dimarts, 27 de març del 2012

La CGT de Catalunya convoca a la Vaga General el 29 de març




Per compartir i difondre:
Fa més de tres anys que, amb l’excusa de la crisi, el conjunt de la ciutadania i, en especial, la classe treballadora, estem patint atacs contra els nostres drets que empitjoren les nostres vides. Si abans van ser mesures promogudes pel govern de Zapatero davant la passivitat dels sindicats institucionals CCOO i UGT, ara és el govern del PP qui, amb vergonyós suport de CiU, mutilen encara més els drets dels treballadors i treballadores.
Aquesta nova Reforma Laboral és el major atac de la dreta espanyola i catalana a tot el conjunt de la població en molts anys. De fet, no tenen cap vergonya en reconèixer que aquesta mesura no crearà llocs de treball i que la prenen per satisfer als “mercats”, és a dir, als milionaris, accionistes, a les multinacionals i a les grans entitats financeres que manegen l’economia. La seva aprovació mostra, a més, que aquests polítics institucionals fan servir els vots de les eleccions per a enganyar i promoure polítiques adreçades només a afavorir a aquells que més tenen, la gent rica.
La CGT de Catalunya fa anys que denunciem que aquesta “crisi” ha estat dissenyada per a justificar mesures encaminades a exprimir encara més a qui generem la riquesa, els i les treballadores. També hem denunciat que l’actitud contemporitzadora i seguidista dels sindicats institucionals perjudicava a les classes populars i als sectors més empobrits i precaritzats. Aquesta col·laboració s’ha vist en reiterades ocasions, com ara en el pacte per a la reforma de les pensions del gener de 2011 i en el 2on Acord de l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva, un preludi, aquest darrer, que ha estimulat al govern a promulgar aquesta darrera Reforma. Des de les bases, treballadors/es amb i sense contracte, aturats/ es, pensionistes, estudiants, migrants i autòctons, entre tots/es hem de canviar aquesta dinàmica que ens perjudica tant, que només beneficia a la gran patronal i a la dreta política.
La CGT de Catalunya convoca aquesta Vaga General, que no serà l’única si el govern no rectifica, perquè entre totes i tots hem de frenar la brutal agressió que suposa aquesta Reforma Laboral. També volem revertir les retallades que estem patint en els serveis públics i que en el darrer any han afectat a la sanitat, a l’educació, als serveis socials i han suposat fortes pujades de preus del transport públic. Mentre, els bancs han estat rebent milers de milions d’euros públics (a través de l’ICO) en el que està sent el major espoli de recursos públics de la història.
Per tot això cridem a les treballadores i treballadors, a les persones aturades, a les jubilades i als estudiants a promoure i seguir la vaga. El dia 29 de març ha de ser l’inici d’una nova etapa, on totes i tots treballem per a construir una societat més justa, més democràtica, sense desigualtats. On treballarem també per a fer sentir la nostra veu, defensar la nostra dignitat i, en els llocs de treball, construir un sindicalisme combatiu de classe, que avui en dia és encara minoritari.
Ara no és l’hora de justificacions ni lamentacions. Hem de respondre amb contundència, perquè hi ha en joc el nostre propi benestar i el dels nostres fills i filles.
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.
>>> El material formatiu, de divulgació i les diferents convocatòries d’actes que es faran abans, durant i després del 29M el podeu trobar al següent espai del web de la CGT de Catalunya:
>>> Us adjuntem l’enllaç al registre de la convocatòria de Vaga General presentada al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada