dijous, 27 de gener del 2011

Concentració informativa davant Seguretat Social a Manresa, 27 de Gener (2)

Concentració informativa davant Seguretat Social a Manresa, 27 de Gener (1)

27 de Gener: CGT Manresa ha fet concentració davant la Seguretat Social a Manresa

Avui ha tingut lloc concentració informativa convocada per CGT Manresa amb d´altres agents socials de Manresa , davant la Seguretat Social a la mateixa ciutat. 
Ha transcorregut amb normalitat, fent arribar informació relativa a la retallada de pensions públiques per part de l´acord arribat ahir per PSOE-CEOE-UGT-CCCO, que suposarà ajornar la jubilació als 67 anys i per tenir-hi accés als 65 anys, caldrà un mínim de 38,5 anys cotitzats, fet que deixarà fora del sistema públic especialment a la gent exclosa, afectant especialment a precaris, dones, gent amb a l´atur de llarga duració, i la gran majoria de joves de 30 anys, oi més tenint en compte l´atur juvenil de vora el 40%, farà impossible tenir el mínim d´anys cotitzats. 
Valorar desproporcionat i sobredimensionat l´ampli desplegament policial, de brigada mòbil i policia local que han acompanyat l´esdeveniment, que suposa una despesa econòmica amb impostos a càrrec dels ciutadans, oi més en temps de retallades socials , tenint en compte que es tractava d´una acció informativa de defensa del sistema públic, entrant representants d´entitats adherides i donant fulls explicatius de les retallades socials i del sistema de seguretat social, així com informant els usuaris. Tot plegat ha transcorregut amb normalitat, afectant l´arteria viària del Carrer Barcelona, en el transcurs de la concentració davant l´INSS .
 Des de la CGT, animem als agents socials de Manresa i comarca i a la població en general, a fer extensiva la informació adjunta, davant les recents retallades socials, de reforma de les pensions i les que vindran, fruit de la pressió dels mercats financers i el sotmetiment del govern espanyol del PSOE i el socis parlamentaris de CIU, PSC,CC i PNB que donen el vist-i-plau al desmantellament del sistema de pension públiques per potenciar el sistema privat deficitari.


Us adjuntem 2 vídeos de la concentració a Manresa, per lliure difusió, així com diverses imatges adjuntes:




Octaveta informativa distribuïda sobre la reforma de la Seguretat Social i de les pensions, en la concentració:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1usbDxh8VVo_7WfWtwZRZWs9lwbz_k-zj-vb8WX20za_xiXd3Mk44QAPFB7om&hl=en



Per seguir les mobilitzacions en la present jornada de Vaga General, des de la CGT Catalunya , hi ha web informativa i twitter de la Vaga General:



Complementariament des de moviments socials hi ha una Agència d´informació que recull teletips minut a minut del transcurs de la convocatòria de Vaga General d´aquest 27 de Gener:


dissabte, 22 de gener del 2011

27 de Gener: Concentració informativa davant la Seguretat Social a Manresa




Des de la CGT a Manresa, us convidem amb d´altres agents socials de Manresa i persones a títol individual , a concentrar-se davant la Seu de la Seguretat Social a Manresa, en el dia de la convocatòria de Vaga General, a manifestar el rebuig davant la reforma laboral, la reforma de la seguretat social i la reforma deles pensions que apunta a desmantellament sistema públic i que negocien el govern del PSOE, la CEOE i els sindicats CCOO i UGT.Per tot plegat, ens concentrem davant la Seu de la Seguretat Social a Manresa.

Lloc convocatòria:


C/ Sant Fruitós , 1-3. Vora Carrer del Bruc i prop de Carrer Barcelona

http://callejero.telefonica.es/MapaEmpresas/Mapa.do?IDCLIENTE=20083&SRID=MAPTP&XICO=109.328827437862&YICO=2503.75814523406&H=900&L1=Administraciones&L2=C/+Sant+Fruit%26oacute;s,+1-3&L3=MANRESA%2008240%20BARCELONA&IDICO=0

Hora: 11.30 h del 27 de Gener del 2011

http://cgtmanresa.blogspot.com


Octaveta informativa sobre la reforma de la Seguretat Social i de les pensions, a difondre:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1usbDxh8VVo_7WfWtwZRZWs9lwbz_k-zj-vb8WX20za_xiXd3Mk44QAPFB7om&hl=en

Si vols ajudar a difondre, agrega´t a l´esdeveniment al Facebook:

http://www.facebook.com/event.php?eid=197271733620581

Recordeu que tenim material, cartells, adhesius i fulletons de la jornada de mobilització i de la VAGA GENERAL DEL 27 DE GENER a la Seu de CGT Manresa . Ens hi podeu trobar de Dilluns a Divendres de 17.30h a les 19.30h i passar a recollir material per a difondre .


JA N´HI HA PROU! DEFENSEM LES PENSIONS!
JORNADA DE MOBILITZACIÓ EL 27 DE GENER A MANRESA

dimecres, 19 de gener del 2011

Cartell i tríptics per a la vaga general del 27 de gener



En documents adjunt teniu el cartell i el tríptic editats per a promoure la vaga general del 27 de gener a Catalunya i informar dels motius de la convocatòria. Els podreu trobar en els locals de la CGT.
Podeu baixar el cartell a DINA3 aquí
>>> Continguts del tríptic:
27G VAGA contra la retallada de les pensions i la reforma laboral
FER VAGA PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS ÉS UN DRET LEGALMENT RECONEGUT I UN DEURE COM A TREBALLADORS, LA LLUITA ÉS LÚNIC CAMÍ!
Tisores contra paper? Pedra contra tisores!
ARA ATAQUEN LES PENSIONS
L’agressió contra les jubilacions i les pensions que estan preparant el govern estatal, la patronal i la dreta, podria plasmar-se en un nou acord confederal amb els sindicats majoritaris; seria una traïció als treballadors i treballadores similar als Pactes de la Moncloa.
Una altra vegada ens volen fer creure que el sistema públic de pensions està a punt del col·lapse i que, si es mantenen els drets socials, els mercats atacaran l’Estat Espanyol com ho han fet a Portugal. Irlanda i Grècia. Per a evitar-ho, el govern espanyol i totes les forces parlamentàries proposen modificar el règim de els pensions i allargar l’edat laboral.
Observem amb indignació com els que diuen ser d’esquerres estan fent la feina bruta pròpia de la dreta: allargar l’edat laboral dels i les treballadores quan, paradoxalment, els avenços tecnològics haurien de permetre’ns anar cap a una reducció de la jornada de treball. I és també un insult plantejar que per a calcular la quantia de les pensions s’utilitzi tota la vida laboral de les persones quan la plena ocupació no existeix i tenim les taxes d’atur i de precarietat més grans de tota la història.
Sabem que darrera l’actual reforma hi ha la voluntat d’abaratir les futures pensions i afavorir els plans de pensions privats, controlats pels mateixos bancs que han rebut ajut milionaris a càrrec del diner públic.
LA NOSTRA RESPOSTA
No podem quedar-nos impassibles davant aquesta nova agressió contra els interessos dels i les treballadores, joves, aturats/des i pensionistes. De la mateixa manera que ho hem fet amb les retallades socials del passat mes de juny (reduccions de salaris, congelació de pensions, retirada d’ajuts socials, etc.) i amb la imposició de la Reforma Laboral, hem de mostrar activament que hi ha altres solucions a l’actual crisi econòmica.
Cal que sortim al carrer i que ens organitzem en els centres de treball. Cal que expliquem què hi ha darrera aquesta nova retallada, quines en seran les conseqüències i quines solucions proposem. Davant de la imposició i l’engany, davant de les mentides del govern i dels empresaris, nosaltres oferim arguments i informació. També oferim lluita i perseverança.
No hem d’oblidar que les pensions i la majoria dels drets socials que tenim avui en dia i que demà podem perdre els han aconseguit els nostres pares/mares, avis/àvies amb les lluites del moviment obrer en el passat.
La CGT de Catalunya, la CNT-Catalunya, la COS i Solidaritat Obrera fem una crida a tota la ciutadania a la mobilització general durant aquest mes de gener. Fem una crida a assistir a les diferents manifestacions convocades arreu del territori.
Fem una crida a tota la classe treballadora, als i les estudiants i als i les pensionistes a seguir de forma massiva el dia 27 de GENER la convocatòria de VAGA GENERAL A CATALUNYA en contra la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials.
LA TRISTA REALITAT DE LES NOSTRES PENSIONS
- El 71,75% dels i les pensionistes reben nòmines inferiors als 1000 €.
- El 58,5% tenen nòmines inferiors als 600 €, per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI).
- A l’Estat Espanyol la pensió mitjana contributiva és només el 68% de la mitjana de la Unió Europea dels 15 (UE-15).
- La despesa pública en pensions a l’Estat Espanyol és només el 9% del Producte Interior Brut (PIB), quan a la UE-15 és del 12 % de mitjana.
- La despesa per pensionista a l’Estat Espanyol és de 995 €, la més baixa de la UE-15 i molt allunyada dels 2.785 € de l’Estat Francès.
PRINCIPALS PUNTS DE LA REFORMA
La reforma del Pacte de Toledo que prepara el govern afectarà els següents punts:
Jubilació:
- Edat ordinària de jubilació: s’amplia de 65 a 67 anys.
- Mínim cotització per jubilació: s’amplia de 15 a 20 anys.
- Cotització per tenir 100% jubilació: s’amplia de 35 a 40 anys.
- Jubilació parcial: augment dels requisits i majors restriccions.
- Viduïtat: Actualment les parelles casades NO han de dependre econòmicament del cònjuge per a tenir dret a una prestació de viduïtat. Amb la reforma, només en cas de dependència es rebrà la pensió de viduïtat.
- Invalidesa: les prestacions d’invalidesa es faran dependre les cotitzacions.
- Subsidi d’atur majors 52 anys: Canvi del sistema de càlcul, amb un augment de requisits i de restriccions i incentius per a reduir baixes.
- Seguretat laboral: possible eliminació progressiva de les penalitzacions per manca de mesures de seguretat en casos d’accident laboral.
CONSEQÜÈNCIES DE LA REFORMA
Si no l’aturem, la reforma del Pacte de Toledo que pretén tancar el govern espanyol el proper 28 de gener suposarà la retallada més important de la Seguretat Social dels últims 30 anys.
La situació actual de les pensions ens situa en una de les pitjors condicions de la UE-15. La reforma de les pensions ens situarà en una posició encara pitjor. Algunes de les conseqüències seran:
- Més pensions de mínims.
- Més persones sense dret a accedir a les pensions contributives, especialment dones que no han tingut feina assalariada de manera continuada.
- Disminució d’entre un 20 i un 30 % de les actuals prestacions per jubilació.
- Reducció de les pensions de viudedat, invalidesa i incapacitat temporal.
El col·lectius més perjudicats seran les dones, els i les treballadores immigrants i precàries. L’augment dels anys requerits de cotització farà que moltes persones que no hagin cotitzat tant temps (per motius familiars, per cotitzacions parcials, perquè no se’ls ha fet contracte, perquè no porten tants anys aquí, …) quedin fora del sistema de pensions contributives.
LES NOSTRES PROPOSTES
Són ben senzilles: NO és negociable cap retallada en les prestacions de la Seguretat Social. Les prestacions de la Seguretat Social són un dret i no poden mesurar-se en termes de dèficit (que mai ha tingut la Seguretat Social) i benefici.
Les prestacions de la Seguretat Social han de ser universals i han de millorar en qualitat i quantitat. És possible fer-ho si es garanteix un augment de les cotitzacions reduint l’atur i una millora dels contractes, fomentant una ocupació de qualitat i eradicant la precarietat laboral.
Per a poder-ho fer, només cal voluntat política. Només cal voler afavorir al conjunt de la població i no privilegiar els bancs i les grans empreses amb càrrec als pressupostos públics.

dimarts, 18 de gener del 2011

Vídeos/ Power Point xerrada i El sistema de la Seguretat Social i la reforma de les pensions. Preguntes amb resposta

Ahir a la seu de CGT Manresa va tenir lloc xerrada divulgativa sobre efectes reforma de les pensions i efectes reforma laboral,us deixem ambdós vídeos per saber els efectes sobre les nostres pensions, la reforma laboral i la reforma de les pensions per part de la secretària de Jurídica de CGT Catalunya, Blanca Rivas i el Secretari d'Acció Social, Ermengol Gassiot, que hi van prendre part:

http://www.youtube.com/watch?v=IEVQ3p2vGIo

http://www.youtube.com/watch?v=ika3l25eUX0

Complementàriament us deixem un resum en Power Point dels efectes de la reforma de la seguretat social i de les conseqüències de la reforma de les pensions que impulsa el govern de l'Estat, de lliure difusió:

https://docs.google.com/present/edit?id=0AYH3mgip4iqxZGcybm12ODVfNjlnZHg5cXJkag&hl=en

https://docs.google.com/present/edit?id=0AYH3mgip4iqxZGcybm12ODVfNDdnY3Z0OWRmZA&hl=en

JA N'HI HA PROU. El 27 de Gener, VAGA GENERAL


La CGT de Catalunya edita "El sistema de la Seguretat Social i la reforma de les pensions. Preguntes amb resposta"
El material permet donar a conèixer quina és l’estratègia que s’està fent servir per enfonsar el sistema públic de pensions
Davant la projectada reforma-retallada de les pensiones que vol portar a terme el govern espanyol, la CGT de Catalunya ha editat un interessant document de 16 pàgines titulat "El sistema de la Seguretat Social i la seva reforma. Preguntes amb resposta", d’utilitat per conèixer millor el tema i enfortir les nostres argumentacions contra la retallada de les pensions. 19 preguntes amb resposta per saber de què va això de la retallada de les pensions.
>>> El teniu en documents adjunts, en català i castellà.
També a: www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article4843



- INTRODUCCIÓ
De nou ens volen fer creure que el sistema públic de pensions està a punt de desaparèixer i que si no es fan reformes de manera urgent els mercats actuaran en contra de l’estat espanyol com ha passat amb Grècia i Irlanda. El govern de Zapatero i tot el parlament, amb petites excepcions, proposen modificar el règim de les pensions.
Des de la CGT de Catalunya volem demostrar que la base científica que sosté aquestes tesis de viabilitat està recolzada i pensada per uns interessos econòmics concrets. Uns interessos que no són, evidentment, els de la majoria dels treballadors i treballadores.
Indigna que els i les que s’autodenominen d’esquerres estiguin fent el treball brut propi de la dreta; allargar l’edat laboral a les treballadores i els treballadors quan els avenços tecnològics ens haurien de portar a la situació contrària, es a dir anar cap a la reducció de la jornada de treball. A la vegada que és un insult plantejar que pel càlcul de les pensions s’utilitzi tota la vida laboral de les persones, quan la plena ocupació no està aconseguida encara. Sabem que el que pretenen és abaratir les futures pensions i afavorir els plans de pensions privats. Sabem que aquest és el seu objectiu real.
Des de la CGT de Catalunya no restarem impassibles davant d’aquesta nova agressió injusta i injustificable. El retrocés en el sistema de la Seguretat Social no és negociable.
El document que tens a les teves mans és un resum extret d’unes jornades de formació d’Acció Social de Catalunya al local de la CGT de Barcelona, en les que hi van col·laborar l’Alex Tisminetzsky, advocat del Col·lectiu Ronda, i l’economista Elena Idoate, membre del Seminari d’Economia Crítica de Taifa. Juntament amb apunts de documents elaborats pels economistes Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón editat per ATTAC. I amb les idees i aportacions dels i les membres de les diferents secretaries del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.
Amb ell volem intentar clarificar els dubtes i posar al descobert que la reforma de les pensions és una tornada de rosca més a l’explotació a la que estem sotmeses les treballadores en aquesta societat. Una societat amb un repartiment injust de la riquesa i que suporta una crisi amb el 20% d’aturats i aturades.
Des de la CGT de Catalunya defensem el sistema de pensions actual i que els avenços i canvis vagin en la línia d’un sistema universal i solidari.
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, gener del 2011.
- ÍNDEX
1.- QUÈ ÉS UN SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS?
2.- DE QUINS RISCOS ENS PROTEGEIX LA SEGURETAT SOCIAL?
3.- QUAN NEIX LA SEGURETAT SOCIAL?
4.- QUAN NEIX LA SEGURETAT SOCIAL A L’ESTAT ESPANYOL?
5.- COM ES FINANÇA LA SEGURETAT SOCIAL?
6.- QUINES REFORMES HA PATIT EL SISTEMA DE SEGURETAT SOCIAL DE L’ESTAT ESPANYOL?
7.- QUÈ SÓN LES COTITZACIONS SOCIALS?
8.- ÉS OBLIGATORI QUE ES FINANCI AIXÍ LA SEGURETAT SOCIAL?
9.- QUINS TIPUS DE SISTEMES DE PENSIONS HI HA?
10.- I NOSALTRES, QUIN SISTEMA TENIM?
11.- QUÈ SÓN ELS PLANS DE PENSIONS PRIVATS?
12.- AIXÍ, DESPRÉS DE TOT EL QUE HEM DIT, REALMENT QUI HI HA DARRERA DE LA REFORMA ACTUAL?
13.- ÉS CERT QUE ÉS INSOSTENIBLE EL SISTEMA DE PENSIONS DEGUT A L’ENVELLIMENT DE LA POBLACIÓ?
14.- QUINA ÉS LA TRISTA REALITAT A L’ESTAT ESPANYOL?
15.- QUINS SÓN ELS PUNTS CLAUS QUE PLANTEJA LA REFORMA?
16.- QUINES SÓN LES CONSEQÜÈNCIES DE LA REFORMA PLANTEJADA?
17.- QUINS SÓN ELS COL·LECTIUS MÉS AFECTATS?
18.- QUINA ÉS LA NOSTRA PROPOSTA?
19.- QUINA HA DE SER LA NOSTRA RESPOSTA?

Si voleu, envieu-nos un correu electrònic a cgtmanresa@gmail.com, i us els enviem ben aviat.

Vaga General 27 Gener. Ermengol Gassiot detalla reforma de les pensions

Vaga General 27 Gener.Efectes reforma laboral i de pensions,per Blanca R...

dissabte, 15 de gener del 2011

La CGT de Catalunya convoca Vaga General el proper dia 27 de Gener

La CGT de Catalunya convoca Vaga General el proper dia 27 de Gener
El Comitè Confederal de la CGT de Catalunya ha acordat convocar vaga general el dia 27 de gener, en contra de la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials. La CGT està treballant per tal que aquesta convocatòria sigui compartida per altres sindicats i rebi un suport ampli d’organitzacions socials.
El Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, reunit en plenària realitzada ahir 13 de gener, va decidir convocar vaga general a Catalunya pel dijous 27 de gener. Aquesta vaga general s’afegeix a la campanya de mobilitzacions socials prevista per aquest mes de gener a fi de frenar les retallades en les pensions i el dret de jubilació que el govern vol anunciar el dia 28 de gener. La convocatòria de vaga pretén recollir el descontentament popular que les mesures econòmiques i socials del govern espanyol estan generant i oferir una oportunitat al conjunt de la població treballadora, aturada, jubilada i estudiant de mostrar el seu rebuig abans de la seva aprovació.
Al llarg del dia d’avui la CGT de Catalunya s’adreçarà a altres organitzacions sindicals a fi de completar una convocatòria conjunta de la vaga general del 27 de gener. De moment, els següents sindicats ja han donat una resposta positiva a la crida: CNT de Catalunya, COS i Solidaritat Obrera.
Secretariat Permanent de CGT Catalunya
14 de gener de 2011
 

Exposició «100 anys d’Anarcosindicalisme»: del 15 de gener al 15 de febrer a Barcelona

Exposició «100 anys d’Anarcosindicalisme»: del 15 de gener al 15 de febrer a Barcelona
Inauguració i presentació del catàleg «100 anys d’anarcosindicalisme», el dimarts, 18 de gener a les 18:00 hores. Amb la participació de: Mary Nash, Universitat de Barcelona, Susanna Tavera, Universitat de Barcelona, Rafael Maestre i Cristina Escrivá, comissaris de l’exposició. Presenta Mª. Àngels Rodríguez, Presidenta de la Fundació Salvador Seguí.
L’exposició i les activitats tindran lloc al Museu d’Història de Catalunya, Plaça Pau Vila 3.BCN
Des que la consciència obrera es va despertar obertament en el segle XIX el proletariat va lluitar pel que consideraven fonamental, el seu dret d’associació.
Els obrers i obreres, a més de lluitar pels seus drets, van començar a forjar la seua ideologia i ètica, calant en ells el pensament anarquista, basat en l’abolició de tota forma de govern i en l’exaltació de la llibertat individual, així van passar de pàries i miserables a convertir-se en protagonistes del seu destí.
La necessitat d’unió solidària entre el proletariat militant antiautoritari va fructificar amb l’aparició de l’anarcosindicalisme.
L’anarcosindicalisme, moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista, va més enllà de millorar les condicions laborals. És conscient que sense un canvi de societat les millores serien passatgeres. Així va arrelar la idea de revolució social, amb el desig d’una societat organitzada de baix a dalt per mitjà d’associacions lliures i la lliure federació dels individus en comunes.
En poques paraules, l’exercici de la llibertat com un dret inalienable. Des de fa cent anys, els companys i companyes confederals vénen cantant a la llibertat, conjurant l’opressió i actuant de forma ètica sota els dictats de la raó.
La Confederació General del Treball, la CGT, pretén amb aquesta commemoració homenatjar als homes i dones que van militar i militen en l’anarcosindicalisme i lluiten per la transformació social.
Salut i endavant
Comissió Organitzadora de l’Exposició - Fundació Salvador Seguí i CGT

Programa

Del 15 de gener al 15 de febrer
- Dissabte 15 de gener: 12:00 h Obertura de l’exposició
Horaris de visita: Dimarts a dissabtes de 10 a 19h. Dimecres de 10 a 20 h. Diumenges de 10 a 14.30 h. Dilluns i festius tancat.
- Dimarts 18 de gener:
11:00 h Inauguració
12:00 h Roda de premsa
18:30 h Presentació del catàleg «100 anys d’anarcosindicalisme»
Amb la participació de:
Mary Nash, Universitat de Barcelona, Susanna Tavera, Universitat de Barcelona, Rafael Maestre i Cristina Escrivá, comissaris de l’exposició. Presenta Mª. Àngels Rodríguez, Presidenta de la Fundació Salvador Seguí.
Xerrades amb col·loqui: (Auditori -planta 4-)
- Dijous 20 de gener, 19 h. La creació d’una organització anarcosindicalista en temps de crisi. Teresa Abelló Güell, Universitat de Barcelona.
- Dijous 27 de gener, 19 h. L’aportació llibertària a la literatura en els últims 100 anys. Pere Joan i Tous, Historiador
- Dijous 3 de febrer, 19 h. Les realitats d’una societat anarcosindicalista: les col·lectivitats. Jordi Ibarz Gelabert, Universitat de Barcelona.
- Dijous 10 de febrer, 19 h. Futur i anarcosindicalisme. A càrrec de la Confederació General del Treball.
 

dijous, 13 de gener del 2011

"Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci"

Aturem la retallada de les pensions. Manifestacions a Barcelona, Lleida, Reus, Girona i Terrassa entre el 20 i el 22 de gener

Sota el lema "Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci", diferents coordinadores, plataformes i moviments socials de diverses ciutats i comarques de Catalunya han convocat un seguit de mobilitzacions per als dies 20, 21 i 22 de gener, entre altres convocatòries:

- Manifestació central a Barcelona: dissabte 22 de gener, 17 h, Plaça de Sants
- Concentració a Girona el dijous 20 de gener, a les 20 h. al Pont de Pedra
- Manifestació a Lleida el dijous 20 de gener, a les 19 h. davant la paeria.
- Manifestació a Reus el divendres 21 de gener, a les 19.30 h. a la Plaça Catalunya.
- Concentració a Terrassa el divendres 21 de gener, a les 20 h. al Raval de Montserrat.
- Cercavila pel barri del Clot (Barcelona) el divendres 21 de gener.
Convoquen: Assemblea de Barcelona, Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, Assemblea pels Drets Socials del Garraf, Assemblea pels Drets Socials del Penedès, Assemblea Popular de Terrassa, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona, Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell, Moviements socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental.
Hi donen suport: CGT, CNT, COS, IAC, CoBas, SEPC, Endavant, En Lluita, LI, Revolta Global, CAJEI, CUP, MPS, PCPC i diversos centres socials, casals populars i col·lectius.

divendres, 7 de gener del 2011

Xerrada-debat "Com ens pot afectar la Reforma de les Pensions Públiques"

COM ENS POT AFECTAR LA REFORMA DE LES PENSIONS PÚBLIQUES.
A MANRESA, CAP A LA VAGA GENERAL




DILLUNS, 17 DE GENER DEL 2011

XERRADA-DEBAT AMB BLANCA RIVAS (SECRETÀRIA JURÍDICA DE CGT CATALUNYA)

HORA: 17.30 HORES

LLOC: FEDERACIÓ LOCAL CGT MANRESA
           C/ CIRCUMVAL.LACIÓ, 77 2on Pis      
            MANRESA (BAGES)

dimecres, 5 de gener del 2011

Es renova la junta de la Federació local de CGT Manresa .Nous canals de comunicació CGT Manresa

A finals del 2010, va tenir lloc l'assemblea d'afiliats/des dels sindicats de la Federació Local de CGT Manresa, prenent-se els acords:

- Es renova l'assessoria jurídica, a partir del 2011 gestionada pel gabinet laboral de Manolo Cardenas, sota la supervisió del secretari de jurídica , Ramon Cayuela.

- El nou secretariat Permanent de la Federació Local queda configurat:

Secretari General: Lluís Martinez
Secretari d'Organització: Daniel Fernandez
Secretari de Finances: Xavier de Gregorio

Secretari de Jurídica: Ramon Cayuela
Secretari de Comunicació: Moisès Rial

S'aprova la creació d'un nou Centre d'Estudis, que portarà el nom de PEDRO FLORES.

Informar a més de les noves eines de comunicació de CGT Manresa:
Us informem pel vostre interès,mitjans propers,webs i en feu difusió oportuna, que la Federació Local CGT Manresa (Bages) compta ja amb:


Weblog CGT Manresa (Us podeu subscriure via RSS):
http://cgtmanresa.blogspot.com/

Twitter CGT Manresa (80 seguidors/es):
http://twitter.com/cgtmanresa

Facebook (300 amistats):
http://www.facebook.com/cgtmanresa.bages


dimarts, 4 de gener del 2011

Surt el pèsol negre número 50


Descarrega’l en PDF clicant aquí 
Època: II
novembre-desembre de 2010 i gener de 2011
24 pàgines
6000 exemplars
Gratuït

Per llegir el sumari llegiu l’apunt complet.

Sumari
Pàgina 3 (anarcosindicalisme):
_Ni un pas enrere contra les màfies político-sindicals de l’Ajuntament de Manresa
Pàgina 4 (ateisme):
_El Papa no seria benvingut a Manresa.
_La Fundació Rosa Oriol demana caritat.
Pàgina 5 (ateisme):
_Berga medieval o clerical.
_Xerrades per un millor coneixement de les nostres vides.
Pàgina 6 (abusos de poder):
_«Oliva Torras» vol treure benefici de les guerres.
_Ràbia
Pàgina 7 (antielectoralisme i breus):
_I«Eleccions borbòniques» o el règim neocanovista.
_Breus opinats.
Pàgina 8 (antielectoralisme):
_Ja tenim SI al Berguedà.
Pàgina 9 (estat d’alarma i Olot):
_Conflicte laboral? Solució militar?
_Sobre els fets d’Olot.
Pàgina 10 (precarietat i abusos d’autoritat):
_Los precarios olvidados.
_Agressió al Bar Toni’s.
Pàgina 10 (actualitat Bages):
_La pagesia a la comarca del Bages.
Pàgines 11-14 (Dossier central):
_Quan la pau és la preparació de la guerra.
Pàgina 15 (història):
_Zapatero niega toda confrontación con el franquismo y con sus herederos.
_Caracremada o «l’home que menjava patates»?
Pàgina 16 (antipatriarcal):
_Jo també vull cremar la Hello Kitty
Pàgina 17 (antipatriarcal):
_«Supermans» i altres històries electorals
Pàgina 18 (ressenyes i recepta):
_Vi Ranci. Un fanzine d’humor àcid navarcli.
_Autobiografia de un irreductible.
_La Barcelona de la dinamita, el plomo y el petróleo.
_La Sopa de Col (Recepta Iaia Ramona).
Pàgina 19 (autogestiona’t…):
_Pràctiques per una altra cultura de l’aigua.
Pàgina 20 (preses i poesia):
_Carta de Mariana, mare de Rodrigo pres pel 4F.
Pàgina 21 (preses):
_Els dos anys de la presó de Lledoners plens d’irregularitats.
Pàgina 22 (agenda, humor i poesia):
Pàgina 23 (entrevista):
_Parlem amb… Txema Bofill

FONT: Ateneu Columna Terra i Llibertat
Si voleu exemplars podeu passar per la Federació Local CGT Manresa