divendres, 13 de juliol del 2012

Front comú contra l'ordenança de civisme

Disset entitats presenten al·legacions a un text que consideren que criminalitza la pobresa i incorpora elements de "puritanisme religiós"

Representants de les entitats que han presentat al·legacions a l'ordenança de civisme de Manresa. Foto: Estefania Escolà
Tots Fem Bages, CCOO, EUiA, Somiatruites, ICV, CGT, Endavant, JEI, CUP, CAE, l'AMPA de la Renaixença, les Escodines, Acció Lila, Club Català de Naturisme, La cosa es mostra, Manresa Antifeixista i Zona Roja-Penya de Bàsquet han presentat al·legacions contra la nova ordenança de civisme que l'Ajuntament de Manresa va aprovar en el ple d'abril amb els vots a favor de CiU, ERC, PP i PxC, l'abstenció de PSC i el vot en contra de la CUP.

Les disset entitats i partits han presentat al·legacions per separat ja que consideren que el text sobrepassa les competències de l'Ajuntament, criminalitza els sectors més pobres de la societat i incorpora elements de "puritanisme religiós". L'Ajuntament haurà de respondre les al·legacions i el text s'haurà d'aprovar en el ple municipal amb les al·legacions que hagin estat incorporades.

Excepte la CGT, Endavant i JEI, que han presentat esmenes a la totalitat del text, la resta d'entitats han presentat al·legacions contra punts concrets de l'ordenança. Pel que fa a la CUP, el seu regidor, Jordi Masdéu, ha destacat que la nova ordenança és "innecessària i absurda". En concret, considera que no té la intenció de solucionar els problemes socials de la ciutat, com és el cas de la prostitució o la mendicitat, i "només vol amagar-los".

D'altra banda, Masdéu ha assegurat que l'ordenança criminalitza la gent més pobre de la ciutat i, en aquest sentit, ha dit que "afectarà els nens dels barris més populars, que han de jugar a les places, i la gent que no té recursos i ha de dormir al carrer o rentar-se a la via pública".

Des de CCOO, Santi Vidal ha explicat que l'ordenança busca sancionar i no ofereix solucions. En aquest sentit, ha posat d'exemple la penalització per llençar la cigarreta a la via pública. "La ciutat no té cendrers als carrers, però en canvi multarà per llençar la burilla al terra", ha dit.

Per altra banda, el CAE considera que l'ordenança va en contra dels seus plantejaments. "Portem deu anys intentant difondre que el carrer és un espai que podem recuperar per al joc i ens sobta que l'ordenança prohibeixi el joc o el condicioni", ha destacat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada