drets dels immigrants a l’assistència sanitària i lletrada i aturar els desnonaments. I el camí per fer-ho és la mobilització i la confluència dels col·lectius compromesos socialment. L’important, però, és anar més enllà d’aquestes agressions i conscienciar la població sobre la necessitat de construir un altre marc de relacions socials.
Unes regles de joc que evitin les dinàmiques perverses que ens han dut les polítiques neoliberals. Per això hem d’aplegar-nos el màxim d’espais crítics amb aquest sistema injust.
- L’estratègia que segueixen les centrals majoritàries (la UGT i CCOO) de negociar les reformes per impedir que siguin menys regressives, no és útil?
Viuen massa immersos en la lògica del sistema. En segons quines circumstàncies segurament és necessària la negociació, perquè no podem fer la revolució cada dia. Però no es plantegen mai una transformació radical en les relacions laborals ni en el sistema productiu. Quan amb la CEOE i el Govern central van signar l’acord social, la UGT i CCOO van obrir la porta a la desregulació laboral en matèria d’horaris i de política salarial. Aquesta flexibilitat és responsabilitat d’ells, perquè dels empresaris ja es podia esperar. Després ha vingut un Partit Popular que s’ha aprofitat de la majoria absoluta per imposar una legislació molt regressiva que les centrals sindicals probablement ni s’esperaven. Però hi insisteixo: amb aquell pacte, ells van obrir la porta.
- Les 35 hores, els 1.200 euros de salari mínim, la renda bàsica o altres aspectes que formaven la carpeta de reivindicacions de la CGT, han quedat aparcades per la crisi?
S’emmarcaven en una situació més equilibrada, en la qual crèiem possible escalar uns quants esglaons més respecte als drets laborals. Ara hem reculat, i això ens obliga a mobilitzar-nos per arribar de nou a plantejar aquestes qüestions, en la perspectiva d’un horitzó on l’afany lucratiu no figuri com a únic criteri de prosperitat. Només si la producció és sostenible i útil i satisfà les necessitats de la població, podrem assolir el model social pel qual lluitem. I ho plantegem des del màxim pragmatisme, lluny de les col·lectivitzacions i de l’autogestió dels béns productius que reclama la CGT en tant que organització sindical d’esperit llibertari.
- La crisi és una oportunitat per apropar-nos a aquest nou model econòmic?
Les cooperatives ja estan demostrant que suporten millor el daltabaix econòmic. Encara que no és prou estès, i s’oculta en les estadístiques macroeconòmiques, cada vegada són més les persones que opten per crear-ne sense reproduir els esquemes de treball capitalistes. Revelen que hi ha sortides justes de la crisi, com ja ho havia fet en el seu moment la cooperativa de missatgeria Trèvol, quan va inaugurar un model social alternatiu i sistemes de transport sostenibles.
- L’altra batalla pendent és superar el descrèdit que teniu els sindicats. Com podeu reconciliar-vos amb la vostra base social?
La CGT hem estat víctimes d’un model de funcionament sindical del qual mai no hem estat partícips. Malgrat això, estem contents perquè hem incrementat l’afiliació i se’ns reconeix entre els moviments socials com una organització en la qual mai no s’han donat casos de corrupció, d’abús d’influència o de manca d’honestedat. A curta distància, això es veu.
- Quines conclusions n’heu tret, de la detenció de la vostra secretària a Barcelona, Laura García, pels fets de la vaga del 29-M?
Des del moment que CiU ha aconseguit la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona, tot aquell que surt dels seus paràmetres i s’oposa a les seves polítiques se’l considera enemic i se’l castiga, bé sigui amb la repressió física o mitjançant multes que busquen escanyar la crítica organitzada. Això s’ha endurit un cop el sindicalisme crític, en què s’inclou la CGT, i els moviments alternatius representats pel 15-M, han plantejat una important resposta política. Ja són més de 113 les persones detingudes i encausades per la vaga del 29-M, senyal que la dinàmica repressiva s’ha intensificat amb l’objectiu de dissuadir les protestes.
- Es pot parlar de la configuració d’un tercer espai sindical entre la CGT, la CNT, la COS i altres col·lectius menors?
Per ara no hi una confluència estable entre els uns i els altres. Cadascú fa el seu camí, i com que les divergències provenen de lluny, el procés de trobada és lent. Estem per buscar coincidències, i el temps dirà si pot articular-se aquest tercer espai capaç de disputar, algun dia, l’hegemonia a CCOO i a la UGT. L’important és que les nostres idees siguin permeables i arribin al màxim de sectors de la societat.
- El triomf de les lluites a TMB pels dos dies de descans setmanal o de les que avui aturen els desnonaments poden ser referents per contrarestar la lògica actual?
Les veiem amb molta simpatia i alguns dels nostres afiliats i afiliades hi estan implicats. Aquestes iniciatives, sumades a les noves formes d’empreses que estan apareixent arran de la crisi, contribueixen a crear referents per propiciar, algun dia, un canvi radical. També la lluita dels miners és un testimoni de la coherència que determinats sectors socials tenen a l’hora d’apostar per una vida més justa i digna.
- Amb vista a la tornada de vacances, quin calendari d’accions teniu previst impulsar?
Cal una nova vaga general, a la qual ja vam referir-nos en un congrés federal celebrat a Toledo aquest març passat. Però inclou tres reflexions: d’una banda, que qualsevol vaga general no pot ser entesa com un dia de protesta, sinó com la traca final d’un procés de mobilització continuat; en segon lloc, que aquesta vaga ha de ser col·lectiva, i això vol dir tenir el suport dels dos grans sindicats i moviments socials del país. I, a l’últim, atès que no pot condicionar la dinàmica productiva, ha d’anar acompanyada de vagues de consum prolongades contra empreses explotadores o contaminants, de manera que serveixi per desvetllar les consciències als centres de treball i difondre les alternatives al model econòmic dominant.
- En l’àmbit financer què caldria fer?
Tant de bo la gent retirés els diners dels bancs que desenvolupen males pràctiques i els posés en entitats de finances ètiques que ja funcionen. Només falta que entre tots donem a conèixer aquestes experiències d’economia social malgrat ser conscients que, sense uns mitjans potents, és difícil arribar a tota la població.
- Què en pensa la CGT del pacte fiscal proposat per CiU? Com afronteu aquest debat?
No entenem que un país s’hagi de salvar mentre la resta pateix els efectes de la crisi, ni tampoc una sobirania basada en la creació d’un nou Estat que reprodueixi els mecanismes de repressió i de control dels altres. La riquesa s’ha de distribuir de manera justa per a tothom, perquè la terra és per a qui la fa produir: els treballadors.






dimecres, 29 d’agost del 2012

Trenta persones ferides i dues detencions en el desallotjament de la plaça Major de Manresa

Llista dels 417 medicaments que quedaran exclosos de la Seguretat Social


ial

Almax, Fortasec, Mucosan o Actithiol, entre els fàrmacs inclosos en el decret del BOE
El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres una llista de 417 medicaments que quedaran exclosos de la seguretat social a partir d’aquest setembre i que, en cas de necessitar-los, els ciutadans hauran de pagar de manera íntegra. La majoria dels fàrmacs que no comptaran amb finançament públic s’han classificat pel tractament de “símptomes menors”.
Entre ells hi ha medicaments pel tractament de la tos, laxants, antiàcids, pel tractament de l’herpes superficial i pomades antiinflamatòries. El passat juny el Ministeri de Sanitat va assegurar que amb aquesta mesura s’estalviarien 458 milions d’euros.
La majoria de medicaments que s’han exclòs ha estat “per estar indicats en el tractament de símptomes menors” com per exemple l’antiàcid Almax, algunes pomades per les hemorroides, l’antidiarreic Fortasec, per la crema Aciclovir, indicada per al tractament de l’herpes labial, o cremes i gels antiinflamatòries com el Voltaren o Fastum.
Tot i que inicialment es va comentar que serien 426 els medicaments que s’exclourien del finançament públic, finalment han estat 417 els que s’han publicat al BOE, si bé el govern espanyol té la intenció d’anar revisant aquesta llista.
Aquesta és la llista dels 417 medicaments que a partir del setembre quedaran exclosos de la Seguretat Social, arran de les retallades aplicades pel Govern, i que aquest divendres ha sortit publicada al BOE:
PEPSAMAR COMPRIMIDOS, 50 comprimits
ALMAX SUSPENSIÓN ORAL EN FRASCO, 1 flascó de 225 ml MAALOX 600 mg / 300 mg COMPRIMIDOS MASTICABLES 60 comprimits
BEMOLAN 800 mg COMPRIMIDOS MASTICABLES 30 comprimits
MINOTON COMPRIMIDOS, 30 comprimits
BEMOLAN 400 mg COMPRIMIDOS MASTICABLES 60 comprimits
GELODROX SUSPENSIÓN ORAL, 20 sobres
WINTON 200 mg / 150 mg COMPRIMIDOS MASTICABLES 40 comprimits
GELODROX POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 20 sobres
ALMAX FORTE SUSPENSIÓN ORAL EN SOBRE, 30 sobres
GELOTRICAR POLVO 110
ALMAX COMPRIMIDOS MASTICABLES, 60 comprimits
ASTROMOL 2000, SUSPENSIÓN 30 sobres
BEMOLAN 2000 mg GEL, 30 sobres
MINOTON 2000 GEL, 30 stick-pack
ALMAX COMPRIMIDOS MASTICABLES, 60 comprimits
ALMAX MASTICABLE 1 g PASTILLAS BLANDAS, 45 pastilles
MAGION COMPRIMIDOS MASTICABLES, 40 comprimidos
BEMOLAN GEL, 30 sobres
ALMAX SUSPENSIÓN ORAL EN FRASCO, 1 flascó de 225 ml
ALMAX FORTE SUSPENSIÓN ORAL EN SOBRE, 30 sobres
GELODROX COMPRIMIDOS, 50 comprimits
RESOLOR 1mg 28 COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CO
RESOLOR 2mg 28 COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CO
PLANTAGO OVATA LAINCO 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
PLANTAGO OVATA CINFA 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 15 sobres
PLANTAGO OVATA DAVUR 3,5g / SOB. 15 SOBRES POLVO SUSP
BIOLID 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
BIOLID 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 15 sobres
PLANTAGO OVATA ROVI 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
PLANTAGO OVATA ROVI 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 15 sobres
PLANTAGO OVATA RIMAFAR 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL- 30 sobres monodosi
PLANTAGO OVATA RIMAFAR 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL- 15 sobres monodosi
PLANTAGO OVATA LAINCO 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 15 sobres
PLANTAGO OVATA CINFA 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
PLANTASOR 3,5 g POLVO EFERVESCENTE, 15 sobres
DUPHAFIBRA 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL 30
PLANTAGO OVATA MADAUS 3,5 g POLVO EFERVESCENTE, 30 sobres
PLANTASOR 3,5 g POLVO EFERVESCENTE, 30 sobres
PLANTAGO OVATA DAVUR 3,5 g pols per a suspensió oral, 30 sobres
PLANTAGO-OVATA NORMON 3,5 g pols per a suspensió oral, 30 sobres monodosi
PLANTAGO OVATA MADAUS 3,5 g POLVO EFERVESCENTE, 30 sobres
BIOLID 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 15 sobres
BIOLID 3,5 g POLVO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
LACTULOSA LEVEL, 1 ampolla de 800 ml
EMPORTAL solució oral 500 ml
BELMALAX solució, ampolla 800 ml
BELMALAX solució, ampolla 200 ml
OPONAF SOBRES, 50 sobres
OPONAF SOBRES, 20 sobres
EMPORTAL POLVO, 50 sobres
EMPORTAL POLVO, 20 sobres
EMPORTAL POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL FRASCO, 200 g de pols
DUPHALAC SOLUCIÓN ORAL BOTELLAS, 1 ampolla de 800 ml
DUPHALAC SOLUCIÓN ORAL SOBRES, 10 sobres
OPONAF POLVO 1
DUPHALAC SOLUCIÓN ORAL SOBRES, 50 sobres
LACTULOSA LAINCO 3,33 g/5 ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 800 ml
LACTULOSA LAINCO 3,33 g/5 ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
LACTULOSA LAINCO 10 g SOLUCIÓN ORAL EN SOBRES, 10 sobres
LACTULOSA LEVEL 667,5 MG/ML SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
DUPHALAC SOLUCIÓN ORAL BOTELLAS, 1 ampolla de 200 ml
RELISTOR 12mg/0,6ml 7VIAL+7JERIN+14 TORUND
RELISTOR 12mg/0,6ml 1 VIAL SOL INYECTABLE
RELISTOR 12mg/0,6ml 1 VIAL SOL INYECTABLE
RELISTOR 12mg/0,6ml 7VIAL+7JERIN+14 TORUND
CARBON ULTRA ADSORBENTE LAINCO, 1 ampolla de 25 g
CARBON ULTRA ADSORBENTE LAINCO, 1 ampolla de 50 g
CARBON ULTRA ADSORBENTE LAINCO 1 ampolla de 25 g
CARBON ULTRA ADSORBENTE LAINCO 1 ampolla de 50 g
LOPERAN 2 MG CÁPSULAS, 20 càpsules
FORTASEC CÁPSULAS, 10 càpsules
FORTASEC CÁPSULAS, 20 càpsules
TAGUINOL 20
TAGUINOL SOL GOTAS PEDIÁTRICAS SOLUCIÓN GOTAS 1
TAGUINOL 10
LOPERAN 2 MG CÁPSULAS, 10 càpsules
IMOSEC 100 ml
TIORFAN 100 mg CÁPSULAS DURAS, 20 càpsules
TIORFAN LACTANTES 10 mg GRANULADO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
TIORFAN NIÑOS 30 mg GRANULADO PARA SUSPENSIÓN ORAL, 30 sobres
VARSON CÁPSULAS, 45 càpsules
HYDERGINA 4,5 mg COMPRIMIDOS, 30 comprimits
DIERTINE FORTE, 1 ampolla de 50 ml
CLINADIL CÁPSULAS, 45 càpsules
ERGODAVUR 0.1% 50 ml SOLUCIÓN GOTAS
SERMION 5 mg, 45 comprimits
DIEMIL SOLUCIÓN, 1 ampolla de 180 ml
CLINADIL GOTAS, 1 ampolla de 50 ml
HYDERGINA SOLUCIÓN GOTAS, ampolla amb 40 ml
VARSON GOTAS, 1 vial de 45 ml
ERGODAVUR 0.1% 100 ml SOLUCIÓN GOTAS
TEFAVINCA 20 mg 30 comprimits
CERVOXAN 20 mg 30 càpsules
LOFTON INYECTABLE 50 mg 10 ampolles 5 ml
LOFTON INYECTABLE 50 mg 5 ampolles 5 ml
VINCAMINOL CÁPSULAS 30
PRAXILENE 100 mg, CÁPSULAS, 50 càpsules
NUCLESIL 20mg 30 càpsules
ANACERVIX CÁPSULAS, 60 càpsules
ANACERVIX CÁPSULAS, 30 càpsules
DEVINCAL CÁPSULAS, 30 càpsules
VINCACEN, 30 càpsules
SYNALAR RECTAL SIMPLE, tub amb 60 g
ISDINIUM RECTAL, 1 tub de 30 g
HEMODREN 30g POMADA
HEMODREN 15g POMADA
RECTO MENADERM, 60 grams
RECTO MENADERM, 30 grams
HEMORRANE 10 mg/g pomada rectal, 1 tub de 30 g
HEMORRANE 10 mg/g pomada rectal, 1 tub de 60 g
SYNALAR RECTAL SIMPLE, tub amb 30 g
TROXERUTINA PENSA 100 mg/ml solució oral, 200 ml
VENOSMIL 200 mg CÁPSULAS, 60 càpsules
VENORUTON 1000 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
DAFLON 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS, 30 comprimits
VENOLEP 200 mg CÁPSULAS, 60 càpsules
TROXERUTINA KERN PHARMA 100 mg/ml SOLUCIÓN ORAL, 200 ml
DIOSMINA PENSA 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELÍCULA, 60 comprimits
DIOSMINA PENSA 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELÍCULA, 30 comprimits
DIOSMINA CINFA 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELÍCULA, 60 comprimits
DIOSMINA CINFA 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELÍCULA, 30 comprimits
DAFLON 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS, 60 comprimits
ESBERIVEN 100 mg/ml SOLUCIÓN ORAL (NUEVA FÓRMULA), 1 ampolla de 200 ml
FABROVEN CÁPSULAS, 4 x 15 càpsules
FLEBOSTASIN RETARD 50 mg càpsules dures d’alliberament prolongat, 60 càpsules
OMACOR 1000 mg càpsules toves, 28 càpsules
OMACOR 1000 mg càpsules toves, 100 càpsules
NUTRACEL POMADA, 1 tub de 50 g
NUTRACEL POMADA 50 g
DIFUR, 24 càpsules
ARMAYA FUERTE 120 mg 24 càpsules
REGENDER 120 mg 24 càpsules
DIFUR, 96 càpsules
ARMAYA 40 mg 30 càpsules
ARMAYA FUERTE 120 mg 96 càpsules
REGENDER 120 mg 96 càpsules
ACICLOVIR PENSA CREMA, tub amb 15 g
ACICLOVIR MYLAN 50 mg/g CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR RANBAXY 5% CREMA, 15 G
ACICLOVIR RANBAXY 5% CREMA
ACICLOVIR COMBIX 50 mg/g CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR COMBIX 50 mg/g CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR MYLAN 50 mg/g CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOSTAD 50 mg/g CREMA, 2 g de crema
ACICLOVIR CUVE 5 % CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR PENSA CREMA, tub amb 2 g
ACICLOVIR KERN PHARMA, CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR KERN PHARMA, CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOSTAD 50 mg/g CREMA, 15 g de crema
ACICLOVIR KORHISPANA 5% CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR EDIGEN 5% CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR CUVE 5 % CREMA, 1 tub de 2 g
VIRU-SEROL 1% 10g GEL
MILAVIR CREMA 15
VIRU-SEROL GEL, 30g GEL
ZOVIRAX CREMA, 1 tub de 15 grams
VIRMEN CREMA 1 tub de 15 g
VIRHERPES CREMA, tub de 15 g
ZOVIRAX CREMA, 1 tub de 2 grams
MILAVIR CREMA 2
VIRMEN CREMA 1 tub de 2 g
ACICLOVIR ALONGA GEL, 1 tub de 15 g
VIREXEN 40% 5 ml Solució ampolla
ACICLOVIR EDIGEN 5% CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR MABO 5% 15 g CREMA
ACICLOVIR TEVA 5% CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR PHARMAGENUS 5% CREMA, 1 tub de 2 g
VIREXEN 2% 5 ml solució tòpica
ACICLOVIR MABO 5% 2g CREMA EFG
ACICLOVIR KORHISPANA 5% CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR PHARMAGENUS 5% CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR TEVA 5% CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR BEXAL 5% CREMA, 1 tub de 2 g
ACICLOVIR BEXAL 5% CREMA, 1 tub de 15 g
ACICLOVIR CUVEFARMA 5% CREMA, 2 grams
ACICLOVIR CUVEFARMA 5% CREMA, 15 grams
VIRHERPES CREMA, tub de 2 g
ACICLOVIR NORMON 50 mg/g CREMA, 15 g
ACICLOVIR ALONGA GEL, 1 tub de 2 g
VIREXEN 10% 5 ml solució tòpica
ACICLOVIR MABO 5% 2 g CREMA EFG
ACICLOVIR MUNDOGEN 5% CREMA 2
ACICLOVIR MUNDOGEN 5% CREMA 15
ACICLOVIR STADA 5% CREMA, 2 grams
ACICLOVIR STADA 5% CREMA, 15 g CREMA
ACICLOVIR NORMON 50 mg/g CREMA, 2 g
ACICLOVIR MABO 5% 15 g CREMA
KETESGEL 12,5 mg/g GEL, tub de 60 g
AIRTAL DIFUCREM 15 mg/g CREMA, 1 tub de 60 g
GERBIN DIFUCREM CREMA, tub amb 60 g
FALCOL DIFUCREM 15 mg/g CREMA, 1 tub de 60 g
DICLOFENACO CINFA 10 mg/g GEL, 60 g
AGILONA 8% 60 g CREMA
DICLOFENACO KERN PHARMA 10 mg/g GEL, tub de 60 g de gel
DICLOFENACO PHARMAGENUS 10 mg/g GEL, 60 grams
ALDOSPRAY ANALGÉSICO, 90 g
ENANGEL 1,25% 60 g GEL
QUIRGEL, 1 tub de 60 g
SASULEN GEL, 1 tub de 60 g
DICLOFENACO PENSA 10 mg/g GEL, 60 g
VOLTAREN EMULGEL 1,16% 60 g GEL
REUSIN ESPRAY, 1 ampolla de 100 ml
TRIPARSEAN GEL, 1 tub de 60 g
DICLOFENACO PHARMAGENUS 10 mg/g GEL, 30 grams
ORUDIS GEL, 1 tub de 60 g
TRIPARSEAN AEROSOL CUTANEO, 1 aerosol de 50 g + propel·lent
SALVACAM 0.5% 60 g GEL
EXTRAPLUS 25 mg/g GEL, 1 tub de 60 grams
VITAXICAM TOPICO 0.5% 60 g GEL
DOCTOFRIL ANTIINFLAMATORIO, 60 g CREMA
INACID GEL, 1 tub de 60 g
FELDEGEL, tub amb 60 g
DALGEN ESPRAY solució, 75 ml
REUSIN ESPRAY 1 ampolla de 100 ml
CALMATEL 2 g/50 g solució per a polvorització cutània, 1 envàs de 100 ml
CALMATEL 18 mg/g crema, 1 tub de 60 g
FLOGOPROFEN GEL; 60 grams
DOLOTREN GEL, 1 tub de 60 g
FASTUM 25 mg/g GEL, 1 tub de 60 g
DALGEN GEL, 60 g
ARCENTAL CREMA, 1 tub de 60 g
NIFLACTOL POMADA, 1 tub de 60 g
INDOCAF 5% 30 g POMADA
ZENAVAN GEL, 1 tub de 60 g
DANILON 71,5 mg/g CREMA, tub amb 60 g
CALMATEL 18 mg/g gel, 1 tub de 60 g
TRIPARSEAN CREMA, 1 tub de 60 g
FLOGOPROFEN 5% 100 ml SOLUCIÓ NEBULITZADOR
DOLMITIN, 60 g POMADA
ARTRODESMOL EXTRA, 30 g CREMA
MOVILISIN SOLUCIÓN 1 ampolla de 100 ml
ALGESAL ESPUMA, 100 g
NIXYN HERMES CREMA FLUIDA, tub amb 60 ml
ALGESAL ESPUMA, 60 g
PASSIFLORINE 100 ml XAROP
CINCOFARM CÁPSULAS, 50 càpsules
CICLOFALINA 800 mg SOBRES, 30 sobres
CICLOFALINA 800 mg SOBRES, 60 sobres
NOOTROPIL 3 g SOLUCIÓN INYECTABLE, 6 ampolles
CICLOFALINA 800 mg COMPRIMIDOS, 60 comprimits
NOOTROPIL 0,2 g/ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 100 ml
NOOTROPIL 800, comprimits amb coberta pel·licular; 20 comprimits
NOOTROPIL 800, comprimits amb coberta pel·licular; 60 comprimits
MENTIS, 60 càpsules
DENUBIL 20 AMPOLLAS BEBIBLES 5ml
DENUBIL 10 AMPOLLAS BEBIBLES 5ml
CICLOFALINA 800 mg COMPRIMIDOS, 20 comprimits
NOOTROPIL 1200, comprimits amb coberta pel·licular; 60 comprimits
MENTIS, 24 càpsules
TANAKENE SOLUCIÓN ORAL, 50 ml
RINOBACTIL CÁPSULAS DURAS, 10 càpsules
NARINE REPETABS 5 mg/120 mg COMPRIMIDOS DE LIBERACIÓN PROLONGADA, 20 comprimits
RINO-EBASTEL CÁPSULAS DURAS; 10 càpsules
ACETILCISTEINA SANDOZ 200 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
AMBROXOL APOTEX 15 mg/5 ml JARABE, ampolla de 200 ml
SOBREPIN 100 mg 24 càpsules
SOBREPIN 40 mg AEROSOL 10 AMPOLLES 3 ml
SOBREPIN 200 mg 10 SUPOSITORIOS ADULTOS
ACETILCISTEINA FARMASIERRA 200 mg, 30 sobres
ACETILCISTEINA FARMASIERRA 100 mg, 30 sobres
ACETILCISTEINA TARBIS 600 mg POLVO EFERVESCENTE, 20 sobres
ACETILCISTEINA TARBIS 200 mg, 30 sobres
ACETILCISTEINA SANDOZ 100 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL 30 sobres
ACETILCISTEINA MYLAN 600 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
AMBROXOL RATIOPHARM JARABE, 1 ampolla de 200 ml
SOBREPIN JARABE, 150 ml
SOBREPIN SUPOSITORIOS INFANTILES, 10 supositoris
SOBREPIN SUPOSITORIOS LACTANTES 10
MOTOSOL 15 mg/5ml JARABE, 1 ampolla de 200 ml
MUCOSAN 15 mg/ 5 ml JARABE, 1 ampolla de 200 ml
ACETILCISTEINA BEXAL 600 mg comprimits efervescents, 20 comprimits
ACETILCISTEINA BEXAL 200 MG POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA BEXAL 100 MG POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA TOP 600 mg 20 comprimits
ACETILCISTEINA TARBIS 100 mg, 30 sobres
MUCOSAN solució, 60 ml
ACETILCISTEINA TOP 200 mg, 30 sobres
ACETILCISTEINA RATIOPHARM 200 MG POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 POLVO P
DINOBROXOL JARABE, 1 ampolla de 200 ml
MUCIBRÓN 3 mg/ ml solució oral, ampolla amb 200 ml
MOTOSOL 30 mg COMPRIMIDOS, 20 comprimits
AMBROLITIC JARABE 1
AMBROLITIC CÁPSULAS, 20 càpsules
NAXPA JARABE, 200 ml
NAXPA COMPRIMIDOS, 20 comprimits
FLUMIL 200 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 SOBRES
MUCOSAN 30 mg COMPRIMIDOS, 20 comprimits
ACETILCISTEINA MYLAN 200 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
FLUMIL 4% SOLUCIÓN ORAL, ampolla amb 200 ml
VISCOTEÍNA 50 mg/ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
PECTOX SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 240 ml
ACETILCISTEINA RATIOPHARM 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
FLUMIL FORTE 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
MOTOSOL 60 mg GRANULADO, 20 sobres
MUCOSAN 60 mg GRANULADO, 20 sobres AMBROXOL Normon 15mg/5ml solució; 1 ampolla de 200 ml
ACETILCISTEINA MYLAN 100 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
MUCOSAN AMPOLLAS, 10 ampolles
FLUMONAC 600 mg GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
ACETILCISTEINA NORMON 100 MG GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA SANDOZ 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 1 tub de 20 comprimits
ACETILCISTEINA UR 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 sobres
ACETILCISTEINA UR 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits en tub
ACETILCISTEINA DAVUR 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
ACETILCISTEINA SANDOZ 200 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA ACOST 100 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL 30
ACETILCISTEINA UR 200 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL 30 SOBRES
ACETILCISTEINA UR 100 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL 30 sobres
ACETILCISTEINA NORMON 200 MG GRANULADO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA ANGENERICO 200 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA CINFA 600 MG COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
FLUMIL 600 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS, 18 comprimits
ACETILCISTEINA CINFA 100 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA CINFA 200 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA CINFA 600 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
ACETILCISTEINA CINFAMED 100 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 SOBRES/CARTONATGE
ACETILCISTEINA PENSA 200 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
ACETILCISTEINA PENSA 600 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
BISOLMED 2 mg/ml SOLUCIÓN INYECTABLE/PERFUSIÓN, 5 ampolles
ACETILCISTEINA SANDOZ 600 mg POLVO EFERVESCENTE, 20 sobres
ACETILCISTEINA ANGENERICO 100 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 30 sobres
PECTOX LISINA GRANULADO, 20 sobres
BISOLMED 2 mg/ml SOLUCIÓN ORAL/CONCENTRADO PARA SOLUCIÓN PARA INHALACIÓN POR NEBULIZADOR, ampolla amb 40 ml.
ACTITHIOL 500 mg COMPRIMIDOS RECUBIERTOS CON PELÍCULA, 20 comprimits
ACTITHIOL INFANTIL 20 mg/ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
ACTITHIOL ADULTOS 50 mg/ml SOLUCIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
ACETILCISTEINA ANGENERICO 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
MOTOSOL RETARD, 30 càpsules
MUCOSAN 30 mg/5 ml JARABE, 1 ampolla de 250 ml
ACETILCISTEINA TEVA 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
AMBROXOL CINFA 15mg/5ml JARABE, 200 ml xarop
MUCOVITAL, 20 sobres
AMBROXOL EDIGEN JARABE, ampolla de 200 ml
ACETILCISTEINA FARMASIERRA 600 mg POLVO EFERVESCENTE, 20 sobres
AMBROXOL BEXAL JARABE, ampolla de 200 ml
MUCOSAN RETARD, 30 càpsules
FLUMIL 2% SOLUCIÓN ORAL, ampolla amb 200 ml
ACETILCISTEINA PENSA 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
ACETILCISTEINA KERN PHARMA 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 20 comprimits
AMBROXOL BEXAL EFERVESCENTE 20 comprimits
ACETILCISTEINA PENSA 200 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 30 comprimits
ACETILCISTEINA CUVE 600 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
ACETILCISTEINA CUVEFARMA 600 mg POLVO PARA SOLUCIÓN ORAL, 20 sobres
ACETILCISTEINA ANGENERICO 600 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES 20 comprimits
ACETILCISTEINA KERN PHARMA 200 mg COMPRIMIDOS EFERVESCENTES, 30 comprimits
CODEISAN JARABE, 1 ampolla de 125 ml
DASTOSIN 2 mg JARABE, ampolla amb 150 ml
TOSIDRIN 15 ml SOLUCIÓN GOTAS
CODEISAN COMPRIMIDOS, 10 comprimits
CODEISAN COMPRIMIDOS, 20 comprimits
BISOLTUS 10mg/5ml 250 ml solució
PERDURETAS CODEINA, 20 comprimits
ROMILAR COMPRIMIDOS, 20 comprimits
FLUDAN CODEINA, ampolla amb 200 ml
DASTOSIN 20 mg CÁPSULAS, 30 càpsules
CODEISAN JARABE, 1 ampolla de 250 ml
HISTAVERIN 10 mg/5ml JARABE, ampolla amb 250 ml
NOTUSIN SOLUCIÓN ORAL, 250 ml
TOSIDRIN 10mg/ml 30 ml SOLUCIÓN GOTAS
TUSCALMAN SUPOSITORIOS LACTANTES 20 supositoris
NOTUSIN SOLUCIÓN ORAL, 100 ml
PARACODINA JARABE, ampolla amb 150 g
ROMILAR 15 mg/ml GOTAS ORALES EN SOLUCIÓN, 1 ampolla de 20 ml
TUSCALMAN 15 mg supositoris nens, 20 supositoris
DASTOSIN 2 mg JARABE, ampolla amb 250 ml
ROMILAR 15 mg/5 ml JARABE, 1 ampolla de 200 ml
ROMILAR 15 mg/5 ml JARABE,1 ampolla de 200 ml
TOSEINA, 250 ml
HISTAVERIN 10 mg/5ml JARABE, ampolla amb 250 ml
PERDURETAS CODEINA, 60 comprimits
TUSCALMAN 3 mg/ml xarop, 1
TOSEINA, 250 ml
HISTAVERIN 10 mg/5ml JARABE, ampolla amb 100 ml
CLOPERASTINA ZAMBON 3,54 MG/ML JARABE, 120 ml
CLOPERASTINA ZAMBON 3,54 MG/ML JARABE, 200 ml
SEKISAN JARABE, 1 ampolla de 200 ml
LEVOTUSS GOTAS, 1 ampolla de 15 ml
SEKISAN JARABE, 1 ampolla de 120 ml
FLUTOX 3,54 mg/ml xarop, 1 ampolla de 120 ml
TOSIFAR 20
CLOPERASTINA KERN PHARMA 3,54 mg/ml JARABE, ampolla de PET 200 ml
LEVOTUSS JARABE, 1 ampolla de 120 ml
FLUTOX COMPRIMIDOS RECUBIERTOS, 20 comprimits
TAUTOSS 0.6% 120 ml xarop
CLOPERASTINA NORMON 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 200 ml
CLOPERASTINA NORMON 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 120 ml
CLOPERASTINA GOIBELA 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 1 ampolla de 120 ml
CLOPERASTINA GOIBELA 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
CLOPERASTINA CINFA 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 1 ampolla de 120 ml
CLOPERASTINA CINFA 3,54 mg/ml SUSPENSIÓN ORAL, 1 ampolla de 200 ml
FLUTOX 3,54 mg/ml JARABE, 1 ampolla de 200 ml
LEVOTUSS XAROP, 1 ampolla de 200 ml
TAUTOSS 30mg/5ml 200 ml xarop
TAUTOSS 6% 15ml gotes
TAVEGIL solució 120
TAVEGIL COMPRIMIDOS, 20 comprimits
ACETUBER NIÑOS SUPOSITORIOS, 6 supositoris
RINOMAX solució 125
RINOMAX GOTAS 20
ACETUBER ADULTOS SUPOSITORIOS, 6 supositoris
OFARSIN 2mg/g GEL OFTÁLMICO, 30 envasos unidosi de 0,6 g
VISCOFRESH 0,5%, 10 vials de 0,4 ml
VISCOFRESH 1% col·liri en solució, 30 unidosis x 0,4 ml
VISCOFRESH 1% col·liri en solució, 10 unidosis x 0,4 ml
ARTIFIC COLIRIO EN SOLUCIÓN, 1 ampolla de 10 ml
ARTIFIC COLIRIO EN SOLUCIÓN UNIDOSIS, 30 envasos unidosi
COLIRCUSI HUMECTANTE COLIRIO, 1 ampolla de 15 ml
LIPOLAC GEL OFTÁLMICO 10 gel oftàlmic
HIDRATHEA, 10 ml
ACUOLENS SOLUCIÓN; 30 unitats monodosis
OFARSIN 2 mg/g MULTIDOSIS GEL OFTÁLMICO, 1 ampolla amb 10 g de gel
SICCAFLUID 2,5 mg/g GEL OFTÁLMICO, 10 g
SICCAFLUID 2,5 mg/g GEL OFTÁLMICO EN UNIDOSIS, 60 monodosis de 0,5 g
SICCAFLUID 2,5 mg/g GEL OFTÁLMICO EN UNIDOSIS, 30 monodosis de 0,5 g
VISCOFRESH 0,5%, 30 vials de 0,4 ml
LIQUIFILM LÁGRIMAS, 1 ampolla de 15 ml
EXCEPCIONS
Els medicaments de la llista recollida que pertanyin als subgrups que s’indiquen a continuació continuaran finançats amb càrrec al Sistema Nacional de Salut exclusivament per a les indicacions que s’estableixen en cada cas:
Subgrup ATC Es mantenen inclosos en la prestació farmacèutica de l’SNS per a aquestes indicacions:Malaltia inflamatòria intestinal, còlon irritable i diverticulosi. Encefalopatia portosistèmica i paraplegia. Pacients oncològics. Claudicació intermitent. Pacients neoplàstics amb tos persistent. Síndrome de Sjögren.
FONT: BOLETIN OFICIAL DEL ESTADO (BOE)
ELPERIODICO.CAT
ELPUNTAVUI.CAT

BOE amb els 417 medicaments exclosos de la Seguretat Social:


El 17,1% dels menors viuen per sota del llindar de la pobresa


El 17,1% dels menors viuen per sota del llindar de la pobresa

A l’escola amb gana i sense quadern: la crisi s’acarnissa amb els nens a l´Estat Espanyol
El 17,1% dels menors viuen per sota del llindar de la pobresa
La crisi empitjora les seves condicions de vida, alimentació i educació Els pares tenen dificultats per comprar material escolar i roba Cada nen que neix a Espanya ho fa amb un deute públic de 15.570 euros Segons un informe d’UNICEF la infància és el col · lectiu més pobre a Espanya
"Alguns nens expliquen que fan un àpat al dia i tenen fam . Són els casos més dramàtics però existeixen ". Són paraules del president de la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (CEAPA), Jesús María Sánchez, qui explica a RTVE.es que també cada vegada és més habitual que els alumnes vagin a classe sense el material escolar que se’ls exigeix.
La crisi colpeja amb força als més petits. Les dades són alarmants. Per primera vegada en la història, els nens s’han convertit en el col·lectiu més afectat per la crisi econòmica a Espanya , segons un recent informe de l’Unicef ​​, que posa de manifest que al nostre país viuen gairebé 2,2 milions de nens en pobresa relativa .
El 17,1% dels menors a l’Estat espanyol viuen per sota del llindar de la pobresa (15.820 euros anuals per a una família de dos adults i dos nens), una taxa que situa a l’Estat espanyol com el quart de la UE amb la proporció més alta de nens pobres , per darrere de Romania, Letònia i Bulgària. Augmenta també el percentatge de nens que viuen en llars amb una privació material severa i dels que viuen en llars que pateixen pobresa crònica.
Empitjorament de les seves condicions de vida, de la qualitat de la seva alimentació i de la seva educació i dificultat per a costejar tractaments mèdics no inclosos en el sistema públic són algunes de les conseqüències de la crisi econòmica que ha provocat que el nombre de llars amb tots els seus membres adults en atur creixi un 120% entre 2007 i 2010, segons Unicef.
Creu Roja iniciava mes de juny un nou pla de repartiment d’aliments per a les famílies que pitjor ho estan passant que inclou lots infantils de cereals, llets de continuació i potets.
"El meu marit i jo estem a l’atur. Vinc al repartiment d’aliments perquè tinc un nen de cinc anys i he d’assegurar aliments bàsics per casa com llet, galetes, arròs o pasta". Així tinc la tranquil·litat que el meu fill podrà menjar cada dia, explica a RTVE.es Graciela, que porta el seu carro ple de menjar d’una de les seus de Creu Roja.
Yolanda Cagigal, treballadora social de Creu Roja, assegura a RTVE.es que la prioritat absoluta per a ells són les famílies amb nens petits. A més del repartiment mensual d’aliments, un cop l’any lliuren bolquers als que no poden fer front a aquesta despesa imprescindible.

"Els meus fills mengen pitjor que abans".
Joaquín té 37 anys i no arriba a final de mes des del mes de novembre quan va perdre el seu treball com a tècnic en control de plagues. Està divorciat i lamenta que els seus fills de 4 i 9 anys paguin per la crisi. "Només compro menjar el cap de setmana que em toca estar amb ells i de pitjor qualitat. Els meus fills mengen pitjor que abans", explica a RTVE.es aquest jove.
"Els nens són pobres perquè viuen en famílies pobres que no poden fer front a les despeses mínimes mensuals i això, malauradament, cada vegada és més habitual ", ha explicat a RTVE.es la coordinadora a Madrid de la Xarxa Social contra la pobresa i exclusió social, Gabriela Jorquera.
Paco, un cuiner de 44 anys, també reconeix que les seves dues filles s’alimenten pitjor que abans. Està a l’atur i cobra l’ajuda per a desocupats sense prestació de 426 euros. "Pagament la hipoteca, les factures i no em dóna per més. Les postres ja són un luxe", diu.
Martina va cada nit amb el seu fill Josep, de sis anys, a sopar al menjador social per a menors que l’Associació Missatgers de la Pau ha obert a Embajadores (Madrid). Allà es dóna cada tarda suport escolar a 100 nens. Després d’estudiar arriba l’hora del sopar. Permeten que o bé el pare o la mare puguin sopar amb els petits.
Des del centre asseguren que la majoria de la població que acudeix al centre és immigrant però cada vegada hi ha més espanyols que es veuen en una situació límit per la crisi.
Dulce Jiménez, una de les treballadores socials del centre, s’indigna per la situació de molts nens: "Els ciutadans corrents no som culpables de la crisi però, per descomptat, els nens menys". "Hi ha diners per Bankia però aquí ve gent que no ha de posar-se a la boca ", denúncia, mentre separa aliments i prepara les bosses per repartir a les famílies.

Problemes per comprar el material escolar necessari
A les escoles la crisi també ha envaït les classes "Molts alumnes no porten material tan bàsic com cartolines, coles o quaderns", ha explicat a RTVE.es Alicia Jiménez, de l’Associació de Pares i Mares del col·legi Max Aub (València). No pregunten massa als nens perquè saben la resposta en la majoria dels casos: "No hi ha diners a casa". L’objectiu és no estigmatitzar-quan se sap o s’intueix que a casa hi ha dificultats econòmiques.
Des de la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes denuncien la reducció o supressió, en molts casos, de beques de transport escolar, de llibres i de menjador. "És dramàtic escoltar a un pare dir que esborra el seu fill d’una activitat extraescolar perquè no pot pagar 10 euros, però això està passant en els centres", ha afirmat el president de la CEAPA, Jesús Sánchez, que també parla de problemes per comprar els uniformes o roba esportiva dels alumnes.
L’informe d’Unicef ​​"L’impacte de la crisi en els nens" alerta que les administracions han inclòs com a mesura de reducció del dèficit públic la supressió d’ajuts a les famílies. També critiquen l’enduriment de les condicions per accedir-hi.
Els nens perceben els problemes derivats de la crisi
Els nens que van a sopar al menjador social de Missatgers de la Pau a Madrid entren feliços cada tarda i se senten a les taules de colors. "Ells no han de donar compte de la situació en què estan les seves famílies, així que aquí res de penes, tot alegria i jocs ", explica a RTVE.es Dulce Jiménez, treballadora social.
Els més petits perceben i, en ocasions pateixen, l’increment d’estrès dels adults i molts poden arribar a sentir-se culpables de la situació creada , el que afecta el seu rendiment escolar.
"La situació és dramàtica, quan acabi la crisi queda molta pobresa estructural", ha manifestat la coordinadora a Madrid de la Xarxa Social contra la pobresa i exclusió social.
Cap nen segurament conegui el significant del terme ’crisi de deute’ però, segons Unicef, molta deute contreta a alts interessos (la de a llarg termini) repercutirà com a part d’una "hipoteca social" que fa que cada nen que neix en aquest moment a Espanya ho faci amb un deute públic de 15.570 euros. Enrere va quedar el néixer "amb un pa sota el braç".

FONT: RTVE.ES

Terror i caos a l’hipermercat Article d´opinió de Pedro Antonio Honrubia Hurtado


Des que en la jornada d’aquest dimarts passat diverses centenes de sindicalistes del SAT decidissin, pel seu compte i risc, desafiant tots els convenis i prohibicions internacionals, assaltar un parell d’hipermercats a les províncies de Cadis i Sevilla, Andalusia, Espanya, i el món sencer ... ... viuen en una situació d’autèntic caos.
Com ja és ben conegut, els perillosos activistes, integrants del comando "simpatia" de la perillosa organització terrorista andalusa coneguda com a SAT (ASW per les sigles en anglès i AlQaeda per les sigles en castellà del PPSOE), van irrompre abans del migdia d’ahir en dos supermercats andalusos, vestits amb samarretes reivindicatives, algunes desafiadors banderes blanques i verdes, i amb la ràbia popular com perillosa arma de destrucció massives amb què amenaçar a tots els allí presents, amb la intenció de sostreure una vintena de carros plens d’articles de primera necessitat que posteriorment pretenien repartir entre persones necessitades.
La commoció va ser tal que ràpidament el pànic es va apoderar dels esmentats supermercats. Els clients corrien d’un costat a l’altre de la sala amb atacs de nervis generalitzats, els nens i nenes es tiraven a terra i ploraven commocionats pel que estaven presenciant. Tan sols alguna valent caixera, que ja està a la llista dels seus patrons per ser una de les hereves de l’empresa el dia en què els seus amos estirin la pota, va ser capaç de contenir el seu terror i resistir valentament enfront de l’atac dels perillosos terroristes.
Afortunadament, els delinqüents es van conformar amb dur els carros de menjar (en el cas d’un dels supermercats arribant fins i tot a un acord amb l’empresa després d’una àrdua negociació on van participar els principals experts internacionals en la matèria), tot i que per molts moments es va témer per la vida de tots els presents, a qui els terroristes havien retingut com a ostatges i als que no van alliberar fins sortir amb els carros plens del supermercat.
No obstant això, malgrat això, un cop la notícia es va fer pública a través de la premsa, una onada de terror i pànic va recórrer al conjunt de la societat. Centenars de milers de ciutadans, d’aquells que compren de tant en tant productes hisendats al Mercadona o que tenen una amiga / veïna / familiar treballant de caixera en aquesta empresa per 800 euros al mes, veient perillar els seus interessos personals, així com tement una reacció en cadena que pogués desestabilitzar la societat en conjunt, van sortir rabents a condemnar i criticar l’acció terrorista, inundant les xarxes socials de missatges de repulsa contra els assaltants, amb l’esperança posada en què, igual que en el cas de la valenta caixera, ells també puguin heretar part de l’empresa quan estiri la pota el senyor Roig o, si més no, que no li pugin el preu del peix que Mercadona sostreu legalment al Sàhara i que ells compren com si fos marroquina.
Fins i tot es va arribar a demanar, per favor, que l’assalt no repercuteixi en nous abusos contra els treballadors i treballadores de l’empresa en altres ciutats de l’estat, avisant, això sí, que, si així fos, tota la responsabilitat seria dels assaltants. "Si tots féssim el mateix, això seria la llei de la selva", va ser la frase estrella de la jornada, demostrant així el profund sentit cívic de la ciutadania enfront de la barbàrie impulsada des dels sindicalistes del SAT.
De la mateixa manera, desenes de periodistes, d’aquests amb gran prestigi que treballen en els principals i més imparcials mitjans de comunicació de l’estat, van trigar tot just uns pocs minuts a sortir en defensa de la pau, de la democràcia i de la convivència, per condemnar també la terrorífica acció dels militants del sindicat andalús, arribant fins i tot a entrevistar a un dels caps de l’organització en directe, on tal personatge, un tal Sánchez Gordillo, lluny de sentir-se penedit i / o avergonyit per la seva acció, va mostrar novament de quina pasta estan fets aquests perillosos terroristes, mostrant-se orgullós dels fets, amenaçant amb nous actes similars i desviant l’atenció cap a temes menors com són les necessàries ajudes dels estats als bancs, les fallides per mala gestió de les caixes d’estalvi o la corrupció d’uns pocs polítics de determinats partits majoritaris que són minoria entre els seus honrats companys. Va arribar fins i tot a parlar de desocupació, pobresa, fam i misèria, tot per tal de justificar, mitjançant la demagògia populista, el seu acte terrorista.
No és sorprenent, després de conèixer les declaracions de Gordillo, l’onada de pànic només féu que multiplicar-se. L’estat, en conseqüència, s’ha vist obligat a intervenir amb tota celeritat, tractant així d’impedir que el desconcert generalitzat en què viu la societat des d’ahir, així com el terror que s’ha instal·lat als carrers d’Andalusia i la resta del estat, pugui arribar als mercats, el que, segons càlculs del propi govern, podria elevar la prima de risc per sobre dels 700 punts, i, amb això, un nou paquet de retallades de 100.000 milions d’euros hauria de ser implementat per defensar i salvaguardar els drets i interessos dels ciutadans.
Davant la gravetat de la situació, el govern, reunit en gabinet de crisi, ha estat debatent durant tota la nit quina podria ser la solució més efectiva. Tres van ser les que es van estudiar en aquesta reunió amb més força: la declaració de l’estat d’excepció, la il·legalització de la CUT-BAI (braç polític del SAT) o emetre ordres de detenció contra els participants en els assalts. Finalment, després de consultar amb els principals experts, el govern ha decidit optar per la tercera possibilitat, però sense descartar fer ús de qualsevol de les dues primeres en cas que la situació torni a repetir en els pròxims dies en aquests o altres indrets de l’estat .
Tot, com no podria ser d’altra manera, en defensa de l’únic dret indestructible que existeix: el dret a la propietat privada. De fet, com ja s’han encarregat de demostrar diverses anàlisis express realitzades des de les més prestigioses Universitats del món, el que ha passat durant aquestes últimes hores, aquesta onada de pànic generalitzada que ha inundant la societat, tant pel que fa als ciutadans de les classes treballadores, com pel que fa als dirigents polítics de l’estat, els periodistes dels principals mitjans i empresaris diversos, s’ha degut, únicament i exclusivament, a això: l’amenaça que l’acció del SAT suposa per a la propietat privada.
La propietat privada, com ja se sap i ningú no pot tan sols gosar posar en dubte, és un dret sagrat que serveix de pilar i suport de tota la societat de mercat en què vivim. Accions com les realitzades en el matí d’ahir pel SAT, per tant, no només suposen un atac a la mateixa, sinó que, el que és més perillós encara, posen en risc tot l’entramat sociopolític i econòmic sobre el qual se sustenta la actual societat. Una generalització d’aquestes accions, consistents en trencar el dret a la propietat dels rics per mitigar la falta d’accés a la mateixa per part dels empobrits, podria comportar l’enfonsament mateix del sistema.
L’expropiació, que no el robatori, és el major delicte que es pot cometre contra l’actual ordre establert. Anar allà on hi ha els recursos econòmics en mans d’uns pocs emprenedors a agafar-los per la força per posar-los en mans d’aquells que, tot i ser els seus productors, no són els seus legítims propietaris segons la llei que regeix la nostra societat, és el major atemptat terrorista que es pot cometre contra el conjunt de la societat, ja que suposa un atac directe contra la base que fa funcionar i serveix per ordenar la mateixa.
Vet aquí el per què, segons els experts universitaris, de l’onada de pànic que estem vivint durant aquestes hores. Si es qüestiona el dret dels rics a enriquir-se a costa de la misèria dels pobres tenint aquests, a més, de respectar les lleis imposades en defensa dels emprenedors, ja es podria qüestionar tot. I això, clar, és intolerable, només pot generar caos i terror, com és el cas que estem vivint.
Una onada de terror que es va iniciar a l’hipermercat i que, esperem, es vagi calmant a poc a poc amb la ràpida intervenció de les autoritats públiques, els mitjans de comunicació i, sobretot, d’aquesta ciutadania de classe treballadora que no té però que tant tem que li treguin alguna cosa. Sense la impagable tasca d’aquests últims, ni els primers ni els segons res tindrien a fer.

FONT: KAOSENLARED



Vídeo de l´acció del SAT:


Podcasts de Jose Manuel Sánchez Gordillo explica acció de no violencia activa en supermercats expropiant aliments per gent necesitada http://www.abc.es/radio/podcast/201...

Sanitat catalana: la cara fosca d’un sistema que es creia modèlic La revista cafèambllet destapa els escàndols del sistema sanitari català


Repassem diversos dels escàndols que mostren la mala gestió i els abusos que han transformat la sanitat pública catalana en un negoci per a uns pocs.
Mentre va haver-hi diners, les coses van anar sobre rodes. El sistema sanitari català ha estat durant els últims anys un referent de qualitat indiscutit a nivell mundial. Amb una de les inversions percentuals de PIB més baixes d’Europa, els catalans van gaudir d’un sistema d’una qualitat per sobre de la mitjana europea. Però darrere d’aquests èxits es va amagar durant anys una realitat molt menys exemplar: la d’un sistema opac, caracteritzat per l’amiguisme, l’enriquiment escandalós de persones i empreses properes al poder i la fallada generalitzada dels sistemes de control.
Ara, la baixada del cabal de diners públics que rega el sistema sanitari deixa al descobert moltes d’aquestes misèries. Misèries que, curiosament, estan protagonitzades per les mateixes persones que avui es presenten com els ‘experts’ capaços de ‘reformular’ el sistema per fer-lo ‘més eficient’.
En els últims mesos, l’opinió pública catalana ha vist amb incredulitat i indignació com el que fins fa poc era un motiu d’orgull s’ha convertit en el paradigma de la mala gestió del públic. I el pitjor és que tot apunta al fet que només és el principi.
Davant el creixent nombre d’escàndols, cada dia es fa més difícil pensar que es tracta de pràctiques aïllades protagonitzades per individus sense escrúpols. Tot indica que ens trobem davant un problema estructural. Una estructura pensada per afavorir pràctiques molt allunyades de l’interès general.
A continuació ens referirem a quatre casos concrets protagonitzats per quatre personatges molt rellevants en la sanitat catalana. Quatre casos que ens ajuden a fer-nos una idea de la magnitud de la tragèdia sanitària catalana:

RAMÓN BAGÓ

La dificultat per veure on acaba el públic i comença el privat és una constant en la sanitat pública catalana. Un fet que Ramón Bagó, exalcalde de Calella i alt càrrec en l’època de Jordi Pujol, encarna a la perfecció. Un reportatge publicat per Cafèambllet el descrivia com “l’home que es contractava a si mateix amb diners públics”. D’una banda tenim al Ramón Bagó públic, fundador del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC, ara CSC), un ens que gestiona desenes d’hospitals finançats amb diners públics. L’altra cara de Ramón Bagó és empresarial: paral·lelament a la seva carrera política i gestora d’allò públic, Bagó va construir un imperi, el Grup Serhs, format per més de 60 empreses, que tenen en els contractes públics una de les seves principals fonts d’ingressos. Un exemple d’això és la divisió de catering del Grup Serhs que dóna de menjar en escoles públiques, presons i hospitals finançats per la Generalitat. El problema arriba quan desenes de milions d’euros d’aquests contractes obtinguts per Bagó arriben des dels hospitals públics gestionats pel CHC... dirigit per Bagó.
Segons el diari El País, Bagó va rebre 50 milions en contractes del CHC, 15 d’ells de manera irregular. L’Oficina Antifrau, dependent del Parlament de Catalunya, va obrir una investigació fa sis mesos arran del publicat per la revista Cafèambllet, però encara no sap res. Sembla que el cap d’aquesta oficina, nomenat per Artur Mas, s’ho pren amb calma.

JOSEP PRAT

L’entrada de David Vidal a l’Ajuntament de Reus (Tarragona) va suposar el principi de la fi d’un dels homes més poderosos de la sanitat pública catalana. El jove regidor de la formació Candidatura d’Unitat Popular va trencar el pacte de silenci que al llarg de dècades va permetre a Josep Prat moure els fils sanitaris sense control. A través de l’empresa municipal Innova, Prat va aconseguir fer-se amb el control del 75% del pressupost municipal de Reus i amb el control gairebé absolut de l’hospital de Reus, la seva gestió i la construcció del seu nou i espectacular edifici.
Vidal també va descobrir que Prat cobrava 27.000 euros mensuals, alguna cosa fins llavors secret. Però hi havia més: mentre dirigia l’Institut Català de la Salut (ICS), l’empresa pública que gestiona la major part dels grans hospitals públics catalans, Prat era vicepresident de United Surgical Partners, l’empresa d’hospitals privats més gran d’Espanya. Encara que el que finalment ha fet dimitir a Josep Prat de la presidència del ICS va ser el que es coneix com ‘Cas Manté’.

CARLES MANTÉ

Pocs mesos després d’abandonar la Direcció del CatSalut, Carles Manté va fundar CCM Estratègies i Salut. Amb prou feines vuit dies després de la seva fundació, l’empresa rebia de part de Josep Prat el primer dels contractes que durant quatre anys van reportar a Manté gairebé 800.000 euros per “treballs de consultoria”. Uns treballs dels quals no hi ha més rastre que uns pocs folis signats per Manté.
Fins a fa poques setmanes, Manté era el president dels hospitals de Blanes i Calella, la irregular activitat dels quals va quedar registrada en l’escandalós Informe Crespo.

XAVIER CRESPO

La pressió del poder polític va aconseguir que la Sindicatura de Comptes frenés l’Informe Crespo. Aquest informe detallava les irregularitats comeses per Xavier Crespo –llavors alcalde de Lloret i avui diputat de CiU– com a gestor en empreses dels hospitals de Blanes i Calella. Unes irregularitats que, segons El País, van significar pèrdues properes als tres milions d’euros. L’Informe Crespo, que només va veure la llum gràcies al treball periodístic, és un exemple, al costat de la inoperància de l’Oficina Antifrau, de l’estrepitós fracàs dels sistemes de vigilància i control sobre la gestió de la sanitat pública catalana. Un fracàs que ha permès que els quatre casos descrits hagin estat possibles. Un fracàs que, amb seguretat, oferirà molts més escàndols.

Article d’Albano Dante, de la revista Cafèambllet, publicat al núm 179 de la revista Diagonal