divendres, 4 d’abril del 2014

PUJADA DE TARIFES AL 2014: PLOU SOBRE MULLAT

PUJADA DE TARIFES AL 2014:
PLOU SOBRE MULLAT

Des de CGT reiterem la nostra repulsa a la pujada de tarifes aprovada, per a l'any 2014 per l'Autoritat del Transport Metropolità, pujada que afecta Metro i Bus de Barcelona, ​​FGC, Renfe Rodalies, a més de altres serveis del transport de viatgers de Catalunya operats per diverses companyies.

Una pujada de tarifes antisocial, que de nou resulta especialment significativa en els bitllets senzills i les targetes T-10, T-30 i T-50, bonotren i / o abonament mensual , posant els preus del transport a Barcelona entre els més cars d'Europa, sobretot si entrem a comparar la capacitat de poder adquisitiu que hi ha entre les diferents ciutats. Mentre els nostres governants pugen les tarifes del transport, els salaris i pensions de la gent pateixen retallades o romanen congelats: bonica manera de fomentar el transport públic.

Aquesta nova pujada ve a sumar-se als notables increments d'anys anteriors i només persegueix incrementar sobre la ciutadania els costos del transport (ja ronda el 50%), alhora que l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya redueixen progressiva i significativament les seves aportacions econòmiques. CGT denuncia les retallades pressupostàries que estan arruïnant el sistema públic de transports.

CGT denuncia també el caràcter antiecològic de les nostres autoritats, que obliden premeditadament la pèssima qualitat de l'aire de les ciutats i els seus nocius efectes per a la salut de les persones. Prefereixen fomentar els desplaçaments del vehicle privat, afavorint d'una manera descarada als interessos de les patronals de la carretera.
Des de CGT cridem als nostres companys / es de les diferents empreses implicades en el transport públic a mostrar la seva indignació com a ciutadans i recordem que el personal d'autobusos, metres i transports ferroviaris no estem per reprimir a la ciutadania, sinó per garantir la seguretat de persones i instal · lacions.  
La política de transport, inclosa la tarifària, no la fem els treballadors / es, la fan els polítics i la plaga d'altíssims càrrecs que creixen en empreses i òrgans de govern a costa de la societat.
CGT REITERA EL SEU SUPORT A LA MOBILITZACIÓ CIUTADANA I CRIDA A RECOLZAR LES ACCIONS DE PROTESTA CONTRA AQUEST NOU de tarifa  
AIXÒ NO ES POT CONSENTIR: QUE VEGI I NOTE LA PROTESTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada