dimecres, 4 de juliol del 2012

Sanfeplast tanca una part del procés de producció i acomiada 27 treballadors


L’empresa de Sant Feliu Sasserra presenta un pla de viabilitat i un expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Finalment, la situació a Sanfeplast de Sant Feliu Sasserra sembla que s’ha desbloquejat. La solució, però, i tal com ja va anunciar Lluçanès.com, passa per aplicar mesures dràstiques. En concret, l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que afectarà 27 dels 72 treballadors, que aniran al carrer.

Recordem que els treballadors fa tres mesos que no cobren, des del passat mes de març. L’empresa, que es dedica al reciclatge i fabricació de bosses de plàstic i escombraries, ha presentat, conjuntament amb l'ERO, un pla de viabilitat que contempla la supressió de la part del rentat dels productes, que no és rendible, i que comportarà l’acomiadament de 27 treballadors. Segons Sofeplast, si s’apliquen aquestes mesures, un estudi econòmic avala la viabilitat de l’empresa.

Els treballadors han acceptat la proposta, sempre i quan l’empresa es comprometi a començar a pagar els salaris endarrerits. Així, si no hi ha res de nou, el sou de març es farà efectiu el proper 5 de juny, tal com s’ha pactat amb la direcció de l’empresa. Si Sanfeplast no paga, els treballadors retiraran el seu suport a l’ERO i al pla de viabilitat.

“No som gaire optimistes”, reconeix Lluís Blasi, advocat d’alguns dels treballadors. “Però, com diuen, mentre hi ha vida hi ha esperança”, afegeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada