dimarts, 27 de març del 2012

#29M: vaga general i de consum




Per compartir i difondre:
29 de març de 2012: VAGA GENERAL I DE CONSUM
29M: No treballis, No consumeixis
  • Què és la Vaga de Consum?
Es tracta de no adquirir cap tipus de bé, producte o servei durant el pròxim 29 de març coincidint amb la Vaga General, amb l’objectiu de paralitzar gran part del sistema productiu, grans empreses, bancs, multinacionals i pressionar al govern perquè retiri la Reforma Laboral i corregeixi la seva actual política econòmica, basada en la retallada de drets socials i laborals.
L’objectiu de la Vaga de Consum és exigir al govern un canvi en les seves polítiques. Els grans bancs, multinacionals i especuladors que van ocasionar la crisi del mercat financer mundial i que reben ajudes de desenes de milers de milions dels contribuents, han retardat l’edat de jubilació als 67 anys i abaratit l’acomiadament en tants aspectes, que el treball serà "low cost" tal com ja han aconseguit amb la Reforma Laboral, volen privatitzar la Seguretat Social per mitjà del copagament i retallar encara més drets socials i laborals, seguir reduint el nostre poder adquisitiu rebaixant o congelant encara més salaris i pensions…, i és necessari parar-los.
El model econòmic del Capitalisme Salvatge ha fracassat. S’ha demostrat que és social i ecològicament insostenible, però encara així han intentat mantenir-lo, creant bombolles borsàries i immobiliàries fins que han explotat. El capitalisme salvatge, lluny de reconèixer els seus errors i passar a un model basat en el consum responsable, sostenible i respectuós amb el medi ambient, pretén seguir augmentant les seves grans fortunes retallant els nostres drets, salaris, prestacions socials i intentant que treballem més hores i anys per menys diners
Aquesta és la seva forma de crear ocupació? Hem de demostrar als veritables culpables d’aquesta crisi i les seves marionetes, els nostres governants, que som la majoria de la societat: aturades, estudiants, treballadores, jubilats, autònoms, qui amb el nostre treball i consum mantenim el model actual i el podem canviar.
  • Qui pot fer la Vaga de Consum el 29M?
A diferència d’una Vaga General que solament la poden fer qui tenen un treball i la seva empresa no els amenaça amb l’acomiadament, la Vaga de Consum o dia sense compres, pot ser secundada per tota la societat.
  • Com es pot participar en la Vaga de Consum?
És tan senzill com evitar adquirir o consumir qualsevol tipus de bé, producte o servei que no sigui imprescindible. A l’aixecar-nos aquest dia intentarem consumir la mínima quantitat d’electricitat o aigua. Els desplaçaments per a acudir als piquets o manifestacions del 29M, es realitzaran, si és possible, caminant o amb bicicleta. Si fos imprescindible l’ús d’un vehicle, procurarem no viatjar sols i compartir desplaçament amb altres persones. Bars, cafeteries, restaurants, comerços i sobretot grans magatzems, centres comercials, supermercats, bancs, gasolineres, empreses amb centres d’atenció presencial o telefònica han d’evitar-se. Per a això comprarem el necessari el dia anterior o posterior al 29 de març.
Aquestes mesures no van contra el petit comerç o autònoms, que estan pagant també la crisi que bancs, multinacionals i especuladors han provocat. El petit comerç i autònoms pot i han de donar suport aquesta vaga sense cost desplaçant el seu dia de descans setmanal al 29 de març o secundant la Vaga General.
29M: No treballis, No consumeixis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada