divendres, 13 de gener de 2012

Mustapha i Sergio no són els primers. 864 Morts sota custòdia a l'Estat espanyol des del 2001

Els lamentables fets de les morts de Mustapha i Sergio , malauradament , malgrat la gravetat de la pèrdua de vides humanes, amb l´agravant d´estar sota custòdia policial, no són els únics.Morts sota custòdia a l'Estat espanyolMorts sota custòdia durant l'any 2011Des de començament de l'any 2011, tenim notícia de 41 persones mortes mentre es trobaven sota custòdia, (set van morir en el transcurs d'operacions policials): L'última, per ara, una dona de 41 anys, subsahariana, que va morir de meningitis el 19 de desembre, al Centre d'Internament d'Estrangers d'Aluche (Madrid).Des del 1 de gener de 2001, tenim constància de 864 persones que han morts en aquestes circumstàncies.
Som conscients que moltes d'elles no mereixen retret penal, però quan i com es posarà fi a aquesta situació?
Morts sota custòdia el 2011
• Presons (28)
• Policia Nacional (5)
• Guàrdia Civil (0)
• Policia Local (3)
• Ertzaintza (0)
• Mossos d'Esquadra (1)
• Centres de Menors (4)
Per la seva part els Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, com competències en les presons en Catalanya i amb una sisena part de la població presa de l'Estat) reconeixen que en la dècada de 2001 a 2010, han morta 619 persones que estaven sota la seva custòdia )
Aquests són només són els casos que coneixem, altres informacions sobre morts a la presó no han pogut ser, fins ara, contrastades Quantes morts sota custòdia s'han produït?.
------------
Morts en centres penitenciaris durant l'any 2011
1 .- gener .- En data que no hem pogut determinar, va morir una persona a la presó de Sevilla 2. Segons la versió oficial, la mort va ser deguda a una sobredosi.
2 .- 17 de gener .- Un home va morir a la presó barcelonina de Lledoners, pel que sembla, segons fonts oficials, per una sobredosi. Un altre pres va haver de ser traslladat a l'Hospital de Sant Joan de DE, a Manresa, on va ser atès per una sobredosi.
3 .- 20 de gener .- RP, va morir a l'Hospital Clínic Universitari de Puerto Real (Cadis) on havia estat traslladat des de la presó gaditana de Puerto III.
4 .- 20 de febrer .- Un home de 28 anys d'edat, va morir a la cel · la que s'ocupava de la presó gaditana de Puerto de Santa Maria III. La versió oficial indica una sobredosi com a causa de la mort.
5 .- 20 de febrer .- Un home de 32 anys, va aparèixer mort a la cel · la que ocupava a la presó salmantina de Topas. Com en casos anteriors, la versió oficial estableix una sobredosi com a causa de la mort.
6 .- 9 de març .- Un home, de 30 anys d'edat, va morir a la presó sevillana de Morón de la Frontera (Sevilla 2), pel que sembla per sobredosi. La víctima estava seguint un tractament amb metadona per deshabituar.
7 .- 23 de març .- LDM, de 73 anys d'edat, va morir a la presó barcelonina de Lledorens.La família de LDM, que es trobava greument malalt, havia sol · licitat que se li donés la llibertat provisional sense resultats.
8 .- 4 d'abril .- JMEQ, de 33 anys, va morir a la presó saragossana de Zuera, en caure d'una cadira i un cop al cap contra el terra.
9 .- 8 d'abril .- MAMR, de 23 anys i de la república Dominicana, va morir a la presó madrilenya d'Estremera després de ser reduït per un nombrós grup de funcionaris.
10 .- 20 d'abril .- Un jove de 28 anys, va morir en una cel · la de la presó gaditana de Puerto de Santa Maria. IIPP no s'ha pronunciat sobre la possible causa de la mort.
11 .- 20 d'abril .- GBC, de 48 anys d'edat i origen búlgar, va aparèixer penjat en el mòdul de la presó de Mallorca en el qual es trobava pres.
12 .- 26 d'abril .- PH, que es trobava en tercer grau a la presó barcelonina de Wad Ras, amb l'obligació de dormir a la presó, es va suïcidar el 26 d'abril al seu domicili.
13 .- 2 de juny .- J.L.G.C. de 39 anys, va morir en una cel · la de la presó gaditana de Puerto III. Fonts penitenciàries van atribuir la mort a un infart.
14 .- 6 de juny .- VP, va morir en una cel · la de la presó de Jaén. Les primeres dades, segons IIPP, apunten a una sobredosi.
15 .- 21 de juny .- AVT, va morir a l'Hospital de Santa Maria de Lleida, on va ser ingressat procedent de la presó de Ponent. A.V.T. va ser detingut el 29 de maig per agents de la Guàrdia Urbana de Lleida, patint greus lesions que van obligar al seu trasllat a la infermeria de la presó. I posteriorment a l'Hospital, on va morir. Abans de morir, A.V.T.interposar una querella per tortures contra els agents que el van detenir.
16 .- juliol 24 .- TH, ciutadà marroquí, de 41 anys, va morir a l'Hospital Bisbe Polanco de Terol, després d'haver protagonitzat una vaga de fam a la presó de Terol, que es va allargar cinc mesos.
17 .- 2 ago .- JRR, va morir a la presó gaditana de Puerto III, després de ser agredit per un altre pres en el mòdul 15, d'Aïllament. Amb anterioritat a aquesta agressió, diversos presos del mòdul 15 havien sol · licitat el trasllat de l'agressor a un centre especialitzat per patir greus problemes psicològics i psiquiàtrics i suposava un risc per a ell mateix i altres presos en el mòdul. Les peticions d'aquests presos van ser ignorades.
18 .- 7 ago .- JLPG, de 40 anys d'edat, va morir a la presó alabesa de Nanclares de l'Oca, després de ser agredit per un altre pres amb un estat de salut mental molt deteriorat, però que no estava rebent tractament especialitzat.
19 .- 22 ago .- Un home de 25 anys d'edat, va aparèixer mort en una cel · la de la presó sevillana de Morón de la Frontera. Segons fonts de II PP, la causa de la mort va ser una sobredosi de metadona.
20 .- 28 ago .-, S.S.P. , De 25 anys d'edat, va morir a la presó catalana de Lledoners, pel que sembla per una sobredosi. El mort estava inclòs en un tractament terapèutic per acabar amb la seva addicció a les drogues.
21 .- 4 d'octubre .- Un jove de 24 anys va morir en una cel · la de la presó alacantina de Villena, segons la versió oficial, la causa va poder ser una sobredosi.
22 .- 18 d'octubre .- JTT, de 76 anys, va morir a l'Hospital Penitenciari de Terrassa, dependent de la presó barcelonina de Quatre Camins, on havia estat traslladat a causa del seu estat de salut.
23 .- 1 de novembre .- Una persona ha mort en el mòdul d'ingrés de la presó granadina d'Albolote. Fonts oficials indicaven com a possible causa de la mort una sobredosi de medicaments.
24 .- 8 de novembre Una segona persona va morir a la presó d'Albolote, aquesta vegada en el mòdul 4, i, segons fonts penitenciàries, la causa va poder ser una sobredosi de medicaments.
25 .- 11 nov .- J.B.K. va morir en un dels patis de la presó asturiana de Villabona com a conseqüència de l'agressió soferta per part d'un altre pres. Dies després, el 30 d'aquest mateix mes, un funcionari de la presó va ser detingut com a presumpte instigador de l'agressió que va causar la mort de J. Després de prestar declaració al Jutjat d'Instrucció número 4 d'Oviedo, va ser inculpat, i decretar decretada la seva llibertat provisional llibertat provisional.
26 .- desembre .- A primers de desembre, sense que haguem pogut confirmar la data, H.Va morir a la presó lleonesa de Mansilla de les Mulas. H. Patia cirrosi.
27 .- 8 de desembre .- un home de 30 anys d'edat, va aparèixer mort a l'interior d'una cel · la de la presó de Palma de Mallorca. Es desconeix la causa de la mort.
28 .- 12 de desembre .- AD, ciutadà marroquí, que va aparèixer penjat a les dutxes de la infermeria de la presó madrilenya de Soto del Real.
Pendents de confirmar
A més d'aquestes morts, durant l'any 2011 hem rebut notícies de diverses morts en diversos Centres Penitenciaris (Brians, A Lama, Ponent, Mansilla de les Mulas, Port III, ...) que estem pendents de comprovació.
Morts en dependències policials o actuacions policials durant l'any 2011
29 .- 22 de març .- Un ciutadà portuguès, de 30 anys d'edat, va aparèixer mort en un calabós de la Comissaria de Policia Nacional de Mèrida (Badajoz).
30 .- 23 de març .- Un jove marroquí, va aparèixer penjat en un calabós de la comissaria de Policia local de Lora del Riu (Sevilla) Segons la informació oficial, el jove va poder haver-se penjat utilitzant, per suïcidar-se, una samarreta de màniga llarga.
31 .- 4 de juny .- N.V. ciutadà equatorià, de 45 anys d'edat, va morir quan després de ser detingut per agents de la Policia Local de Miranda de Ebro (Burgos).
32 .- 18 de juny .- S.S. jove marroquí de 22 anys, va aparèixer penjat en una cel · la de la comissaria de la Policia Local d'Aranjuez (Madrid).
33 .- 22 de juny .- ACG, va morir en una cel · la de la Comissaria de Vallecas, Madrid, del Cos Nacional de Policia, Segons la denúncia presentada, ACG va morir després de demanar reiteradament ser atesa per un metge, al que els funcionaris de la comissaria van fer cas omís.
34 .- 20 ago .- Un home de 32 anys d'edat, va morir a l'interior d'un vehicle policial, després de ser detingut per agents de la Policia Nacional a Màlaga. Pel que sembla la causa de la mort va ser una sobredosi.
35 .- 4 d'octubre .- M. el M. De 34 anys i de nacionalitat marroquina, va morir a l'Hospital Sant Joan de Déu, de Manresa (Barcelona), després de ser detingut el 30 d'agost per agents dels Mossos d'Esquadra a Manresa
36 .- 13 de novembre .- GA, un jove d'origen colombià, de 20 anys, va aparèixer penjat a la cel · la que ocupava en la Comissaria elements Cos Nacional de Policia d'Elda (Alacant)
37 .- 19 de desembre .- Una dona subsahariana, de 41 anys, va morir per meningitis al Centre d'Internament d'Estrangers d'Aluche (Madrid)
Morts en fugida de les FSE 's durant l'any 2011
Paral · lelament a aquestes morts, hem tingut coneixement d'altres morts succeïts en el transcurs de diverses operacions policials, entre elles:
a. - 8 gener .- Un nen de 16 anys d'edat, MRL d'origen marroquí, queia al buit des d'un cinquè pis, quan fugia d'agents de la Policia Local de Salt, (Girona) després de ser descobert conduint una motocicleta, pel que sembla robada. M.R.L. va morir el 20 de gener, després d'estar ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Josep Trueba, de Girona.
b. - 17 gener .- R.D.R. de 35 anys d'edat i nacionalitat colombiana, va morir després de llançar-se al mar, a la localitat càntabra de Castro Urdiales, quan agents de la Guàrdia Civil van tractar d'identificar.
c.-9 de febrer .- Un home de 32 anys, d'origen romanès, va morir ofegat en una sèquia de la localitat palentina de Magaz de Pisuerga. Aquesta persona va caure a l'interior de la sèquia, donant-se cops al cap, quan fugia d'agents de la Guàrdia Civil que investigaven un robatori en una Chatarrería. La mort es va produir per fractura de l'os temporal dret.
d. - 4 de març .- Un home de 55 anys, agent de policia en segona activitat, va morir a Fuengirola-Màlaga-en el transcurs d'un tiroteig amb agents del Grup d'Operacions Especials de la Policia Nacional. La víctima havia atracat, segons sembla, una entitat bancària. Durant el tiroteig, un agent dels GEO va resultar ferit de bala.
e. - 21 juny .- A.B. senegalès de 31 anys, va morir després de caure al buit quan era perseguit per agents de la Policia Local de Calvià, a Magaluf, Mallorca.
f. - 12 de juliol .- R.G.R. va morir a Jaén, quan intentava fugir d'agents de la Policia, poc després d'haver assassinat poc abans a una dona, segons fonts policials.
g. - 22 de novembre .- Un home d'uns 30 anys va morir a Madrid a l'Hospital 12 d'Octubre, al qual va ser traslladat el dia anterior després de rebre, al cap, un tret efectuat per un agent de la Policia Local de Getafe Una segona persona va resultar assolida al cap per un altre tret policial en el mateix incident.
A falta d'una altra informació, aquests 7 casos no han estat inclosos en el total de morts sota custòdia dels quals s'informa al principi.
Morts en Centres de Menors
38 .- 9 jul .- R.B. de 19 anys, va morir al Centre d'Internament de Menors Teresa de Calcuta, a Brea del Tajo, Madrid. LA família, disconforme amb la versió oficial, ha sol · licitat una segona autòpsia.
39-41 .- 15 ago .- Tres menors d'edat, de 3, 9 i 14 anys, van morir al centre d'acollida i atenció a discapacitats de la localitat val · lisoletana de Boecillo. Els tres menors van morir asfixiats per la monitora encarregada d'atendre'ls.
________________________________________
Morts sota custòdia durant l'any 2010
Durant el passat any 2010, vam tenir notícia de 113 persones mortes mentre es trobaven sota custòdia, o en el transcurs d'operacions policials:
Morts en centres penitenciaris durant l'any 2010
1 .- 2 de gener .- J., de 35 anys, va morir pel que sembla per sobredosi a la presó valenciana de Picassent.
2 .- 13 de gener .- Dues persones van morir a la infermeria de la presó madrilenya d'Estremera
3 .- 15 de gener .- I.H.G. va aparèixer penjat en una cel · la de la presó de Albocàsser (Castelló)
4 .- 16 de gener .- A.P.G. de 26 anys, va aparèixer mort a la presó de Teixeiro (la Corunya), pel que sembla per suïcidi.
5 .- 19 de gener .- DS, de 31 anys, va aparèixer penjat a la cel · la que ocupava a la presó de Sangonera, Múrcia.
6 .- 19 de gener .- FJV, de 53 anys, va morir a la infermeria de la presó de Nanclares de l'Oca (Àlaba)
7 .- 26 de gener .- Un home va morir en el mòdul penitenciari de l'Hospital Miguel Servet, de Saragossa.
8 .- 11 de febrer .- PO, de 44 anys, va morir a la presó de Badajoz, pel que sembla per una sobredosi. El mort estava inclòs en el programa de tractament amb metadona.
9 .- 15 de febrer .- J., va morir a la cel · la que ocupava a la presó de Tahíche, Lanzarote.
10 .- 18 de febrer .- AF, va morir a la presó de Morón (Sevilla-II). Fonts oficials parlen d'una sobredosi com a causa de la mort.
11 - 20 de febrer .- JJMB, de 28 anys, va morir a la presó gaditana de Puerto de Santa Maria - II.
12 .- 23 de febrer .- K., de 51 anys d'edat i nacionalitat alemanya, va aparèixer penjat a la presó de Tahíche, a Lanzarote.
13 .- 23 de febrer .- JMP, de 39 anys, va morir a la presó de Pereiro d'Aguiar (Ourense)
14 .- 24 de febrer .- JCG, de 29 anys d'edat, va morir a la cel · la que ocupava a la presó d'A Lama, Pontevedra, pel que sembla per una sobredosi.
15 .- 24 de febrer .- K. d'origen magribí i de 21 anys d'edat, va morir a la presó gaditana de Puerto III, atrapat per la porta automàtica de la cel · la que ocupava.
16 .- 3 de març .- M.P. de 28 anys i d'origen camerunès, va aparèixer penjat a la cel · la que s'ocupava de la presó de Melilla.
17 .- 11 de març .- J.A. va morir a la presó de Monterroso (Lugo), pel que sembla per un atac de cor.
18 .- 15 de març .- Un jove de 25 anys d'edat, va morir a la presó de Tenerife II, després que tornés d'un permís penitenciari.
19 .- 15 de març .- Un ciutadà marroquí, mor a la presó malaguenya d'Alhaurín de la Torre.
20 .- 22 de març .- Un pres es va suïcidar a la presó de Basauri (Biscaia)
21 .- 24 de març .- P. va aparèixer mort a la cel · la que ocupava a la presó de Salt del Negre, a Las Palmas de Gran Canària.
22 .- 26 de març .- J., de 40 anys, va morir a la presó de Topas, Salamanca
23 .- 3 d'abril .- JT, de 24 anys, va morir a l'Hospital de Granollers, al qual va ser traslladat des de la presó de Quatre Camins, on es trobava privat de llibertat.
24 .- 4 d'abril .- I, L. Va morir a la presó madrilenya d'Estremera. La versió oficial parla de suïcidi. La família creu que va ser assassinat.
25 .- 12 d'abril .- A., de 78 anys, va morir a la presó malaguenya d'Alhaurín de la Torre, després d'haver estat donat d'Altea, aquest mateix dia, a l'UCI de l'Hospital Carlos Hata.
26 .- 24 d'abril .- A. Va aparèixer penjat en una cel · la de la infermeria de la presó de Badajoz, el mateix dia en què hagi quedat en llibertat si no se li hagués aplicat la "doctrina Parot", de manera que encara li quedaven per complir cinc anys més de pena.
27 .- 20 de maig .- J. de 40 anys, mor a la presó granadina d'Albolote. Segons fonts sindicals, va poder tractar-se d'una mort per sobredosi.
28 .- 22 de maig .- Una dona va morir a l'Hospital Clínic de Valladolid el 22 de maig, a on va ser traslladada, tres dies abans, des de la presó val · lisoletana de Villanubla.
29 .- 31 de maig .- Un home de 42 anys va aparèixer penjat i amb les venes tallades en una cel · la de la presó gaditana de Puerto III.
30 .- juliol 8 .- AIS, de 33 anys d'edat, va aparèixer penjada amb el cinturó de la bata en una cel · la de la presó d'A Lama (Pontevedra).
31 .- 11 de Juliol .- Un home de 47 anys, va aparèixer mort a la presó alabesa de Nanclares de la Oca. La causa de la mort va poder ser un infart de miocardi.
32 .- juliol 13 .- LJC, de 38 anys, va aparèixer penjat en una cel · la de la presó de Dueñas (Palència).
33 .- juliol 15 .- J.A.A. , De 30 anys d'edat, va morir a la presó gaditana de Puerto III, pel que sembla per una sobredosi.
34 .- 7 ago .- ACE, de 48 anys, va morir a la presó gaditana de Puerto I, pel que sembla per una afecció cardíaca.
35 .- 10 ago .- JC, de 35 anys, pres en tercer grau a la presó gaditana de Puerto III, va morir en ser atropellat per un tren, després que JC s'hagués estirat a la via abans del pas de tren, el conductor no va poder evitar l'atropellament.
36 .- 11 ago .- JMIA, va ser localitzat mort en la cel · la que ocupava a la presó de Morón (Sevilla)
37 .- 23 de agost .- CCS, de 51 anys, va ser trobat mort en una cel · la de la presó saragossana de Zuera en què es trobava sotmès a "limitacions de règim" de manera que romania sol i havia de menjar en la seva pròpia cel · la .
38 .- Finals d'agost .- M.L.B. va morir en una de les cel · les de la presó madrilenya de Valdemoro. Pel que sembla la causa de la mort va ser una sobredosi.
39 .- 13 de setembre .- FJV, de 53 anys, va morir a la presó de Nanclares de l'Oca (Àlaba), després de portar diversos dies sol · licitant ajuda al patir dolor al pit.
40 .- 20 de setembre .- J.R. de 53 anys, va morir en una cel · la de la presó de Tenerife II, pel que sembla per una fallada cardíaca.
41 .- 3 de novembre .- RRM, va morir a la presó d'A Lama (Pontevedra)
42 .- 22 de novembre .- MGS, de 22 anys, va aparèixer penjat en una cel · la de la presó del Dueso, Cantàbria).
43 .- 26 de novembre .- KO, va aparèixer penjat a la cel · la del mòdul 6 de la presó gaditana de Puerto 3.
44 .- 2 de desembre .- Una persona va aparèixer penjada en la cel · la que ocupava a la presó gaditana de Puerto II. El pres estava complint una sanció que comportava la privació de passeigs.
45 .- 17 de desembre .- Un home va morir a la cel · la que ocupava a la presó de Palma de Mallorca. La versió oficials que es va tractar d'una mort per malaltia.
46 .- 20 de desembre .- J.V.P. va morir a la presó d'A Lama (Pontevedra)
47 .- 28 de desembre .- Un home de 40 anys, va morir, pel que sembla per sobredosi, a la presó gaditana de Botafuegos.
48 .- 31 de desembre .- Un home de 30 anys, va morir a l'hospital de Txangorritxu, a on va ser traslladat des de la presó de Nanclares de l'Oca (Àlaba).
Defuncions a les presons dependents de la Generalitat de Catalunya el 2010:
Segons el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, durant l'any 2010 van morir 51 persones que es trobaven sota la seva custòdia.
Aquestes dades es poden veure a: http://www.gencat.cat/justicia/estadistiques_serveis_penitenciaris/12_pob.html
D'aquests 51 morts, únicament un és recollit en la relació que antecedeix. De la resta, no tenim de qualsevol informació.
Morts en dependències o actuacions policials durant l'any 2010
49 .- 21 de gener .- Un home de 51 anys, va aparèixer penjat a us calabossos de la caserna de la Policia Local de Llucmajor (Mallorca)
50 .- 3 d'abril .- G. de 37 anys, va morir als calabossos de la caserna de la Guàrdia Civil de Cartagena (Múrcia)
51 .- 13 de maig .- Un jove marroquí, de 22 anys, mor al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona, ​​Zona Franca.
52 .- 21 ago .- L.A.B.M. va morir al càmping de Bolnuevo (Mazarrón, Múrcia) mentre era 'reduït' i emmanillat per agents de la Policia Local.
53 .- 16 d'octubre .- AB, de 55 anys i origen marroquí, va morir al Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors (València), on va ser conduït després de ser reconegut al Centre de Salut de la Font de Sant Lluís -els facultatius van dir no haver trobat res anòmal.A.B. no va arribar a ingressar en els calabossos del centre, caient desplomat en accedir a la Inspecció central de Guàrdia de Sapadors.
54 .- 19 de novembre .- AMF, de 19 anys, va aparèixer penjat en una cel · la de la Comissaria Provincial de Màlaga.
54 .- 27 de novembre .- JCAV, de 28 anys i nacionalitat colombiana, va aparèixer penjat en una cel · la de la Comissaria Provincial de Màlaga.
Altres morts en intervencions policials
56 .- 20 de gener .- V. de 22 anys i nacionalitat romanesa, va morir quan es va precipitar al buit després de ser detingut i emmanillat per agents de la Guàrdia Civil-a Palma de Mallorca-quan, segons sembla, intentava fugir.
57 .- 29 de juny .- Un ciutadà de Gàmbia, de 29 anys, va morir en precipitar des d'un sisè pis, a Bilbao, quan intentava fugir de la Guàrdia Civil que havia anat a detenir-lo.
58 .- juliol 3 .- DF, ciutadà alemany de 72 anys, va morir en una Platja de Palma de Mallorca, després de disparar un tret al cap-segons la versió oficial-quan anava a ser detingut per agents de la Policia Nacional.
59 .- 5 ago .- MLV, de 52 anys, va morir a les rodalies de la localitat lleonesa de Arcahueja, quan el vehicle que conduïa va col · lisionar frontalment amb un vehicle de la Policia Local que participava en la persecució d'un tercer vehicle.
60 .- 7 d'octubre .- Un jove algerià, que havia viatjat com a polissó en un vaixell arribat al port de València, va morir ofegat, després de caure al mar quan fugia d'agents del Cos Nacional de Policia.
61 .- 5 de novembre .- Un home de 44 anys d'edat, va morir a la localitat granadina de Villanueva Mesía. La mort es va produir quan, fugint d'agents de la Guàrdia Civil que el seguien per un presumpte robatori al un col · legi de Granada, va caure al buit des d'un teulada, amb una alçada d'uns 15 metres.
62 .- 27 de novembre .- Un home va morir després de caure al buit des de la Muralla del Mar, a Cartagena, quan fugia d'una patrulla de la Policia Local, després d'haver participat, segons sembla, en un 'estirada'.
Morts en Centres de Menors durant l'any 2010
63 .- 13 de febrer .- I., de 17 anys i origen magribí, va morir a l'Hospital Universitari de Canàries, on va ser ingressat a l'octubre de 2009, després de precipitar-se per la finestra de la seva cel · la al centre de menors no acompanyats de L'Esperança, Tenerife.
64 .- 12 de diciembre.-Un nen de 15 anys va aparèixer penjat al Centre d'Atenció Immediata (CAI) de Tafira dependent del Govern Canari, a l'illa de Gran Canària
ONG Centre de Documentació Contra la TorturaFont: http://www.nodo50.org/tortura/spip/article.php3?id_article=16147
MANIFESTACIÓ: DISSABTE 14 DE GENER A LAS 18H. PLAÇA CRIST REI, MANRESA (BCN)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada