dimarts, 9 d’agost del 2011

Els beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) no han rebut la nòmina del mes de juliol


També s’ha modificat el reglament i les bases que regula el seu funcionament
ELS BENEFICIARIS DE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ (RMI) NO HAN REBUT LA NÒMINA DEL MES DE JULIOL I S’HA MODIFICAT EL REGLAMENT I LES BASES QUE REGULA EL SEU FUNCIONAMENT PER TAL D’ATURAR EL COBRAMENT DEL PIRMI
La CGT de Catalunya ens oposem a aquestes retallades aplicades a la ciutadania més afectada per la crisi, aquella que de ben segur no l’han provocat i que, probablement, no van arribar a gaudir del que en l’època de vaques grasses denominàvem “estat del benestar”. La RMI la perceben unes 80.000 persones, 35.000 famílies, que han vist com aquest mes els hi tocava pagar de nou la factura dels mercats econòmics, que es queden amb qualsevol engruna.
La crisi econòmica que aquest país ve patint i arrossegant des de fa ja uns anys, ha minorat les possibilitats de moltes famílies i persones vulnerables, que cada cop es troben en situacions més greus d’exclusió social, provocades per l’alt índex d’atur, l’alt preu de l’habitatge, l’increment del cost de la vida, la precarietat laboral, la manca o fragilitat de xarxes relacionals i familiars de suport i ara, la retallada de serveis i prestacions socials que tenen com a objectiu garantir un mínim de subsistència.
La CGT i el col•lectiu de treballadors i treballadores dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona també rebutgem aquesta situació que afecta fonamentalment a les persones mes vulnerables de la societat , i a més aquesta mesura es pren en ple període estival, moment en el qual també s’han distribuït les instruccions als beneficiaris de la RMI que no han cobrat la nòmina del mes de juliol.
No entenem tampoc el canvi en el sistema de pagament i el rebutgem sigui quin sigui el benefici que n’espera obtenir el Departament de Benestar Social. La realitat de les persones beneficiaries de la RMI és que pateixen d’una alta mobilitat respecte l’habitatge, atès que el nivell de preus de l’habitatge dificulta que aquestes persones hi puguin accedir o mantenir-s’hi durant molt temps, abocant-los a una mobilitat residencial molt gran. En aquest context el Departament mostra el seu desconeixement d’aquesta realitat pretenent fer comunicacions d’última hora per correu certificat amb els usuaris, a menys, és clar, que el que es busqui sigui “filtrar” els usuaris que no hagin actualitzat les seves dades de residència, retenint les seves percepcions.
Volem que la RMI continuï essent un instrument d’intervenció social, que possibiliti la superació de les dificultats laborals i econòmiques de moltes persones i famílies del nostre país, i que els permeti gaudir en les mateixes condicions d’igualtat a l’accés a una vida digna.
Cridem a la ciutadania a rebutjar de forma activa aquesta nova mesura d’agreujament de les condicions de vida de la part més vulnerable de la ciutadania de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada