dijous, 8 de març del 2012

8 DE MARÇ. DIA DE LA DONA TREBALLADORA. DONES I SINDICALISTES: DOBLEMENT PERILLOSES

8 DE MARÇ. DIA DE LA DONA TREBALLADORA.
DONES I SINDICALISTES: DOBLEMENT PERILLOSES
En defensa de les nostres companyes acomiadades per lluitar pels drets laborals en les empreses Caprabo, Eulec i Nidec. Aquestes empreses tenen dos objectius: acomiadar dones lluitadores i acabar amb el sindicalisme combatiu que representa la CGT.
-Les sucessives retallades, la Reforma Laboral i de la Negociació Col.lectiva, així com la contrareforma de la Llei de l´avortament que els governs de PP-CIU ens volen imposar són un atac frontal als nostres drets.
-Ens diuen que amb les lleis d´igualtat, dependéncia, conciliació… la dona ha guanyat drets. Mentida: les dones perdem les feines i les que treballen són majoritàriament precáries. La manca de centres de gestió pública i les condicions laborals que imposa l´empresa privada condicionen el treball de les dones, sobretot les joves.
-Les empreses de neteja están plenes de dones amb contractes a temps parcial. Les dones migrades poden arribar a treballar dobles jornades per la meitat de salari. Exigim igualtat salarial per la mateixa feina.
-Cal recordar que tots els serveis públics son sectors molt feminitzats. Per tant la retallada de milers de llocs de treball afecta directament les dones. En educació es deixen de convocar milers de plaçes de professorat interí. A sanitat, disminueixen els contractes laborals, alhora que augmenta la pressió assistencial afectant per tant la qualitat del servei a la població. A més, ara, ens amenaçen amb el copagament-repagament per tenir accés al sistema sanitari. Cada any és més dificil trobar plaça a una escola bressol pública.
-La crisi provocada pel sistema capitalista impedeix les dones gaudir d´una maternitat lliure, sense projecte de vida, alhora que l´accés a l´avortament en la sanitat pública no supera el 3%, les dones es veuen obligades a pagar entre 300 i 400 euros per poder avortar en clíniques privades. Amb l´obligació del permís patern plantejat pel govern del PP, milers de dones estarán abocades a avortaments clandenstins.
-Les treballadores de la llar s´han organitzat en un sindicat, al que les dones de CGT donen ple suport, per tal de denunciar la manca de reconeixament del seu treball, la manca del dret a l´atur i la seva inclusió total al régim de seguretat social.
-El treball de la llar i de la cura de les persones continúa sent invisible pel sistema de mercat capitalista i patriarcal, que acaba convertint-se en treball gratuit del qual el capital es beneficia. Reivindiquem el seu reconeixement alhora que exigim la creació de llocs de treball als serveis públics per tal que la cura no sigui obligació única i gratuita de les dones.
NOSALTRES LES DONES CONSTRUIM ALTERNATIVES FEMINISTES.
Tallem el Diáleg Social. Per la Vaga General. No a la Reforma Laboral. Cap acomiadament. Repartiment de les hores de treball sense reducció de salari. Transport gratüit. Cap desnonament. Pujada de les pensions. Cap privatització de serveis públics. Creació de llocs de treball per la cura de les persones i per l´educació. Autogestió dels serveis públics. Derogació de la llei d´estrangeria. Cap persona és il.legal. Drets laborals i socials per les trebalaldores sexuals. Prou repressió a les dones sense recursos. Dret al propi cos. Dret a un desig lliure sense normes repressives. Avortament lliure i gratüit. Fora l´església de les nostres vides. No al pagament del deute. Banca Pública gestionada per les trebalalladores i els treballadors.
Manifestació nocturna dia 7, només per dones. 19,30h. al Parc de les Ximeneies.
Organitza: Espai de dones autónomes La Revoltosa "se va a armar la gorda".
Manifestació dia 8: 19H. plaça Universitat. Manifa de dones i mixte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada