dijous, 31 de març del 2011

Comunicat Secció Sindical CGT Ajuntament de Manresa: Per un sindicalisme independent i participatiu





PER UN SINDICALISME INDEPENDENT I PARTICIPATIU

En l’actualitat, cada cop  és més evident per part dels sindicats oficials amb pactes antisocials com en la reforma laboral, a una certa tendència al “grogisme-verticalisme”. I això és fruit de l’educació entusiasta a ésser corretges de transmissió de partits polítics, amb el conseqüent abandonament de la defensa dels interessos dels treballadors, que és la missió que els hi correspon com a sindicat.
Aquesta tendència general, en el nostre cas particular, com a integrants de la plantilla de l’ajuntament de Manresa, s’ha vist agreujada davant la passivitat que han mostrat els sindicats, davant l’agressió tan salarial com social, que han dut a terme l’actual equip de govern de l’ajuntament de Manresa.
CGT proposa una altra pràctica sindicalista, independent dels partit i que pretén participar amb les instàncies legals que el sistema permet. I per tot això, la candidatura de CGT a l’ajuntament de Manresa ens comprometem:

-          A lluitar pel manteniment i consolidació de la totalitat de la plantilla de l’ajuntament de Manresa.

-          A no deixar en paper mullat els preacords i drets laborals.

-          Ens comprometem en la transparència en les reunions on tinguem representació sindical i donar veu a les inquietuds de totes i tots els treballadors.

-          A defensar l’actual catàleg de llocs de treball i donant prioritat als nivells amb menys poder adquisitiu.

És per això que la secció sindical CGT ha promogut una llista que es presenta en les pròximes eleccions sindicals el proper 5 d’abril al comitè d’empresa.
En conseqüència, fem una crida al personal a donar suport amb el seu vot als nostres candidats de CGT a l’ajuntament de Manresa.


dimecres, 30 de març del 2011

Surt el pèsol negre número 51


Època: II
Febrer i març de 2011
24 pàgines
6000 exemplars
Gratuït
Podeu recollir-ne exemplars als punts habituals o a la Federació local de CGT Berga i Manresa

dimarts, 29 de març del 2011

La CGT convoca una manifestació a Mollet el 2 d’abril



Contra l’atur, les retallades socials i laborals, els acomiadaments i les deslocalitzacions… nosaltres o ells!
Dissabte 2 d’Abril a les 12 h. davant de l’ajuntament de Mollet del Vallès (plaça Pau Casals)
El proper 2 d’Abril la CGT del Vallès Oriental sortirem al carrer per denunciar l’actual política empresarial d’acomiadaments massius que assolà la zona del Vallès (Yamaha, FCC Logísitca, Derbi, Ficosa, Alstom…). En molts d’aquests casos, a més és tracta d’empreses amb beneficis. Des d’aquest sindicat, no ens pensem quedar de braços creuats mentre centenars de treballadors/es són expulsades a les llistes de l´atur. I quan la nostra comarca, és de les que més s’està veient colpejades per l’atur i els desnonaments.
A tot això, cal sumar-hi totes les retallades socials i laborals que ens afecten al conjunt de la població de Catalunya i de l’estat espanyol (reforma laboral i de les pensions, etc). Una bona mostra, és l’anunci fet per la direcció de l’Hospital de Granollers de reduir en gairebé 130 treballadors/es la seva plantilla.
Salut i llibertat!
Convoca: CGT del Vallès Oriental

www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article5181

dilluns, 28 de març del 2011

Reinauguració del Centre d'Estudis Josep Ester Borràs, a Berga

El Centre d'Estudis Josep Ester Borràs fa 25 any que fa ser fundat. Per
celebrar-ho aquest dissabte, 2 d'abril, reinaugurem el local i mostrarem a
tothom la feina que desenvolupem.
 

 
 
Centre d'Estudis Josep Ester Borràs
C. del Balç, 4 baixos esquerra
Obert matins de dimecres i dissabte d’11 a 13 h
i les tardes de dilluns a dissabte de 18 a 20 h
Apartat de correus 16 de Berga, 08600
cejeb@cejeb.org
Tel 938 216 747
www.cejeb.org

dilluns, 21 de març del 2011

Crida del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya a participar en la manifestació del 26 de març a Barcelona


A TOTES LES FEDERACIONS. A TOTS ELS SINDICATS. A TOTES LES AFILIADES I AFILIATS DE LA CGT DE CATALUNYA.
TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ DEL 26 DE MARÇ
Com totes i tots sabem la CGT està immersa, des de fa mesos, en una campanya contra el pacte social i la retallada dels drets dels treballadors i treballadores, i especialment amb la retallada de les pensions, que des del poder contínuament estan aplicant amb l’excusa de la crisi.
La CGT està sent l’única organització amb implantació en l’estat espanyol que encapçala l’oposició a aquestes mesures, com exemple han estat les convocatòries de vaga general del passat 29 de setembre i la vaga del 27 de gener, aquesta última convocada amb altres organitzacions sindicals; encara està en la nostra memòria la gran manifestació que va recórrer els carrers de Barcelona la tarda del dia 27, al següent dia es va signar una traïció més a esquena dels treballadors entre els sindicats institucionals, la patronal i el govern, que suposa un Pacte Social regressiu per a la classe treballadora de tot l’estat espanyol.
A pesar d’això, la CGT segueix reflectint en el carrer la nostra oposició a aquestes claudicacions dels sindicats majoritaris, prova d’això ha estat la gran manifestació que es va realitzar a Madrid el dia 12 de març, en la qual molts milers de persones vam protestar contra les retallades socials i el Pacte Social.
Durant aquestes setmanes s’està gestant un acord més entre la patronal CEOE i qui volen representar a totes i tots els treballadors, ara l’excusa és la negociació col·lectiva i la competitivitat, seguint les pautes de l’Europa del Capital que estan construint des de Brussel·les, a mesura de les polítiques del Banc Mundial i de les Multinacionals.
Des de la CGT no ens resignem, i una vegada més ens anem a manifestar contra aquestes mesures, que només busquen sotmetre i explotar encara més als treballadors i treballadores, en benefici dels banquers i empresaris, que són qui estan sortint beneficiats d’aquesta crisi.
Dissabte que ve 26 de Març la CGT sortirà al carrer al costat dels sindicats CNT-Catalunya, Solidaritat Obrera, Coordinadora Obrera Sindical i moviments socials, és important la participació de totes i tots; per la seva rellevància, des del SP de la CGT de Catalunya, fem una crida a participar en aquesta manifestació organitzada pels companys de la FL de Barcelona, amb el suport del Comitè Confederal.
Salut i anarcosindicalisme.

CONTRA EL PACTE SOCIAL I CONTRA EL “PENSIONAZO”:
VINE A LA MANIFESTACIÓ: 26 DE MARÇ-17.30 HORES. BARCELONA, Passeig de GRÀCIA-DIPUTACIÓ

Si lluites pots guanyar, si no lluites estàs perduda

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

dissabte, 12 de març del 2011

Es constitueix la Secció Sindical de CGT a Ajuntament de Manresa

Us informem de la constitució de la Secció Sindical de CGT a Ajuntament de Manresa, adreçant comunicat als  treballadors i treballadores,  a participar-hi i construir una alternativa sindical:



CGT INFORMA:

A tot el personal treballador de l’Ajuntament de Manresa:

Us volem fer saber que el dia 3 de Març del 2011 es va constituir la Secció Sindical de la CGT.

Aquesta secció s' ha creat com alternativa a la manca d’una representació real a la que hem estat sotmesos contínuament per part del comitè al consistori actual.

La transparència, la representació de tot el personal i que es tingui en compte els nostres drets han de ser las eines a defensar davant aquest Ajuntament.

La vostra participació farà possible portar a bon terme aquesta alternativa, la de tothom.

Que ningú decideixi per nosaltres !


Ja pots conèixer les novetats i adherir-te al seu perfil a Facebook:
SECCIÓ SINDICAL AJUNTAMENT DE MANRESA

Per contactar-hi per correu electrònic amb CGT AJUNTAMENT DE MANRESA: cgtajmanresa@hotmail.com



dimecres, 9 de març del 2011

Resum del Seminari d’Economia Crítica Taifa

CGT de Catalunya
  • Temari
Divendres 25 (tarda):
1. La societat en la que vivim: una sessió panoràmica. En aquesta sessió s’analitza la dinàmica de funcionament del capitalisme com a sistema econòmic i social. S’identifiquen els elements centrals que permeten la inserció de les persones en la nostra societat Així com les vies d’exclusió i marginació social. Queden ben definits els elements socioeconòmics estructurals que ens ajuden a comprendre el capitalisme.
2. L’estructura fonamental d’explotació. S’analitza de forma assequible i rigorosa com actua el mecanisme central d’explotació capitalista a partir de la Teoria del Valor de Marx. S’assenyala el paper central del treball i procés productiu en el capitalisme.
Dissabte 26 (matí):
3. El sistema productiu. A partir de l’estructura de l’empresa s’analitza com funciona la producció en el capitalisme. S’estudien els diferents canvis que en els darrers anys s’han anat introduint en les formes d’organització empresarial i productives per continuar assegurant la reproducció del capitalisme.
4. El paper de l’Estat. Natura de l’Estat. La intervenció pública. En aquesta sessió es treballa el paper de l’Estat en la societat capitalista com una de les institucions centrals que garanteixen el procés d’acumulació. S’exposa també l’evolució de l’Estat d’acord amb la dinàmica del capitalisme en cada moment històric.
Dissabte 26 (tarda):
5. La dinàmica actual del capitalisme. Es treballen els elements centrals que ens serveixen per definir el capitalisme en la seva fase actual “globalitzada”. S’analitza com es concreta l’estructura d’explotació i dominació del capitalisme del Segle XXI i les diferents conseqüències derivades del seu funcionament a nivell social, econòmic i ecològic.
6. Formes de lluita per la transformació del capitalisme. Un cop analitzat detingudament el funcionament del capitalisme i demostrada la seva naturalesa explotadora i la seva insostenibilitat social, ecològica i econòmica, en aquesta sessió es planteja el debat de les alternatives al capitalisme. S’intenta aclarir que no totes les alternatives que a l’actualitat es plantegen tenen un caràcter transformador. En aquest sentit es planteja un criteri per tal de poder diferenciar aquelles alternatives que només pretenen millorar el capitalisme de les que pretenen transformar-lo.
Vídeos de les jornades:
 

Comentar aquest article
Documents adjunts a aquest article :

Vídeo realitzat per Ecologistas en Acción, Baladre i CGT, de promoció de la manifestació del 12 de març a Madrid contra el pacte social i les retallades

Vídeo realitzat per Ecologistas en Acción, Baladre i CGT, de promoció de la manifestació del 12 de març a Madrid contra el pacte social i les retallades.
12 de març: MANIFESTACIÓ CONFEDERAL
CONTRA EL PACTE SOCIAL: MOBILITZACIÓ I LLUITA
Un dia per lluitar per la Dignitat i la Justícia Socials
Per la Jubilació als 60 anys
Per la Jornada laboral de 35 hores
En defensa dels drets laborals i socials
12 DE MARÇ, MADRID, 12.30 h. des del Banc d’Espanya fins al Passeig Camoens
Míting i CONCERT (Penadas por la ley + Yeska + Deshechos), de 12,30 h. a 17h.