dissabte, 25 de gener de 2014

Agenda Llibertària 2014. Ja pots fer la teva comanda!

Agenda Llibertària 2014. Ja pots fer la teva comanda!

Salut a totes i tots!!
L’Agenda Llibertària 2014 està a punt de sortir. Un any més i van vint-i-cinc!
Com altres anys, l’agenda és multilingüe, inclou el calendari menstrual, el calendari per programar-te les setmanes, el calendari 2014-2015, l’horari, el calendari del pagès, i clar el directori actualitzat de col·lectius anarquistes d’arreu, mantenim les pàgines per apuntar telèfons i les pàgines en blanc per prendre notes.
Enguany com que el projecte fa 25 anys hi ha textos de valoració dels col·lectius que al llarg d’aquests anys han fet l’agenda a més d’una selecció de textos i imatges ja publicats altres anys a l’agenda llibertària.
El preu final de venda al «públic», és a dir, a les persones individuals —siguin militants o no— és de 9 €; així la venem nosaltres, independentment de la quantitat d’agendes demanades. Tot el benefici va destinat a l’autogestió del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, un dels nostres projectes polítics.
Però els col·lectius o distribuïdores que al seu torn venen l’agenda a persones individuals, tenen un 30% de descompte, és a dir, ens paguen 6´30€ per agenda, també independentment de la quantitat d’agendes demanades. Entenem que aquest 30% de benefici que guanyen les distribuïdores, es destinarà a un altre projecte autogestionari i col·lectiu. En definitiva, el què busquem és que els beneficis de l’agenda vagin sempre destinats a l’autofinançament dels projectes polítics, ja sigui el nostre o el de les persones que la compren per vendre-la; a la vegada, intentem evitar que, amb l’excusa política, es financin butxaques privades.
En breu la podreu comprar als llocs habituals.
Ja podeu fer les comandes a: agenda@berguedallibertari.org.
Moltes gràcies, salut i fins aviat!
http://www.bllibertari.org/agenda-llibertaria-2014-ja-pots-fer-la-teva-comanda
Agenda Llibertària
Ateneu Columna Terra i Llibertat
Centre d’Estudis Josep Ester Borràs
Carrer del Balç número 4
08600 BERGA (Barcelona)
Tel. 938 216 747
agenda@berguedallibertari.org
www.bllibertari.org

#Gamonal no és una anècdota, pot esdevenir la primera espurna de l’esclat social

Aquests dies, bàsicament difoses i amplificades a la xarxa ha sortit la lluita veïnal de Gamonal, que és intergeneracional, en contra de l’especulació urbanística, amb entramat mediàtic (Diario de Burgos) i empresarial per fer un pàrquing en un barri obrer com Gamonal gastant-se 8 milions d’euros, mentre no hi havia 15.000 euros per una escola bressol, amb arrels de corrupció urbanística,i un barri obrer castigat per l’atur.
I cal no oblidar que alhora també es va revoltar, apagat mediàticament, a Melilla, per la corrupció en l’adjudicació de llocs de treball, en territori colonitzat espanyol al nord d’Àfrica, atiat per l’atur.
Són espurnes, d’un problema estructural com és el desmantellament de drets socials, tirar enrere les minses conquestes socials com la llei de dependència, entre altres i aplicant una teràpia de shock que consisteix a via decret llei aplicar una combinació de lleis ideològiques i de desmantellar drets fonamentals com la llei de l’avortament, amb estructurals com la reforma de les pensions, desvinculant pensions de l´IPC i allargant fins 67 anys, i una pèrdua de poder adquisitiu sostinguda que afectarà a mig i llarg termini, impulsant els plans de pensions privats, sumat als copagaments per serveis bàsics de salut, alargar les llistes d’espera, buidar via reforma local competències socials municipals i empenyer a pirvatitzar serveis socials, i la desprotecció als més vulnerables, que es consolida amb reforma laboral que impulsa ERO massius per fer fora a veterans i treballs fixes per precaris, fins al punt que hi ha un 40% de contractes actuals duren menys d’un mes. I els que treballen els treuran de 250 a 900 euros via retencions i pèrdua de poder adquisitu.
Un exèrcit de reserva d’aturats, lligat amb reforma de mútues que faciliti altes coaccionades treient poder a metges de capçalera, i salaris que s’acosten al salari mínim 2 anys congelat en 645 euros, fa que el malestar passi a indignació, una generació jove amb un 57,7% d´atur ,en un coctel explosió social latent, i que li feia falta una espurna i que tan sols està amortitzant les famílies amb molts casos amb les pensions dels avis, que ajuden els fills en un 20% del total, ja està endarrerint l’esclat social.
I aquí sorgeix Gamonal, provocant efecte onada a que moviments socials i societat conscienciada es mobilitzi enmúltiples convocatòries estatalsentre elles el 17 de gener a Barcelona a les 20h a Plaça Universitat.
Perquè la desesperació no té fronteres i sí la gana i la frustració, i ens hem de preguntar quants Gamonal podem observar el nostre entorn proper? quanta especulació urbanística tenim perquè sorgeixin com bolets Gamonal als nostres pobles, barris i ciutats? De raons objectives, no falten.
Recentment un informe del propi diari The Economist ja indicava que Estat Espanyol sortia entre els Estats amb alt risc de revolta.
Potser és una espurna i cal moltes espurnes per eclosionar, però el barri de Gamonal amb l’ajut imprescindible d´internet i les xarxes socials, pot fer vehicular una nova onada d’indignació similar al que va ser el #15M, amb la diferència que el pòsit es va acumulant a la ràbia i a la indignació, que assenyala als culpables, i la banca hi juga un paper central, fet que sigui objecte d’hostigament social, vist les ajudes públiques a fons perdut amb diner públic mentre es desnonen a persones i famílies i inclús el Tribunal Constitucional revoca llei de desnonament andalusa, abocant a que com més es tanqui la via institucional, més s’obrirà la revolta al carrer, de forma lliure d’un poble sotmès a maltracte institucional fruit ara, d’una majoria absolutista del PP, que ben aviat se’ls pot girar en contra.
No oblidem queHamburg amb un 3,5% d’atur recentment per un desnonament d´un centre social s´ha aplicat llei d´excepció en zona Euro a l´epicentre de l´euro. I es que la pobresa i l’atur assetja arreu d’Europa i obre un horitzó creixent d’indignació dels milions d’aturats d’Europa. Informe d´Intermón Oxfamja afirma que 25 milions d’europeus es veuran sotmesos a la pobresa el 2025 si els governs continuen amb les mesures capitalistes d’espoli social a les rendes del treball.
Informe d’Eurostat, ja deia el 2012 que uns 124 milions de persones- un 24,8% de la població dels 28 països de la Unió Europea(UE) estaven en "perill de pobresa o exclusió social". Caldo de cultiu i motius sobrers de revolta continental europea,de grans dimensions, a menys que s’implanti una renda bàsica de ciutadania que s´està impulsant des de la societat, que freni el malestar justificat i la inacció institucional.
A l’Estat Espanyol l’empobriment és pandèmia, i ja se sap que quan la gent no té res a perdre, surt l’arrel llibertària de dignitat per transformar la realitat, davant el desordre neoliberal que ens imposa sacrificis per fer que la borsa no pari de créixer un 21% en un any, a costa de devaluar salaris i drets, i els beneficis empresarials no paren de créixer. Llavors diuen que no hi ha lluita de classes, on els directius acumulen rendes del capital d´un 6,96%, un espoli social organitzat i amparat amb la crisi. Ja en dades del 2012 es certificava que els bancs van dur a terme un desnonament d´habitatge cada quart d´hora. Fins que el poble encen l´espurna Gamonal.
Potser Gamonal és la primera espurna, però de ben segur no en serà l’última espurna de revolta social.
Una revolta social, que li hem de sumar el tsunami de la consulta, que no ens ha d’invisibilitzar els problemes a nivell de Catalunya, perquè en pocs dies tenim el que fixa el nostre nivell de l’estat del benestar i les retallades socials, com són els pressupostos de la Generalitat de Catalunya,també poden dur-nos l´esclat social davant el seguidisme de polítiques d’austeritat,que sotmet més a qui menys té.
I no ens ho podem permetre pel bé de la cohesió social i la garantia d’un procés democràtic pel dret a decidir, començant per fixar el que volem i ens cal de serveis públics i prestacions socials, sense condicions de dèficit de la troika de la UE i de l’estat espanyol,per evitar que ningú quedi, exclós, com podem comprovar amb els vora 7500 persones que viuen als carrers de Catalunya, perquè ni tan sols tenen sostre per viure. I és que la reforma laboral a Catalunya ha dut un ritme de 16 ERO´s cada dia i 89 aturats més de mitjana, que molts d’ells es desapunten de l´atur al perdre esperança de trobar feina, una desindustrialització en tota regla, incentivada per la manca de crèdit, que ens fa tenir molts motius perquè Gamonal no es quedi tan sols a Burgos i vingui a Catalunya també. Perquè, precedent en tenim, com reflexiona l’antropòleg Manuel Delgado, recorda "l´intifada" al Besós al 1990. I és que la por, ha començat a canviar de bàndol.

Un article de Moisès Rial

FONT: Bloc Llibertats

Comunicat cgt tv catalunya: 10 dies! cap a la vaga indefinida!

Comunicat cgt tv catalunya: 10 dies! cap a la vaga indefinida!:ICS: sobre la reunió de la taula sectorial divendres 24 de gener

sobre la reunió de la taula sectorial divendres 24 de gener:
Projecte de codi penal, avantprojecte de llei de repressió ciutadana i avantprojecte de llei de l´avortament

Projecte de codi penal, avantprojecte de llei de repressió ciutadana i avantprojecte de llei de l´avortament:
Consells bàsics antirrepressius . jurídica i acció social cgt catalunya

Consells bàsics antirrepressius . jurídica i acció social cgt catalunya:
document actualitzacions de salaris, pensions i normes laborals a desembre 2013 (FESIM)

document actualitzacions de salaris, pensions i normes laborals a desembre 2013 (FESIM):
informe oxfam 85 personas poseen como 3570 millones de personas:Gobernar para las élites secuestro democrático y desigualdad económica

informe oxfam 85 personas poseen como 3570 millones de personas:Gobernar para las élites secuestro democrático y desigualdad económica:

Tres idees bàsiques sobre la reforma de les pensions aprovada. Comunicació CGT Catalunya

Tres idees bàsiques sobre la reforma de les pensions aprovada. Comunicació CGT Catalunya:

número 157 de la revista "Catalunya" (Gener 2014)

número 157 de la revista "Catalunya" (Gener 2014):

Estatut dels treballadors. Text consolidat a 26 de desembre 2013. Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març

Estatut dels treballadors. Text consolidat a 26 de desembre 2013. Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març:
Indemnizaciones Extinción Contrato Trabajo - enero 2014

Indemnizaciones Extinción Contrato Trabajo - enero 2014:
Protocolo antirrepresivo CGT

Protocolo antirrepresivo CGT:

Conflicte Aturades Tecnics Trasport Sanitari Banc de Sang - CTC Externalizacion

Conflicte Aturades Tecnics Trasport Sanitari Banc de Sang - CTC Externalizacion:

Narració de l´entrada de les tropes franquistes a Manresa . Ni oblit, ni perdó!

Narració de l´entrada de les tropes franquistes a Manresa . Gravació que reprodueix la versió franquista de l´entrada dels feixistes a Manresa. 75 anys, ni oblit, ni perdó!


Retallada de 250.000 euros en la neteja viària i escombraries de manresa. comunicat cgt fcc manresa

Retallada de 250.000 euros en la neteja viària i escombraries de manresa. comunicat cgt fcc manresa:
Crònica i fotos dels actes en record del 54è aniversari de la mort de quico sabaté 2014

Crònica i fotos dels actes en record del 54è aniversari de la mort de quico sabaté 2014:
Manifest contra les pujades de serveis públics. Federació d´Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona

Manifest contra les pujades de serveis públics. Federació d´Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona:
Fitxa d'afiliacio confederació general del treball de catalunya 2014

Fitxa d'afiliacio confederació general del treball de catalunya 2014:
La segona reforma laboral de l´època rajoy entra per la porta del darrera. Comunicat Secretariat Permanent CGT Catalunya

La segona reforma laboral de l´època rajoy entra per la porta del darrera. Comunicat Secretariat Permanent CGT Catalunya:
Acuerdos XVII Congreso Confederal CGT A coruña 2013

Acuerdos XVII Congreso Confederal CGT A coruña 2013:
BOE Reforma de les pensions:Ley 23/2013, de 23 de diciembre, reguladora del factor de sostenibilidad y del índice de revalorización del sistema de pensiones de la seguridad social

BOE Reforma de les pensions:Ley 23/2013, de 23 de diciembre, reguladora del factor de sostenibilidad y del índice de revalorización del sistema de pensiones de la seguridad social:
Informe avantprojecte de llei de l´avortament del magistrat TSJC Carlos Hugo Preciado

Informe avantprojecte de llei de l´avortament del magistrat TSJC Carlos Hugo Preciado:

Comunicat sobre reforma llei de l´avortament. Comitè Confederal CGT

Comunicat sobre reforma llei de l´avortament. Comitè Confederal CGT:
Anàlisi R.D. llei 16/2013 de desembre de reforma laboral encoberta del PP del magistrat Carlos Hugo

Anàlisi R.D. llei 16/2013 de desembre de reforma laboral encoberta del PP del magistrat Carlos Hugo:
La venta de renfe cuestion ideologica

La venta de renfe cuestion ideologica:
Mienten como bellacos. FIRMADO EL XXI CONVENIO COLECTIVO DE CONTRATAS FERROVIARIAS .CGT sindicato ferroviario

Mienten como bellacos. FIRMADO EL XXI CONVENIO COLECTIVO DE CONTRATAS FERROVIARIAS .CGT sindicato ferroviario:
No hay garantías de futuro para los trabajadores segregados. Comunicado CGT Sector Ferroviario

No hay garantías de futuro para los trabajadores segregados. Comunicado CGT Sector Ferroviario:
Cgt esta en contra del pacto de fomento. cgt sector ferroviario

Cgt esta en contra del pacto de fomento. cgt sector ferroviario:
Mercadona acosa y despide a un delegado sindical de la cgt. Comunicado CGT Confederal

Mercadona acosa y despide a un delegado sindical de la cgt. Comunicado CGT Confederal:
Revista Catalunya nº 156. Desembre 2013

Revista Catalunya nº 156. Desembre 2013:
La crisis de las ejecuciones hipotecarias y los desalojos desde una perspectiva de DDHH

La crisis de las ejecuciones hipotecarias y los desalojos desde una perspectiva de DDHH:
Ere 2013, ere de la miseria: Adif plantea un despido colectivo por los mínimos establecidos por ley para 258 trabajadores

Ere 2013, ere de la miseria: Adif plantea un despido colectivo por los mínimos establecidos por ley para 258 trabajadores:Por la libertad sindical y al derecho a la libre expresión cgt sindicato ferroviario

Por la libertad sindical y al derecho a la libre expresión cgt sindicato ferroviario:
El gobierno aprueba la segregación de adif en dos entidades públicas empresariales

El gobierno aprueba la segregación de adif en dos entidades públicas empresariales:
Proyecto de ley Reforma pensiones reguladora del factor de sostenibilidad y del índice de revalorización del sistema de pensiones de la seguridad social

Proyecto de ley Reforma pensiones reguladora del factor de sostenibilidad y del índice de revalorización del sistema de pensiones de la seguridad social:
Informe de l´avantprojecte de llei de seguretat Ciutadana. Carlos Hugo Preciado. Magistrat

Informe de l´avantprojecte de llei de seguretat Ciutadana. Carlos Hugo Preciado. Magistrat:
Projecte de reforma del codi Penal 2013. Anàlisi Carlos Hugo, magistrat TSJC

Projecte de reforma del codi Penal 2013. Anàlisi Carlos Hugo, magistrat TSJC:
un director de RENFE agrede a un representante de CGT.Comunicado Sindicato Ferroviario CGT

un director de RENFE agrede a un representante de CGT.Comunicado Sindicato Ferroviario CGT:
Movilizaciones en el sector ferroviario. Balance. CGT Sector Ferroviario

Movilizaciones en el sector ferroviario. Balance. CGT Sector Ferroviario:
A madrid, à bruxelles, en france, dans toute l’europe

A madrid, à bruxelles, en france, dans toute l’europe:
La querella argentina y el trabajo esclavo

La querella argentina y el trabajo esclavo:
UGTCCOOSEMAF ACUERDAN LA CREACIÓN DE LAS S.A. a RENFE i ADIF Comunicat CGT SFF

UGTCCOOSEMAF ACUERDAN LA CREACIÓN DE LAS S.A. a RENFE i ADIF Comunicat CGT SFF:
Estudio pobreza enérgetica en España

Estudio pobreza enérgetica en España:
Deute català i pressupostos Generalitat 2014. Estudi PAD BCN

Deute català i pressupostos Generalitat 2014. Estudi PAD BCN:
Que lo sepan ellos y no lo olvidemos nosotros el inverosimill verano del 36

Que lo sepan ellos y no lo olvidemos nosotros el inverosimill verano del 36:
Ciberactivismo editorial virus

Ciberactivismo editorial virus:
Manual de guerrilla de comunicación. editorial virus

Manual de guerrilla de comunicación. editorial virus:
Negociacions conveni d'acció social i ultractivitat. Valoració sector Social CGT Catalunya

Negociacions conveni d'acció social i ultractivitat. Valoració sector Social CGT Catalunya:
Les pensions del futur immediat. ronda de xerrades cgt catalunya

Les pensions del futur immediat. ronda de xerrades cgt catalunya:

Model Formulari adhesió querella argentina

Model Formulari adhesió querella argentina:
8 anys de presó per fer vaga pel treball digne

8 anys de presó per fer vaga pel treball digne:
Dossier premsa #4d desobeïm pressupostos desobediencia

Dossier premsa #4d desobeïm pressupostos desobediencia:
Stop a la buro represión

Stop a la buro represión:
El expediente a trabajador de correos por no repartir propaganda antiabortista acaba con simple amonestacion por escrito

El expediente a trabajador de correos por no repartir propaganda antiabortista acaba con simple amonestacion por escrito:
Comunicat CGT Catalunya davant l’amenaça de la nova llei de seguretat ciutadana: mobilització i lluita

Comunicat CGT Catalunya davant l’amenaça de la nova llei de seguretat ciutadana: mobilització i lluita:
Declaració de sindicats ferroviaris d´arreu d´europa

Declaració de sindicats ferroviaris d´arreu d´europa:
Euro zoneprofiteers informe de corpwatch que analiza el rol de la gran banca europea

Euro zoneprofiteers informe de corpwatch que analiza el rol de la gran banca europea (Anglès):
Concentració mecaplast 10 de desembre #sandrayteresareadimisionya

Concentració mecaplast 10 de desembre #sandrayteresareadimisionya:Informe de reforma de la ley de bases del regimen local. gabinete confederal cgt

Informe de reforma de la ley de bases del regimen local. gabinete confederal cgt:
La tragedia del copyright. Llibre d´Editorial Virus

La tragedia del copyright. Llibre d´Editorial Virus:
Fragmentos de antropologia anarquista. Llibre d´Editorial Virus

Fragmentos de antropologia anarquista. Llibre d´Editorial Virus:
De vagos y maleantes .Llibre de Virus Editorial

De vagos y maleantes .Llibre de Virus Editorial:

Projecte de Codi Penal repressiu del PP

Projecte de Codi Penal repressiu del PP:Declaració institucional per donar recolzament a la querella argentina contra els crims del franquisme

Declaració institucional per donar recolzament a la querella argentina contra els crims del franquisme:RENFE: Perquè no expliquen res?. Comunicat CGT SFF

RENFE: Perquè no expliquen res?. Comunicat CGT SFF:

Comissió d’empresa i ocupació 13 de novembre de 2013

Comissió d’empresa i ocupació 13 de novembre de 2013:

Revista Catalunya Novembre 2013. Nº 155

Revista Catalunya Novembre 2013. Nº 155

Què se n’ha fet de la caixa d’estalvis de la Diputació BCN? Butlletí CGT DIBA Nº2


Què se n’ha fet de la caixa d’estalvis de la Diputació BCN? Butlletí CGT DIBA Nº2Projecte de pressupostos .@gencat 2014 presentat pel govern de ciu

Projecte de pressupostos .@gencat 2014 presentat pel govern de ciu:
L'ONU INSTA A L'ESTAT ESPANYOL A INVESTIGAR ELS CRIMS DEL FRANQUISME. Comunicado sp cgt

L'ONU INSTA A L'ESTAT ESPANYOL A INVESTIGAR ELS CRIMS DEL FRANQUISME. Comunicado sp cgt:
Manifest #25N: Juntes i lliures desmuntem la cultura de la por